Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Országos döntőért lép színre a Hotel Hédoné

Öcaline - 2022. szeptember 23. 11:43

Ilyen is lehet, ha négy srác néhány senkinek sem kellő, íróasztalfiókban felejtett dalötlet ürügyén összeverbuválódik muzsikálni. A Hotel Hédoné tagjai a hét végén a CityRocks Könnyűzenei Tehetségkutató döntőbe jutásáért csapnak a húrokba. Bónusz: itt "A Világ"!

Dunaújvárosi banda is megméretik azon az országos tehetségkutatón, amelynek döntőbe jutásáért vasárnap csapnak össze a formációk, adta hírül Révész Zsolt, a CityRocks kommunikációs vezetője. Tájékoztatása szerint mintegy 30 zenekar jelentkezett az Öröm A Zene Tehetségkutató és Gondozó sorozat, a Hangfoglaló Program és a Cityrocks által szervezett CityRocks Könnyűzenei Tehetségkutatóra –az előzsűrizés után 12 formáció versenyezhet majd az országos döntőbe jutásért 2022. szeptember 25-én Szegeden, a Törpe Tetőn.
A tehetségkutató nyertese bekerül az Öröm a Zene tehetségkutató döntőjébe, ahol a fődíj 3 millió forint! A teljes évad győztesének fődíja 1 milliós hangszer- és hangtechnikai eszközbeszerzés a HANOSZ tagságának képviseletében gyártott, vagy forgalmazott termékekből, valamint a Hangfoglaló Program által felajánlott 2,5 milliós támogatás, amelyet a győztes lemezanyag és videoklip készítésre fordíthat.
A szegedi versenyen a zenekari verseny mellett egyetlen zenész megkapja a 2017-ben alapított Öröm a zene – Újfalusi Gábor Díjat is, emellett számos különdíj is gazdára talál majd. Így például egy-egy kiválasztott banda stúdió videoklipet készíthet a CityRocks stábjával, megjelenik a Cityrockers.hu online zenei magazinban, bekapcsolódhat a CityRocks következő eseményeibe, önálló koncertet adhat a mostani megméretés helyszínén, illetve fellépési lehetőséget kap a 2023-as SZIN – Szegedi Ifjúsági Napok fesztiválján.
Csodálkoztam volna, ha a merítésbe nem kerül dunaújvárosi csapat, de került – jöjjön is mindezek után az elmaradhatatlan helyi vonatkozás. A Hotel Hédoné nevezetű banda is a döntőbe kerülésért csatázik vasárnap – a négytagú formáció bemutatkozása szerint négy srác néhány senkinek sem kellő, íróasztalfiókban felejtett dalötlet ürügyén verbuválódott össze 2021-ben. A dalötletek szerető fülekre találtak, a négy srác pedig elkeresztelte a kollektívát az első kéjesen alliteráló névre, ami tükrözte fantáziájukat. Így született a Hotel Hédoné. Hamarosan felvették első kislemezünket A Világ címmel. Terveik között szerepel Magyarország klubéletének és fesztiválvilágának meghódítása, dalaik tökélyre fejlesztése. Dalszövegek magyar nyelven szólalnak meg – kizárólag saját dalokat játszanak.

Bónuszajándékként az alábbi címen bárki meghallgathatja "A Világ" három dalát!

Hotel Hédoné: "A Világ" (katt) >>

Hajrá, Hotel Hédoné – gyerünk, srácok, nyomjátok!

(Illusztráció: CityRocks)
 

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: szép sikert aratott az Újévi Gála a Kultikban (galériával)

DSTV: szép sikert aratott az Újévi Gála a Kultikban (galériával)

2023. jan. 24.

Új helyen, de a szokott színvonalon varázsolta el a közönséget a Sándor Frigyes Zeneiskola az Újévi Gála hangversenyén – az intézmény növendékeinek és tanárainak koncertje után a Kelemen Angelika Jazz Quartet aratott jelentős tapsokat a Kultik Dunaújváros színpadán. Hangkép és galéria itt!
 

Gyönyörű ünnep – Kurucz Gergely kapta a "Pro Cultura Intercisae" díjat (galériával)

Gyönyörű ünnep – Kurucz Gergely kapta a "Pro Cultura Intercisae" díjat (galériával)

2023. jan. 23.

A szféra legrangosabb önkormányzati elismerését a magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a helyi kórusmozgalom meghatározó személyisége az evangélikus templomban vasárnap.

"... a kultúrára a legnagyobb válság idején is szükség van"

"... a kultúrára a legnagyobb válság idején is szükség van"

2023. jan. 22.

A magyar kultúra napján kínzóan aktuális gondolatot foglal össze a cím – egyúttal kijelöli az önkormányzati munka egyik lényeges pillérének helyét is.

Ünnepeljük együtt a magyar kultúra napját!

Ünnepeljük együtt a magyar kultúra napját!

2023. jan. 20.

1989 óta ünnepnap a Himnusz születésnapja: a dunaújvárosi ünnepet díjátadó és a Quintia együttes koncertje színesíti az evangélikus templomban vasárnap. Mindenkit szeretettel várnak!

Gála 2023 – újévi koncert a Kultikban

Gála 2023 – újévi koncert a Kultikban

2023. jan. 19.

Új helyszínen, de a több éves hagyomány képletét folytatva várja a Gála 2023 című újévi koncertjére a muzsika szerelmeseit a Sándor Frigyes Zeneiskola. A hangversenynek a Kultik Dunaújváros mozi ad otthont pénteken délután és este!

DSTV: stabil kedvenc az MMK

DSTV: stabil kedvenc az MMK

2023. jan. 19.

Újra nagy fölénnyel hódította el a kategóriagyőzelmet a Munkásművelődési Központ a Dunaújváros Kedvence elnevezésű voksversenyen. A tartós siker titka az intézményhez kötődő közösségek erejében rejlik. Hangkép.

Szabad Szemmel: "Műszakváltás" a Szertelen Házban

Szabad Szemmel: "Műszakváltás" a Szertelen Házban

2023. jan. 16.

Kínzóan aktuális témával folytatódik az új évben a Szertelen Házban futó KineDok sorozat – a "Műszakváltás" kedden délután pörög, mindenkit szeretettel várnak!