Dunaújváros Hetilap

Mindenkit vár az Újtelepi ÖKO Nap kínálata!

Öcaline - 2022. szeptember 15. 17:03

Jubilál a sorozat, idén immár tizedszerre rendezi meg az Újtelepi ÖKO Nap programját a Városvédők Újtelepért Egyesület. Közösségi programok sora mellett elektronikus, fém és lom hulladék-, valamint kupakgyűjtés, de még véradás is szerepel a szeptember 17-én esedékes kavalkád kínálatában.

Ismét benépesül a volt Újtelepi iskola udvara és a környező terület, jelesül a Vak Bottyán utca és a Móra Ferenc utca sarka – szeptember 17-én, azaz szombaton immár tizedik alkalommal várják az Újtelepi ÖKO Nap vendégeit a Városvédők Újtelepért Egyesüket eseményeire!

Színes, gazdag kínálattal
 
Véradás, ingyenes szűrővizsgálatok, kézműves vásár, termékbemutató és BikeSafe akció is várja az Újtelepre érkezőket a szombaton 8-13 óra között rendezendő program során, tudatta lapunkkal Nyári Ica, a szervező/házigazda közösség alelnöke:
–  A már megszokott műszaki és fémhulladék gyűjtése mellett lomtalanításra és műanyag kupakok leadására is lesz lehetőség; a lakók megszabadulhatnak egyebek mellett például már nem használt bútoraiktól vagy szőnyegeiktől is. Nagyon fontos tudnivaló, hogy a lomtalanítás során leadott holmikat a helyszínen ellenőrzik – veszélyes hulladékot, például festéket, ragasztót, autógumit, továbbá építési törmeléket most sem vesznek át! A célunk változatlanul az, hogy minden hulladék legálisan, a megfelelő helyre kerüljön – ne az erdőkben kössön ki, a környezetünket szennyezve. 

A közösség ünnepe lesz

Az Újtelepi ÖKO Nap célja a kezdetek óta változatlan, hangsúlyozta az egyesület alelnöke: a környezetvédelem, az életmentés, az egészség és az értékek megóvása is szerepel a célok között. Mindezt azonban egy közösségi kavalkád, családi nap köré szervezik – hiszen kicsik és nagyok is megtalálhatják a kedvükre való programot, mondta Nyári Ica:
– Természetesen visszatérő, nagyon kedvelt és várt programelemek is lesznek az ÖKO Napon. Remek a kapcsolatunk Feth Katával, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetőjével, az ő jóvoltából idén is lesz véradás – 10 és 14 óra között várjuk az önkénteseket. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának együttműködésével a kerékpárokat is regisztrálhatják a kétkerekűvel érkezők az úgynevezett BikeSafe akció részeként. Itt a bringák nyilvántartásba vétele lehetővé teszi, hogy lopás esetén a jármű mielőbb visszakerüljön tulajdonosához. 
Fontos tudnivaló, hogy a véradásra iratokat, TAJ kártyát mindenképp vigyenek az önkéntesek. Mindeközben aki megéhezik, helyben készült, frissen sütött kürtőskalácsot kóstolhat, de idén már büfé is várja az ÖKO Nap vendégeit. A gyerekek örömére pedig a Dunanett Kft. jóvoltából most is várnak a helyszínre egy kukásautót, aminek utasterébe bárki beleülhet. 

Nyári Ica még egy fontos tényezőre felhívta a figyelmét: a helyszín megközelítése, illetve elhagyása szempontjából lényeges, hogy az ÖKO Napra a behajtás a Kölcsey Ferenc és a Móricz Zsigmond utca felől lehetséges, míg a kihajtás útvonala a Móra Ferenc és Rákóczi Ferenc utca felé lesz. A forgalmat az Újtelepiek tapasztalt segítői, a Városvédő Polgárőrség tagjai irányítják majd, ígérte az egyesület alelnöke.

Színes, mozgalmas, vonzó sokadalommal készülnek: az ÖKO Nap a szervezők szándéka szerint idén is a közösség ünnepe lesz. A program természetesen ezúttal is nyitott, nem csak az újtelepieknek szervezik – mindenkit szeretettel várnak!

(Archív fotók: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Szakmai értekezlet a rendőrségen

Szakmai értekezlet a rendőrségen

2024. ápr. 16.

A Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány és Dunaújváros Önkormányzata szervezésében létrejövő Rendvédelmi hónap részeként, illetve annak megnyitójaként szerveztek konferenciát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon a napokban.

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

2024. ápr. 15.

Nagyszabású szerszámkiállításnak ad otthont az Innopark szerdán: a Hoffmann Group kiállítására 10-15 óra között várják az érdeklődőket – meghívó és regisztrációs űrlap máris itt!

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

2024. ápr. 14.

A szolgáltatói összegzés szerint a fűtési idény végeztével még egy hónapon át, május derekáig tart a pótfűtési időszak. DVG-tájékoztató itt!

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

2024. ápr. 13.

Egy volt fideszes képviselő szerint a KDNP soha, semmit sem csinált Dunaújvárosban.

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

2024. ápr. 13.

Már jó ideje igazi tavasz van, és ez látszik a növényeken is, minden kizöldült. Természetesen nő a fű is. Éppen ezért már jó ideje dolgoznak és nyírják a füvet a szakemberek Dunaújvárosban. Az idei évben több emberrel és több géppel történik a fűnyírás.

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

2024. ápr. 12.

"... előterjesztéséiben részletezett új tagintézmény létrehozása nem kerül felterjesztésre" – a tankerület a magyar nyelv szabályait megcsúfoló mondattal fújt visszavonulót. Győzelem a hajtás után. (FRISSÍTVE: Pintér Tamás polgármester is reagált a döntésre)

A történelmi múlt kötelez, de a jövő bőven tartogat feladatokat is

A történelmi múlt kötelez, de a jövő bőven tartogat feladatokat is

2024. ápr. 12.

Szabó Zsolt szerint egy gazdasági alpolgármester dolga, hogy a város cégeit, intézményeit időről időre személyesen is körbejárja és egyeztesse az éppen aktuális teendőket. Ennek jegyében kedden az Innopark Nonprofit Kft.-hez, dr. Huszti Zsolt ügyvezetőhöz látogatott el.