Dunaújváros Hetilap

Az átállás után kezdődik a vízmérők leolvasása

Öcaline - 2022. szeptember 9. 17:36

Hamarosan a családi házaknál is elkezdődik az éves vízmérőleolvasás Dunaújvárosban, tudatta a Mezőföldvíz Kft. közleménye. Összegzés és link a menetrendre máris itt!  

Amint arról már beszámoltunk, májustól a Mezőföldvíz Kft. végzi a teljes víziközmű-szolgáltatási és -üzemeltetési szolgáltatást városunkban. A szolgáltatóváltással együtt fontos változás lépett életbe a víziközmű-díjak fizetésében is.

Kéthavi számla érkezik

A szolgáltató összegzése szerint augusztus végére lezárult a víziközmű-szolgáltatás fizikai és technikai átvétele. A nyár folyamán az üzemeltetéshez szükséges infrastruktúra, eszközök, gépek, berendezések átadása megtörtént a korábbi szolgáltató részéről. Ezután következett a számlázáshoz nélkülözhetetlen informatikai átállás, ami csak az után kezdődhetett el, hogy a korábbi szolgáltató lezárta az április 30-ig tartó számlázási időszakot. Ezt követően augusztusban a Mezőföldvíz Kft. megkezdte a számlázást az ügyfelek felé. 
Elsőként az átvétel napjától, azaz a május 1-től június 30-ig tartó két hónapról szóló részszámlát küldte meg az üzleti illetve a családi házas fogyasztóknak, most pedig a társasházi ügyfelek számíthatnak erre a kéthavi számlára. 

Kezdődik a leolvasás

Ezzel párhuzamosan megkezdődik a szeptemberben szokásos éves elszámoláshoz szükséges mérőleolvasás a családi házas övezetekben. A szolgáltató szeptember 12-től a családi házas ügyfeleknél folytatja a mérőleolvasásokat. A Mezőföldvíz Kft. felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a leolvasás az ügyfelek akadályoztatása miatt nem lehetséges, úgy a szolgáltató munkatársai mérőállásközlő nyomtatványokat hagynak az ingatlanokban, amit az ügyfélszolgálatra juttathatnak el a fogyasztók. 

A mérőóraleolvasás szeptember 12-én, hétfőn kezdődik és három héten át, egészen a hónap végéig tart – a részletes menetrendet a társaság hivatalos oldalán, az alábbi címen találják a fogyasztók!

Mezőföldvíz – ügyféltájékoztató közlemény (katt) >>

Módosítsák az utalást

A társaság május 1-ével kezdte működését a városban, miután átvette a szolgáltatás végzéséhez és az üzemeltetéshez szükséges infrastruktúrát a korábbi szolgáltatótól, a DVCSH Kft.-től. 
A szolgáltatóváltás az ügyfelekre nézve elsősorban azzal járt, hogy a számlákat immár a Mezőföldvíz Kft. állítja ki és küldi a fogyasztóknak a szerződés szerinti címre, vagyis a társaság lett a fogyasztók szerződéses partnere. Fontos változás, hogy a víz- és csatornadíjat mostantól a társaság TAKARÉKBANK 50438596-10002670 számú bankszámlájára utalással fizethetik azok a fogyasztók, akik eddig is átutalással fizették számlájukat. Az ügyfeleknek tehát érdemes a bankjuknál módosítani az előre beállított utalás adatait.

A Mezőföldvíz Kft. hangsúlyozza, hogy az ügyfeleket folyamatosan tájékoztatják a jövőben a leolvasás, a diktálás módjáról, illetve a változásokkal kapcsolatos információkról.

(A fotó illusztráció)

A rovat további hírei: Közélet

Minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhat

Minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhat

2024. máj. 04.

Sokat hallottunk már róla, volt is néhány állomása, mostantól viszont elérkeztünk oda, hogy minden dunaújvárosi lakos kedvezményes buszbérletet vásárolhat. A dunaújvárosiak többsége 1800 forintért válthat éves bérletet, a nyugdíjasok és a diákok továbbra is 1200 forintért buszozhatnak.

Fontos hely és fontos épület: az első lakóházra és a városépítőkre emlékeztek

Fontos hely és fontos épület: az első lakóházra és a városépítőkre emlékeztek

2024. máj. 04.

A város első épülete a Május 1. utcában épült 1950-ben, és május 2. az a dátum, amikor elkezdték építeni az első lakóházat. Gyakorlatilag e ház alapjainak lerakásával kezdődött a városépítés. Hetvennégy éve.

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

2024. máj. 03.

A "Közbiztonsági Hónap" programsorozatának fontos állomása volt a felmenő rendszerű elsősegély verseny a Kultik Moziban és környékén. Komoly erőpróba várt az indulókra a közelmúltban rendezett rangos viadalon.

DSTV: jótékonysági sportbál

DSTV: jótékonysági sportbál

2024. máj. 01.

Szerencsére vannak olyan rendezvények a városban amelyek sikerrel újjászülettek a koronavírus-járvány után. Ilyen volt a Vasvári iskola jótékony célú sportbálja múlt pénteken – a remélt bevételek az iskola fejlesztését, s ezzel együtt a gyerekek fejlődését szolgálták. Hangkép.

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

2024. ápr. 30.

A majálisra időzített véradással kezdődik a véradások sora, és sok-sok vidéki helyszínen számít az önkéntesek aktivitására a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete. Nem csökken a vérigény – minden cseppje kincs! 

Vidámság a szerető család körében

Vidámság a szerető család körében

2024. ápr. 29.

Mészáros Istvánné, Mária néni április 23-án ünnepelte a 90. születésnapját. Az önkormányzati köszöntésre pedig hetek óta készült: gondosan kiválogatta a ruháját, és még a fotózáshoz is instrukciókat adott, hiszen fontos volt számára, hogy előnyös képek szülessenek a jeles alkalomról. 

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

2024. ápr. 28.

Tavaly elkezdődött, idén pedig folytatták a Mátyás király utca járdafelújítását, sőt parkolókat is újítottak fel, két hete pedig egy régi teniszpálya születhetett újjá. Tóth Kálmán, a terület önkormányzati képviselője Pintér Tamás polgármesterrel találkozott a rekonstrukciók helyszínein.