Dunaújváros Hetilap

Egymás után bukja a DVCSH a bírósági pereit

Fábos Zsolt - 2022. szeptember 25. 9:27

Az elmúlt időszak távhőszolgáltatással kapcsolatos vitáiban sokszor hangzott el érvként, hogy folyamatban lévő peres ügyről van szó, meg kell várni a bíróság döntését. Megérkezett és rögtön tizenegy.

Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester keddi sajtótájékoztatóján tizenegy bírósági ítéletet mutatott be, melyek mind kedvező döntést jelentenek a város és a DVG számára a szolgáltatóváltás kapcsán.

– Ami a legfontosabb a jelen helyzetben, hogy a szolgáltatóváltás miatt indított perekben, amelyeket a Pomázi csoport különböző cégei indítottak az önkormányzat és a DVG ellen, azokat minden esetben elbukták, mi pedig megnyertük első fokon. Bírósági ítéletek bizonyítják tehát, hogy igazunk volt az ügyben és helyesen jártunk el – kezdte a sajtótájékoztatóját Szabó Zsolt.

Az alpolgármester emlékeztetett, hogy tavaly a DVCSH úton-útfélen a Székesfehérvári Törvényszék ideiglenes intézkedésére hivatkozott, erre hivatkozva küldözgette ki a számlákat 2021. július 1. után is. Aztán az ítélőtábla jogerősen hatályon kívül helyezte a nem jogerős végzést, majd mikor DVCSH újra beadta, a Székesfehérvári Törvényszék már elutasította, és ezt az ítélőtábla helyben is hagyta. Ezt persze nem nagyon reklámozták, de a számlákat ennek ellenére is küldözgették tovább – fogalmazott Szabó Zsolt. Majd hozzátette:

– Sőt, inkább bepereltek egy sor fogyasztót és dunaújvárosi közintézményt is, köztük a múzeumot, a Gazdasági Ellátó Szervezetet, de ami a legpofátlanabb, hogy azokat az óvodákat és azokat a bölcsődéket is, ahol tavaly februárban, a legnagyobb téli hidegben a bent alvó kisdedekre lekapcsolták a fűtést. Remélem emlékeznek rá, hogy az összes, erről szóló vizsgálat megállapította, hogy súlyosan megsértették a kötelezettségüket, és helytelenül jártak el. Ezt a hozzáállást a bíróság sem méltányolta, ugyanis az összes pert megnyertük első fokon. A bíróság pedig kimondta, hogy nem kell befizetni a DVCSH-nak vagy a Globál Faktornak a 2021. július 1. utáni időszakra kiállított távhőszámlákat. Összefoglalva tehát szeretnénk megnyugtatni minden dunaújvárosit, hogy minden bírósági eljárás a dunaújvárosiak érdekei szerint alakult és a DVG Zrt. feladatellátását semmi sem veszélyezteti. Minden ellenkező híresztelés a szövevényes pomázi cégcsoport zavarkeltése, és a közélet posványosítására tett kísérlete, amivel az a célja, hogy a saját jogsértő magatartását elkendőzze.

Szabó Zsolt sajtótájékoztatóján beszélt a DVG Zrt. jelen helyzetéről is, az előttünk álló fűtési szezonról egyaránt:

– Fontos elmondani, hogy a DVG gáz ellátása biztosított, az állami tulajdonú MVM csoporttal erről már sikerült megegyezniük. A cég a fűtési szezonon kívül szükséges karbantartásoknak is a vége felé közeledik, és folyamatosan újítja fel az elmúlt évtizedekben elhasználódott, a DVCSH elégtelen karbantartása miatt tönkrement távhővezetékeket, ezáltal biztosítva azt, hogy évről évre egyre jobb távfűtési szolgáltatást kapjanak a dunaújvárosiak.

 

(Archív fotók: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.