Nyárias nyitány, változékony vég

Öcaline - 2022. szeptember 5. 9:41

Akár 30 fokig is kúszhat a hőmérsékleti csúcs a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – csütörtöktől változik a helyzet, a hét végére szelesre, esősre, hűvösebbre fordul az idő.

"Késő nyárias csütörtökig" – ezzel a sokatmondó nyitánnyal startol Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg. hu meteorológiai portál szakértő szerkesztője szokásos heti előrejelzése. Ahogy tapasztalhatjuk, a  reggeli párásság megszűnése után változóan gomolyfelhős időre számíthatunk. Zápor csak néhol alakul ki. A csúcshőmérséklet 25-26 fok körül alakul – vagyis késő nyárias időnk lesz.
A friss modellek szerint kedden várható némi változás, északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és déltől elszórtan alakul ki zápor, néhol zivatar – elsősorban az északi hegyek-völgyek lakói kelléktárából nem hiányozhat az ernyő. A keleti szél megélénkül, de még mindig 23 és 29 fok közötti értékeket mérhetünk. Kifejezetten nyáriasnak ígérkezik viszont a szerdai időjárás – sok napsütésre, és mellette gomolyfelhőkre van kilátás. Csapadékra kicsi az esély, és ugyan megélénkül a délkeleti, 27-28 fokos értékek lehetnek, és helyenként 30 fok körüli csúcsokat mérhetünk.
Évszakváltó hidegfront érkezik viszont csütörtökön a középtávú előrejelzések specialistája szerint: eleinte napos, gomolyfelhős idő várható, majd délutántól délnyugat felől egyre vastagabb felhők érkeznek, este már egyre több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik – de még mindig 28-29 fok körüli maximumok lehetnek.
Az erősen felhős égből többfelé valószínű eső, zápor, zivatar pénteken, a szél északnyugatira fordul és megerősödik – 23-25 fok köré esik vissza a hőmérséklet. A hét végén is változékony, szombaton kifejezetten szeles, borús idő várható, míg vasárnap újra némi csapadékkal számolhatunk.

Ha lassan is, de biztosan: itt az ősz.

(Fotó: Így látjuk MI! – Nagy Károly felvétele)

A rovat további hírei: Mozaik

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

2022. nov. 30.

A textillámpák trendi kiegészítői a lakásnak, alkalmazásukkal csodás modern hatást érhetünk el. (X) 

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

2022. nov. 29.

Alkotó, fejlesztő és meseterápiás foglalkozással folytatódik a DUFiókák, vagyis a Dunaújvárosi Egyetem fenntartotta bölcsőde sorozata – immár a bölcsődében várják az érdeklődőket pénteken. Regisztrálni kell – és már lehet is!

Flexelés. Na de mit jelent ez a fura szó?

Flexelés. Na de mit jelent ez a fura szó?

2022. nov. 28.

Mikor szakemberek beszélgetnek a munkájukról vagy a szabadidős tevékenységeikről, bizony gyakran előfordul, hogy a laikusok vagy a témában kevésbé jártasak igen keveset értenek a mondanivalójukból. (X)

Nyaralás a változatos természeti és kulturális kincsekkel rendelkező Mexikóban

Nyaralás a változatos természeti és kulturális kincsekkel rendelkező Mexikóban

2022. nov. 28.

Az amerikai kontinensen nincs még egy olyan változatos ország mind földrajzi, mind kulturális jellemzőit tekintve, mint Mexikó, amely Latin-Amerika legészakibb nemzete és különleges földrajzi adottságai révén páratlan természeti csodákra bukkanhat az, aki ide ellátogat. (X)

Nem ez lesz az év legfényesebb hete, előre szólok

Nem ez lesz az év legfényesebb hete, előre szólok

2022. nov. 28.

Egy teljes hétre dugják el a felhők Nap apánkat a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint. A reggelek már kopoghatnak, néhol eső, ónos szitálás is lehet. Küszöbön a tél, vigyázat az utakon!

DSTV: Waldorf Bazár az újtelepi intézményben

DSTV: Waldorf Bazár az újtelepi intézményben

2022. nov. 28.

Remek közösségi eseményről tudósít a DSTV összeállítása. Az újtelepi iskolába adott otthont a Waldorf Bazár színes kínálatának, gasztronómiai programjának és foglalkozásainak a napokban. Hangkép.
 

Két programmal kezdődött az adventi sorozat városunkban (galériával)

Két programmal kezdődött az adventi sorozat városunkban (galériával)

2022. nov. 27.

A hit gyertyája meggyújtásával kezdődött meg az advent időszaka ma délután – városunkban két helyszínre is színes programokkal várták a az ünneplőket, érdeklődőket.