Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Országos döntőért lép színre a Hotel Hédoné

Öcaline - 2022. szeptember 23. 11:43

Ilyen is lehet, ha négy srác néhány senkinek sem kellő, íróasztalfiókban felejtett dalötlet ürügyén összeverbuválódik muzsikálni. A Hotel Hédoné tagjai a hét végén a CityRocks Könnyűzenei Tehetségkutató döntőbe jutásáért csapnak a húrokba. Bónusz: itt "A Világ"!

Dunaújvárosi banda is megméretik azon az országos tehetségkutatón, amelynek döntőbe jutásáért vasárnap csapnak össze a formációk, adta hírül Révész Zsolt, a CityRocks kommunikációs vezetője. Tájékoztatása szerint mintegy 30 zenekar jelentkezett az Öröm A Zene Tehetségkutató és Gondozó sorozat, a Hangfoglaló Program és a Cityrocks által szervezett CityRocks Könnyűzenei Tehetségkutatóra –az előzsűrizés után 12 formáció versenyezhet majd az országos döntőbe jutásért 2022. szeptember 25-én Szegeden, a Törpe Tetőn.
A tehetségkutató nyertese bekerül az Öröm a Zene tehetségkutató döntőjébe, ahol a fődíj 3 millió forint! A teljes évad győztesének fődíja 1 milliós hangszer- és hangtechnikai eszközbeszerzés a HANOSZ tagságának képviseletében gyártott, vagy forgalmazott termékekből, valamint a Hangfoglaló Program által felajánlott 2,5 milliós támogatás, amelyet a győztes lemezanyag és videoklip készítésre fordíthat.
A szegedi versenyen a zenekari verseny mellett egyetlen zenész megkapja a 2017-ben alapított Öröm a zene – Újfalusi Gábor Díjat is, emellett számos különdíj is gazdára talál majd. Így például egy-egy kiválasztott banda stúdió videoklipet készíthet a CityRocks stábjával, megjelenik a Cityrockers.hu online zenei magazinban, bekapcsolódhat a CityRocks következő eseményeibe, önálló koncertet adhat a mostani megméretés helyszínén, illetve fellépési lehetőséget kap a 2023-as SZIN – Szegedi Ifjúsági Napok fesztiválján.
Csodálkoztam volna, ha a merítésbe nem kerül dunaújvárosi csapat, de került – jöjjön is mindezek után az elmaradhatatlan helyi vonatkozás. A Hotel Hédoné nevezetű banda is a döntőbe kerülésért csatázik vasárnap – a négytagú formáció bemutatkozása szerint négy srác néhány senkinek sem kellő, íróasztalfiókban felejtett dalötlet ürügyén verbuválódott össze 2021-ben. A dalötletek szerető fülekre találtak, a négy srác pedig elkeresztelte a kollektívát az első kéjesen alliteráló névre, ami tükrözte fantáziájukat. Így született a Hotel Hédoné. Hamarosan felvették első kislemezünket A Világ címmel. Terveik között szerepel Magyarország klubéletének és fesztiválvilágának meghódítása, dalaik tökélyre fejlesztése. Dalszövegek magyar nyelven szólalnak meg – kizárólag saját dalokat játszanak.

Bónuszajándékként az alábbi címen bárki meghallgathatja "A Világ" három dalát!

Hotel Hédoné: "A Világ" (katt) >>

Hajrá, Hotel Hédoné – gyerünk, srácok, nyomjátok!

(Illusztráció: CityRocks)
 

A rovat további hírei: Kultúra

Pompás program a zene világnapján (galériával)

Pompás program a zene világnapján (galériával)

2022. okt. 04.

Ahogy arra készülhettünk, több eseményt is időzítettek a zene világnapjára városunkban az elmúlt napokban – a péntektől hétfőig ívelő programsorozat címszavas összegzésünket több  koncert, közösségi kezdeményezés képeit felvonultató galéria egészíti ki.

Színes kínálattal várják a kultúra barátait a könyvtárban

Színes kínálattal várják a kultúra barátait a könyvtárban

2022. okt. 03.

Még eleven a KönyvTér emléke, de máris újabb komoly sorozatra készül a József Attila Könyvtár: az intézmény pompás programmal várja a betűk és a kultúra barátait az Országos Könyvtári Napok keretében – az esély és az egyenlőség jegyében!

Gazdag kínálat a zene világnapjára időzítve (FRISSÍTVE)

Gazdag kínálat a zene világnapjára időzítve (FRISSÍTVE)

2022. szep. 30.

Több intézmény, szervezet is készül a zene világnapjára: az első programokra már ma várják a muzsika szerelmeseit, de a következő napokban is egymást érik az események! (FRISSÍTVE)

DSTV: rajzfilmes retró vetélkedő az MMK-ban (galériával)

DSTV: rajzfilmes retró vetélkedő az MMK-ban (galériával)

2022. szep. 30.

Fergeteges hangulatról és vérre menő csatáról tudósít a DSTV összeállítása. Az MMK adott otthon a napokban a rajzfilmes retró vetélkedőnek – 17 csapattal és kirobbanó sikerrel. Hangkép és galéria itt!

Petőfi 200 – egyeztető kerekasztalt szerveznek a városban

Petőfi 200 – egyeztető kerekasztalt szerveznek a városban

2022. szep. 28.

Komoly előkészületek az emlékévre, színes programokkal, előadásokkal, több intézmény együttműködése nyomán megvalósuló kínálattal készülnek, derült ki a téma kapcsán szervezett tájékoztatón.

Kisplasztikák a szabadban – pazar nyitánnyal (galériával)

Kisplasztikák a szabadban – pazar nyitánnyal (galériával)

2022. szep. 27.

A folyamatos kríziskezeléstől az optimista vagy éppen kevésbé derűlátó olvasatig – remek programmal nyílt meg a Dunaferr Art Alapítvány kisplasztikai gyűjteményéből válogatott kiállítás hétfőn este. A rendhagyó válogatás egy szűk héten át, péntekig látható a felső Duna-parton – csak tessék, tessék!

Pásztor Bertalan az Aranybulla-díj birtokosa lett

Pásztor Bertalan az Aranybulla-díj birtokosa lett

2022. szep. 27.

A 91 éves Pásztor Bertalan ma is aktív, ír, publikál. Néhány héttel ezelőtt egy pályázaton is győztesnek kiáltották ki, Aranybulla-díjat kapott. Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter kulturális bizottsági elnök a közelmúltban fogadta a Városházán.