Játékkal emlékeztek a röplabdázók

spigott - 2022. szeptember 22. 17:30

A Szolnok csapatának végső sikerét hozta az U13-as röplabdázók számára megrendezett Liszi Ferenc Emléktorna a Dózsa iskolában.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezte a Liszi Ferenc Emléktornát a DSE Röplabda Akadémia, mely játékkal igyekezett méltón megemlékezni a dunaújvárosi röplabdázás egyik legkiválóbb edzőjéről. Az U13-as korosztály számára kiírt viadalon a DSE Röplabda Akadémia két együttesén kívül a Szolnok, a Dág, valamint a MÁV Előre csapatai vettek részt, s utóbbiak a mieinkhez hasonlóan két gárdával vágtak a küzdelmeknek.

Az idei megméretést két pályán bonyolították le a szervezők, a szokás szerint zökkenőmentesen, s végig remek hangulatban. Mint azt Dolmán Viktor, az akadémisták U13-as csapatainak edzője elmondta, első számú csapatuktól győzelmeket, míg a második számú gárdától tisztes helytállást vár a viadalon, hiszen utóbbiak között több olyan fiatal is volt, aki nemrég kezdett el röplabdázni, illetve az U11-es csapatból játszott fel az idősebbek közé.

Végh Zoltán felvételei

A dunaújvárosi fiatalok igyekeztek is megfelelni az edzői elvárásoknak, ugyanis az A-csapat három győzelemmel és egy vereséggel a második helyen végzett a Szolnok mögött, míg a B-jelű formáció ugyan minden meccsét elveszítette, de akadtak biztató periódusai mérkőzéseiknek, olyanok, amelyekre lehet építeni a jövőben.

A torna eredményhirdetését megtisztelte jelenlétével a Békéscsaba felnőtt női csapatának vezetőedzője, Tóth Gábor is, aki Liszi Ferenc tanítványaként számtalan sikernek örülhetett Dunaújvárosban. Az idei emléktorna teát maximálisan elérte célját, jó hangulatban vívhattak egymással izgalmas meccseket a résztvevő csapatok, s a viadal jól szolgálta a bajnoki felkészülést is, amire szüksége is volt a csapatoknak, ugyanis a jövő héttől már az U13-as pontvadászatban kell bizonyítania az együtteseknek.

A Liszi Ferenc Emléktorna végeredménye: 1. Szolnok Sportiskola, 2. DSE Röplabda Akadémia "A", 3. Dág KSE, 4. ÉDRA-Máv Előre "B", 5. ÉDRA-Máv Előre "A", 6. DSE Röplabda Akadémia "B"

A rovat további hírei: Sport

Fényes érmek a szőnyegen

Fényes érmek a szőnyegen

2022. okt. 04.

Egy első, egy második és egy ötödik helyezéssel zárták a kötöttfogású birkózók Egerben megrendezett országos diákolimpiai döntőjét a DKSE ifjú sportolói.

Bosszantó hazai vereség

Bosszantó hazai vereség

2022. okt. 04.

Helyzetek sokaságát kihagyva szenvedett kétgólos vereséget a Haladás II. elleni hazai mérkőzésen a Dunaújváros Futsal együttese az NB II-es pontvadászatban.

Focival emlékeztek Ongai Gáborra

Focival emlékeztek Ongai Gáborra

2022. okt. 03.

Jó hangulatban, kiváló meccsekkel adóztak egykori társuk emléke előtt a rendőrök a negyedik alkalommal megrendezett Ongai Gábor Emléktornán.

Pontos szezonrajt Dágon

Pontos szezonrajt Dágon

2022. okt. 03.

Fordulatos küzdelemben szenvedett 3-2-es vereséget a DKSE erősen tartalékos röplabda csapata a Dág otthonában lejátszott NB I-es bajnoki szezonnyitón.

A Haladás II. ellen folytatják futsalosaink

A Haladás II. ellen folytatják futsalosaink

2022. okt. 03.

Két hét szünet után játszik újra bajnokit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese, mely a Haladás II. gárdáját látja vendégül az egyetemi sportcsarnokban ma este hét órától.

A Fradi hajrázott jobban

A Fradi hajrázott jobban

2022. okt. 03.

Óriási küzdelemben, a véghajrában kapott gólokkal szenvedett 4-2-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapat a Ferencváros elleni hazai összecsapáson.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. okt. 02.

Az ESMTK vendégeként szenvedte el első vereségét az NB III-as pontvadászat idei szezonjában a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.