A nyári szünet után újra itt a Dunai Kincses Kert!

Öcaline - 2022. szeptember 23. 9:06

Több mint hetven árus kínálja a portékáját az őszköszöntő eseményen – a termelői piac és kézműves vásár a Szalki-szigetre tér vissza szombaton délután!

A nyári szünetet követően újra megnyitja kapuit a Szalki-szigeten, a kemping területén a Dunai Kincses Kert Helyi Termelői és Kézműves Piac – az új szezon első kincsvadászatára szeptember 24-én, szombaton 14 órától várják az érdeklődőket. A szervezők ígérete szerint több mint hetven árus kínálja majd a portékát. Ezúttal is a környéken megtermelt, egészséges élelmiszerek viszik a prímet – lesz friss zöldség és gyümölcs, füstölt húsáru és különleges húskészítmény, de az aszalványok, kenyerek, péksütemények, valamint mézek, lekvárok, zöldségszószok és sajtok frontja is nagyon erős a Kincses Kertben. Vagyis megtalálhatunk mindent, ami szem-szájnak ingere – az élelmiszerek mellett pedig a vásári hagyományokhoz híven környékbeli kézművesek is kínálják majd saját készítésű portékáikat.
A Dunai Kincses Kert szervezői már az idei esztendő további piacnapjainak menetrendjét is összeállították – íme:  október 22-én szintén 14 órától várják, a vásárlókat, míg novemberben áttérnek a téli időszámításra – november 19-én és december 17-én már 13 órakor nyit majd a piac.

De ez még a távoli jövő – most szombaton is várják a műfaj szerelmeseit a Szalki-szigeten!

(Fotó: DO-archív)

A rovat további hírei: Mozaik

Mozgalmas nyitány után napsütéses, szép napok

Mozgalmas nyitány után napsütéses, szép napok

2022. okt. 03.

Megkésve bár, de csak beköszön az indián nyár időszaka a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint. A hűvöskés reggelek után nap közben már 20 fok feletti értékeket mérhetünk, kellemes napsütéssel.

DSTV: ízélmények az egyetemen

DSTV: ízélmények az egyetemen

2022. okt. 02.

Izgalmas kihívásról tudósít a DSTV összeállítása. Az egyetem hallgatói önkormányzata rendezte sportnap berkein belül mérettek meg a hallgatók a napokban – s szép hagyományokat folytatva főzőverseny keretében. Hangkép.
 

DSTV: mozgás, játék, közösség a Móricz-pikniken (galériával)

DSTV: mozgás, játék, közösség a Móricz-pikniken (galériával)

2022. okt. 01.

Színes forgataggal tért vissza az elmúlt években elmaradt Móricz-piknik, derül ki a DSTV összegzéséből. Az iskola udvarán rendezett közösségi program ezúttal is nagy siker volt mind a nebulók, mind a szülők körében. Hangkép és galéria itt!

DSTV: újra Dunai Kincses Kert a Szalki-szigeten

DSTV: újra Dunai Kincses Kert a Szalki-szigeten

2022. szep. 29.

Közismert és közkedvelt forgatagról tudósít a DSTV összeállítása. A nyári szünet után újra a Szalki-sziget adott otthont a Dunai Kincses Kert helyi termelői piac és kézműves vásár kavalkádjának – a szokott színvonalon és sikerrel. Hangkép.

Lételemed a változás?

Lételemed a változás?

2022. szep. 26.

Vannak emberek, akik imádják az állandóságot, akiknek a kiszámíthatóság a fontos. Akik akkor érzik jól magukat, amikor minden a megszokott mederben halad. (X)

Felhős, változékony, csapadékos időszak következik

Felhős, változékony, csapadékos időszak következik

2022. szep. 26.

Egymást érik a frontok a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. A hét közepén lehet egy kis szünet, de a végére megint bőven kapunk az égi áldásból.

Lehet divatos és egyben biztonságos egy munkaruházat?

Lehet divatos és egyben biztonságos egy munkaruházat?

2022. szep. 25.

A munkavédelmi ruházat viselése számtalan munkakörben nemcsak törvényi előírás miatt szükséges, hanem valóban életünket, egészségünket védi. (X)