Játékkal emlékeztek a röplabdázók

spigott - 2022. szeptember 22. 17:30

A Szolnok csapatának végső sikerét hozta az U13-as röplabdázók számára megrendezett Liszi Ferenc Emléktorna a Dózsa iskolában.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezte a Liszi Ferenc Emléktornát a DSE Röplabda Akadémia, mely játékkal igyekezett méltón megemlékezni a dunaújvárosi röplabdázás egyik legkiválóbb edzőjéről. Az U13-as korosztály számára kiírt viadalon a DSE Röplabda Akadémia két együttesén kívül a Szolnok, a Dág, valamint a MÁV Előre csapatai vettek részt, s utóbbiak a mieinkhez hasonlóan két gárdával vágtak a küzdelmeknek.

Az idei megméretést két pályán bonyolították le a szervezők, a szokás szerint zökkenőmentesen, s végig remek hangulatban. Mint azt Dolmán Viktor, az akadémisták U13-as csapatainak edzője elmondta, első számú csapatuktól győzelmeket, míg a második számú gárdától tisztes helytállást vár a viadalon, hiszen utóbbiak között több olyan fiatal is volt, aki nemrég kezdett el röplabdázni, illetve az U11-es csapatból játszott fel az idősebbek közé.

Végh Zoltán felvételei

A dunaújvárosi fiatalok igyekeztek is megfelelni az edzői elvárásoknak, ugyanis az A-csapat három győzelemmel és egy vereséggel a második helyen végzett a Szolnok mögött, míg a B-jelű formáció ugyan minden meccsét elveszítette, de akadtak biztató periódusai mérkőzéseiknek, olyanok, amelyekre lehet építeni a jövőben.

A torna eredményhirdetését megtisztelte jelenlétével a Békéscsaba felnőtt női csapatának vezetőedzője, Tóth Gábor is, aki Liszi Ferenc tanítványaként számtalan sikernek örülhetett Dunaújvárosban. Az idei emléktorna teát maximálisan elérte célját, jó hangulatban vívhattak egymással izgalmas meccseket a résztvevő csapatok, s a viadal jól szolgálta a bajnoki felkészülést is, amire szüksége is volt a csapatoknak, ugyanis a jövő héttől már az U13-as pontvadászatban kell bizonyítania az együtteseknek.

A Liszi Ferenc Emléktorna végeredménye: 1. Szolnok Sportiskola, 2. DSE Röplabda Akadémia "A", 3. Dág KSE, 4. ÉDRA-Máv Előre "B", 5. ÉDRA-Máv Előre "A", 6. DSE Röplabda Akadémia "B"

A rovat további hírei: Sport

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.