Visszatér a hőség, csapadék csak a hét végén lehet

Öcaline - 2022. augusztus 1. 9:09

Többnyire zavartalan napsütés, a hét második felében újra tikkasztó meleg, a hét végén csapadékzóna – ezt ígéri a DO időjárási szakértője a következő napokban. Eső nagyon kéne, de szombatig kicsi rá az esély sajnos.

"Újra 30 fok" – nem csépelte a szót, a lényeget mégis pontosan rögzítette szokásos hétindító előrejelzésében Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu meteorológiai portál szakértő szerkesztője. A nyitómondat a mai napra prognosztizált legfontosabb tényező: sok napsütésre számíthatunk, de még masszív gomolyfelhő-képződéssel. Esetleg az északi hegyes-völgyes régiókban, a keleti tájakon és az Alpokalján fordulhat elő zápor, futó zivatar. A hőmérséklet 30 fok körül alakul, még gyakran marad élénk az északnyugati szél. 
Pepitában ugyanez várható a friss modellek szerint kedden is: gomolyfelhők zavarják az augusztusi napsütést, és elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat a délutáni órákban. Ismét 32-35 fok köré melegszik a levegő délutánra, szinte országossá válik a hőség, ráadásul – a kiszáradás fontos tényezője – marad az élénk légmozgás.
Sok napsütésre, igazi strandidőre van kilátás szerdán és csütörtökön – csapadék már egyáltalán nem várható. A hőmérséklet viszont tovább emelkedik: csütörtökön már 36-37 fokos forróság is lehet a középtávú előrejelzések specialistája szerint.
Némi változást ígér viszont a péntek, majd újabb csapadékzóna fut be a hét végére. Eleinte sok napsütés várható, majd péntek estétől északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és záporok, zivatarok fordulnak elő. Ezzel együtt az északnyugati szél is megerősödik – viszont 33-39 fokos maximumokkal tetőzhet a hőség. A hét utolsó napjai csapadékot hozhatnak, de érdemi lehűléssel nem számolhatunk – szombaton 32-34, vasárnap 30-33 fok közötti értékeket mérhetünk, záporokra, zivatarokra vasárnap nagyobb az esély.

De jöjjön is az eső – nagyon kéne már!

(Fotó: Így látjuk MI! – Vaszócsik Kristóf felvétele)
 

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: újra nyitva a Remix

DSTV: újra nyitva a Remix

2022. aug. 09.

Teltházas rendezvény részeként nyitotta meg újra az éttermét a Remix, derül ki a DSTV összegzéséből. A Flame Bisztro immár teljes üzemmel várja a visszatérő és leendő vendégeket – ennek apropóján terasznyitó rendezvényt szerveztek a napokban. Hangkép.

Végre némi lehűlés, végre némi csapadék!

Végre némi lehűlés, végre némi csapadék!

2022. aug. 08.

Az elmúlt hetek tikkasztó hőségének egyelőre vége, csapadék és némi lehűlés várható a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint. Az eső nagyon kell, jöjjön, jöjjön!

DSTV: a valóra vált álom

DSTV: a valóra vált álom

2022. aug. 06.

Nemes kezdeményezésről tudósít a DSTV összeállítása. A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület három, a településünkön elszállásolt ukrajnai háború elől menekült fiatalnak biztosított horgászati lehetőséget a közelmúltban. Hangkép.

DSTV: erőnek erejével

DSTV: erőnek erejével

2022. aug. 05.

A chilitermesztés műhelytitkaiba avat be a DSTV összegzése. Schreiber Gábor egész vállalkozást épített szenvedélye köré – csípős csodái nagy népszerűségnek örvendenek a termelői piacok vendégei körében. Hangkép.
 

Célegyenesben a felkészülés augusztus 20. ünnepére

Célegyenesben a felkészülés augusztus 20. ünnepére

2022. aug. 04.

Helyszínbejárás és programismertető, több helyszín és gazdag kínálat, fontos tudnivalók és fontos kérés az ünneplők felé – bár még heteket kell várni a jeles napra, már éles kontúrokat ölt az augusztus 20-án esedékes ünnepi kínálat képe. Lássuk!

DSTV: diáktábor a Duna-parton

DSTV: diáktábor a Duna-parton

2022. aug. 04.

Helyi és környékbeli kisdiákoknak szerveztek nyári tábort a DESE Szabadidőparkjában, derül ki a DSTV összegzéséből. A sok mozgással, játékkal színezett Duna-parti program nagy sikert aratott a résztvevők körében. Hangkép.
 

Élménydús volt a "Strandok Éjszakája"

Élménydús volt a "Strandok Éjszakája"

2022. aug. 02.

A pont rosszkor jött hidegfront csappantott a résztvevők körén, de ennek ellenére is sikerként könyvelhetjük el a Standok Éjszakája dunaújvárosi programját – a késő esti csobbanásra múlt szombaton várták a vendégeket az élményfürdőben.