Dunaújváros Hetilap

Megújul a parkoló a Kőműves utca belső udvarán

Fábos Zsolt - 2022. szeptember 12. 16:09

A belvárosban sem közlekedni, sem parkolni nem egyszerű dolog. Az itt élőknek pedig nyilvánvalóan muszáj. Ám hamarosan ráncfelvarráson esik át a Kőműves utca belső udvara.

A Kőműves utca zeneiskola mögötti belső udvara jelenleg kicsit rendezetlen képet mutat, hiszen az autósok félig a murván, félig a zöldfelületen parkolnak, időnként kell némi önbizalom a parkoláshoz. De már csak egy hónapig – Raduka Zsuzsanna az 5. választókörzet önkormányzati képviselője elmondása szerint szeptemberben megújul a parkoló:
– A városüzemeltetés és a DVG Zrt. munkatársaival munkaterület átadáson vettünk részt a közelmúltban. Két helyen is fognak dolgozni a szakemberek. Az egyik a Kőműves utca 9. előtti rövid járdaszakaszt érinti. Ezt a problémát az ott élők vetették fel, miszerint itt megsüllyedt a járda egy része. A munkaterület átadáson kijelöltük a felújítandó szakaszt, illetve egyeztettünk az ottani üzlet tulajdonosával is, hiszen a munkálatok érinteni fogják az ő forgalmát is. Nyilvánvalóan mindent megteszünk annak érdekében, hogy a legkisebb fennakadásokat okozzuk, de ha elkészül, mindenkinek jobb lesz, kényelmesebb, megszűnik a balesetveszély és még az esővíz sem fog megállni. A másik munkaterület a Kőműves belső udvara lesz, ami most nem a legszebb képet mutatja az összevissza, félig a füvön parkoló autókkal. Egy kicsit átszabjuk a területet. A szakemberek szegélyköveket fognak letenni és zúzott kővel lesz felszórva a parkoló. Azt gondolom, hogy könnyebb lesz majd megállni, autóból ki és beszállni és nem fognak tudni megállni zöldterületen az autósok. Szeretném azt is elmondani, hogy ettől most itt több parkolóhely nem lesz, de talán egyfajta szabályozottság miatt megszűnik a mostani össze-vissza állapot.

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

2024. ápr. 16.

Nyár elején újra választ az ország, méghozzá egy időben az Európai Parlament (EP) tagjaira, a települési polgármesterekre, valamint az önkormányzati képviselőkre, továbbá a nemzetiségi önkormányzatok tagjaira voksolhatunk.

Szakmai értekezlet a rendőrségen

Szakmai értekezlet a rendőrségen

2024. ápr. 16.

A Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány és Dunaújváros Önkormányzata szervezésében létrejövő Rendvédelmi hónap részeként, illetve annak megnyitójaként szerveztek konferenciát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon a napokban.

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

2024. ápr. 15.

Nagyszabású szerszámkiállításnak ad otthont az Innopark szerdán: a Hoffmann Group kiállítására 10-15 óra között várják az érdeklődőket – meghívó és regisztrációs űrlap máris itt!

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

2024. ápr. 14.

A szolgáltatói összegzés szerint a fűtési idény végeztével még egy hónapon át, május derekáig tart a pótfűtési időszak. DVG-tájékoztató itt!

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

2024. ápr. 13.

Egy volt fideszes képviselő szerint a KDNP soha, semmit sem csinált Dunaújvárosban.

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

2024. ápr. 13.

Már jó ideje igazi tavasz van, és ez látszik a növényeken is, minden kizöldült. Természetesen nő a fű is. Éppen ezért már jó ideje dolgoznak és nyírják a füvet a szakemberek Dunaújvárosban. Az idei évben több emberrel és több géppel történik a fűnyírás.

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

2024. ápr. 12.

"... előterjesztéséiben részletezett új tagintézmény létrehozása nem kerül felterjesztésre" – a tankerület a magyar nyelv szabályait megcsúfoló mondattal fújt visszavonulót. Győzelem a hajtás után. (FRISSÍTVE: Pintér Tamás polgármester is reagált a döntésre)