Két érem Fadd-Domboriból

spigott - 2022. szeptember 21. 7:30

Két dobogós helyezéssel, jó hangulatban zárták a Magyar Sárkányhajó Bajnokság küzdelmeit a dunaújvárosi Dragon Steel SE versenyzői.

Főoldali és belső kép forrása: Dragon Steel SE

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is Fadd-Domboriban rendezték meg a Magyar Sárkányhajó Bajnokságot a mögöttünk hagyott hétvégén, s a kétnapos viadalon a Dragon Steel SE versenyzői is megmérették magukat. A bajnoki küzdelemben 200, 500 és 2000 méteren, valamint a 25 éves magyar sárkányhajó sport tiszteletére a jubileumi 100 méteres távon ragadhattak lapátot a résztvevők, árulta elérdeklődésünkre Tóth Edit, a Dragon Steel SE elnöke.

– A legrangosabb hazai versenyre huszonnyolc fővel nevezett egyesületünk a két premier (vegyes és open) kategóriában, ahol 200, 500 és 2000 méteres távon mérettük meg magunkat. Az időjárás nem volt kegyes hozzánk, áztunk, fáztunk, a hideg szél csapkodott bennünket és korbácsolta a hullámokat, szóval egyáltalán nem könnyítette meg a versenyzést. Legelső sikerünk a premier open 200 méteren elért bajnoki bronzérem volt, míg a szombat délutáni futamokon a premier vegyes csapatunk 2000 méteren a nyolc induló egység közül a hatodik helyen végzett. Vasárnap a premier vegyes formációnk 500 méteres távon bejutott a nagydöntőbe és ott az ötödik helyen ért célba, míg a premier open csapatunk 500 méteres távon nagyon kemény küzdelemben szerzett fényesen csillogó ezüstérmet.

Mint azt Tóth Edit összegzéséből megtudhattuk, nehézségeik ellenére két bajnoki éremmel gazdagodtak, s egy jó hangulatú versengésben volt részük a versenyen. A csapat tagjai küzdöttek egymásért, a hajó jó teljesítményéért, így jó érzésekkel, pozitív tapasztalatokkal térhettek haza a bajnokságról, a hangsúly azonban mostantól már a jövő évi hazai és nemzetközi versenyekre való felkészülésen lesz.

A Dragon Steel SE csapata a magyar bajnokságon: Bárdos Helga, Bényi Andrásné, Biró László, Biró Vivien, Bőhm Angéla, Fehér Nárcisz, Fischer Péter, Guld Lívia, Hallas János, Illés Zsolt, Kiss Erzsébet, Kótai Ferenc, Körmendi László, Kurucz Zoltán, Lakatos Adél, Lakatos Enikő, Lakatos Viktor, Putráné Prak Ágnes, Dr. Rubics László, Simonidesz Zoltán, Sipos Árpád, Szatmári Csaba, Tóth Andrea, Tóth Edit, Tóth Gergely, Varga Béla, Vércse Edit, Wizner Dávid.

A rovat további hírei: Sport

Fényes érmek a szőnyegen

Fényes érmek a szőnyegen

2022. okt. 04.

Egy első, egy második és egy ötödik helyezéssel zárták a kötöttfogású birkózók Egerben megrendezett országos diákolimpiai döntőjét a DKSE ifjú sportolói.

Bosszantó hazai vereség

Bosszantó hazai vereség

2022. okt. 04.

Helyzetek sokaságát kihagyva szenvedett kétgólos vereséget a Haladás II. elleni hazai mérkőzésen a Dunaújváros Futsal együttese az NB II-es pontvadászatban.

Focival emlékeztek Ongai Gáborra

Focival emlékeztek Ongai Gáborra

2022. okt. 03.

Jó hangulatban, kiváló meccsekkel adóztak egykori társuk emléke előtt a rendőrök a negyedik alkalommal megrendezett Ongai Gábor Emléktornán.

Pontos szezonrajt Dágon

Pontos szezonrajt Dágon

2022. okt. 03.

Fordulatos küzdelemben szenvedett 3-2-es vereséget a DKSE erősen tartalékos röplabda csapata a Dág otthonában lejátszott NB I-es bajnoki szezonnyitón.

A Haladás II. ellen folytatják futsalosaink

A Haladás II. ellen folytatják futsalosaink

2022. okt. 03.

Két hét szünet után játszik újra bajnokit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese, mely a Haladás II. gárdáját látja vendégül az egyetemi sportcsarnokban ma este hét órától.

A Fradi hajrázott jobban

A Fradi hajrázott jobban

2022. okt. 03.

Óriási küzdelemben, a véghajrában kapott gólokkal szenvedett 4-2-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapat a Ferencváros elleni hazai összecsapáson.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. okt. 02.

Az ESMTK vendégeként szenvedte el első vereségét az NB III-as pontvadászat idei szezonjában a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.