Dunaújváros Hetilap

Egymás után bukja a DVCSH a bírósági pereit

Fábos Zsolt - 2022. szeptember 25. 9:27

Az elmúlt időszak távhőszolgáltatással kapcsolatos vitáiban sokszor hangzott el érvként, hogy folyamatban lévő peres ügyről van szó, meg kell várni a bíróság döntését. Megérkezett és rögtön tizenegy.

Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester keddi sajtótájékoztatóján tizenegy bírósági ítéletet mutatott be, melyek mind kedvező döntést jelentenek a város és a DVG számára a szolgáltatóváltás kapcsán.

– Ami a legfontosabb a jelen helyzetben, hogy a szolgáltatóváltás miatt indított perekben, amelyeket a Pomázi csoport különböző cégei indítottak az önkormányzat és a DVG ellen, azokat minden esetben elbukták, mi pedig megnyertük első fokon. Bírósági ítéletek bizonyítják tehát, hogy igazunk volt az ügyben és helyesen jártunk el – kezdte a sajtótájékoztatóját Szabó Zsolt.

Az alpolgármester emlékeztetett, hogy tavaly a DVCSH úton-útfélen a Székesfehérvári Törvényszék ideiglenes intézkedésére hivatkozott, erre hivatkozva küldözgette ki a számlákat 2021. július 1. után is. Aztán az ítélőtábla jogerősen hatályon kívül helyezte a nem jogerős végzést, majd mikor DVCSH újra beadta, a Székesfehérvári Törvényszék már elutasította, és ezt az ítélőtábla helyben is hagyta. Ezt persze nem nagyon reklámozták, de a számlákat ennek ellenére is küldözgették tovább – fogalmazott Szabó Zsolt. Majd hozzátette:

– Sőt, inkább bepereltek egy sor fogyasztót és dunaújvárosi közintézményt is, köztük a múzeumot, a Gazdasági Ellátó Szervezetet, de ami a legpofátlanabb, hogy azokat az óvodákat és azokat a bölcsődéket is, ahol tavaly februárban, a legnagyobb téli hidegben a bent alvó kisdedekre lekapcsolták a fűtést. Remélem emlékeznek rá, hogy az összes, erről szóló vizsgálat megállapította, hogy súlyosan megsértették a kötelezettségüket, és helytelenül jártak el. Ezt a hozzáállást a bíróság sem méltányolta, ugyanis az összes pert megnyertük első fokon. A bíróság pedig kimondta, hogy nem kell befizetni a DVCSH-nak vagy a Globál Faktornak a 2021. július 1. utáni időszakra kiállított távhőszámlákat. Összefoglalva tehát szeretnénk megnyugtatni minden dunaújvárosit, hogy minden bírósági eljárás a dunaújvárosiak érdekei szerint alakult és a DVG Zrt. feladatellátását semmi sem veszélyezteti. Minden ellenkező híresztelés a szövevényes pomázi cégcsoport zavarkeltése, és a közélet posványosítására tett kísérlete, amivel az a célja, hogy a saját jogsértő magatartását elkendőzze.

Szabó Zsolt sajtótájékoztatóján beszélt a DVG Zrt. jelen helyzetéről is, az előttünk álló fűtési szezonról egyaránt:

– Fontos elmondani, hogy a DVG gáz ellátása biztosított, az állami tulajdonú MVM csoporttal erről már sikerült megegyezniük. A cég a fűtési szezonon kívül szükséges karbantartásoknak is a vége felé közeledik, és folyamatosan újítja fel az elmúlt évtizedekben elhasználódott, a DVCSH elégtelen karbantartása miatt tönkrement távhővezetékeket, ezáltal biztosítva azt, hogy évről évre egyre jobb távfűtési szolgáltatást kapjanak a dunaújvárosiak.

 

(Archív fotók: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: a kitelepítésre emlékezett a Pentele Baráti Kör

DSTV: a kitelepítésre emlékezett a Pentele Baráti Kör

2022. dec. 04.

Szomorú településtörténeti vonatkozású eseményről tudósít a DSTV összeállítása. Koszorúkkal és előadással emlékezett az 1950-es esztendő kitelepítésének évfordulóján a Pentele Baráti Kör Egyesület. Hangkép.

Továbbra sem lépett a társasházak többsége a költségosztás terén

Továbbra sem lépett a társasházak többsége a költségosztás terén

2022. dec. 03.

A DVG Zrt. több mint ötven közös képviselőnek és lakásszövetkezetnek küldte el azt a költségosztással kapcsolatos tájékoztatót, amelyben részletesen leírják az ügyintézés menetét. Költségosztó szükséges, ha egy lakásban nem légköbméter-alapján szeretnének a távhőért fizetni – mégis, eddig az érintettek alig ötöde reagált a felhívásra. 

Döntött a közgyűlés, már úton a nyugdíjasok ünnepi támogatása

Döntött a közgyűlés, már úton a nyugdíjasok ünnepi támogatása

2022. dec. 02.

Dunaújváros közgyűlése döntött arról, hogy a város nyugdíjasai az idén is számíthatnak az önkormányzat év végi segítségére, rendkívüli karácsonyi ajándékára. Az utalások, illetve a tájékoztatók kipostázása megkezdődött, hamarosan megérkeznek a támogatások. Pintér Tamás polgármester ünnepi hangulatú köszöntője a nyugdíjasoknak és nem csak nyugdíjasoknak szól.

DSTV: cipősdobozban az ajándékok

DSTV: cipősdobozban az ajándékok

2022. dec. 02.

Idén is folytatja népszerű karácsonyi kezdeményezését a Baptista Szeretetszolgálat, derül ki a DSTV összeállításából. A cipősdoboz akcióhoz a helyi Duna Plazma centrum is csatlakozott –  gyűjtőpontként segítik az országos programot. Hangkép.
 

A térség vezetőivel egyeztet a Dunaferr ügyéről Pintér Tamás

A térség vezetőivel egyeztet a Dunaferr ügyéről Pintér Tamás

2022. dec. 01.

A környékbeli települések vezetőit, országgyűlési képviselőit hívja egyeztető megbeszélésre Pintér Tamás polgármester. A téma a Dunaferr helyzete, hiszen a vasmű működése nem csak dunaújvárosiakat érintő kérdés, legalább annyira érinti a városunk vonzáskörzetét is. A tervezett megbeszélést sajtótájékoztatón jelentette be a polgármester.

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

2022. dec. 01.

A téli időszak átvészelése volt a témája a Városháza dísztermében tartott eseménynek, derül ki a DSTV összegzéséből. A fórumon elhangzott: a cél a lakossági terhek csökkentése, a kapcsolódó környezetbarát, energiahatékony beruházások és fejlesztések támogatása. Hangkép.
 

Igazgatási szünet lesz a Városházán

Igazgatási szünet lesz a Városházán

2022. nov. 30.

A város hivatalos honlapján jelent meg összegzés a december 22-én kezdődő, és egészen január 8-ig tartó pauzáról. Ügyfélfogadás nem lesz, csak az Anyakönyvi Hivatal üzemel, ügyeleti rendben.