Csak az első gólig volt nehéz

spigott - 2022. szeptember 28. 18:38

Tíz fordulót követően is veretlenül áll a bajnokságban a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, mely ezúttal a Szekszárdot győzte le magabiztosan.

Kép: DPASE-archív

A Szekszárd elleni hazai összecsapáson lépett pályára a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III Közép Csoportjának tizedik fordulójában, ma délután négy órától. Horváth Ferenc alakulata egyértelműen a győzelmet tűzte ki maga elé, ám a szervezetten védekező vendégek nem nagyon hagytak helyet a kibontakozásra az első felvonásban. Éppen ezért hiába került némi mezőnyfölénybe együttesünk az első negyed órát követően, igazán komoly lehetőséget nem tudott kialakítani ellenfele kapuja előtt. Egészen a 38. percig, mikor Jakab lövésénél már bravúrral kellett védenie Pomozi kapusnak, aki a félidő lefújása előtt nem sokkal alaposan elmért egy hazai szögletet, s a szabad labdát Hesz fejelte az üres kapuba, megszerezve ezzel a nagyon várt vezetést együttesünknek (1-0).

A térfélcsere után érthetően előrébb kellett jönnie a szekszárdiaknak, ám pár kósza beívelésen kívül nem tudták megdolgoztatni Hegedűs Lajost. A túloldalon egyre több helyzete akadt a mieinknek, s bár egy ideig még megúszták ezeket a vendégek, a 74. percben már nem volt kegyelem, mert egy erőszakos labdaszerzést követően Csiki elé került a labda, aki tíz méterről nem hibázta el ziccerét (2-0). Ez a találat gyakorlatilag is eldöntötte a pontok sorsát, s ugyan az ellenfél igyekezett becsülettel, egy kicsivel jobb helyzetkihasználással további gólokat szerezhetett volna a Horváth-alakulat.

A végére is maradt azért egy dunaújvárosi találat, miután Jakab egy pimasz köténnyel megverte védőjét, majd éles szögből a kapu elé lőtte a labdát, ami Pomoziról a saját kapujába perdült, így a mieink végül sima, 3-0-s győzelmet aratva kapaszkodtak fel a bajnoki tabella harmadik helyére.

Dunaújváros FC - Szekszárdi UFC 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Hesz, Csiki, Jakab.

DFC: Hegedűs L. - Ferenczy, Hesz, Papp, Galambos - Barna, Kesztyűs (Dorogi, 78.), Jakab - Gosztonyi (Varga, 69.), Novák (Vörös, 78.), Csiki (Székely, 87.). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

A rovat további hírei: Sport

Ellenfelet kaptak futsalosaink a Magyar Kupában

Ellenfelet kaptak futsalosaink a Magyar Kupában

2022. dec. 01.

Hazai pályán, az UTE ellen folytatja a Magyar Kupa küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese.

Nehéz ellenfél a kupában

Nehéz ellenfél a kupában

2022. dec. 01.

A DVSC lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellenfele a Magyar Kupa negyedik fordulójában.

A címvédő ellen játszanak a Bikák

A címvédő ellen játszanak a Bikák

2022. dec. 01.

Hazai környezetben, a Csíkszereda elleni összecsapással folytatja az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata ma este fél héttől.

Hazatért a válogatott bekk

Hazatért a válogatott bekk

2022. nov. 30.

Tóth Gergely személyében egy ponterős, helyi nevelésű játékossal erősítette meg védősorát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Elkészült a második csoportkör menetrendje

Elkészült a második csoportkör menetrendje

2022. nov. 30.

A Catania ellen kezdi, s a holland Leiden ellen zárja a Bajnokok Ligája második csoportkörét a DFVE felnőtt női vízilabda csapata.

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

2022. nov. 30.

Közel kétszáz gyermek vett részt a DKSE és a Gurics György BDSE birkózóinak évzáró rendezvényén a mezőfalvi Petőfi iskolában.

Rácalmásra "költözik" a Kohász

Rácalmásra "költözik" a Kohász

2022. nov. 29.

A Dunaújvárosi Sportcsarnok helyett Rácalmáson játssza következő két hazai bajnoki találkozóját a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.