Parádés kezdés az NB I-ben

spigott - 2022. szeptember 27. 17:10

A Dunaújvárosi Egyetem DSE asztaliteniszezőinek első és második számú csapata is magabiztos győzelmet aratott az NB I-es és NB II-es pontvadászat hétvégi fordulójában.

Véget ért a hosszú szünet a Dunaújvárosi Egyetem DSE asztaliteniszezői számára is, s az egyesület mindhárom csapata megkezdte a nemzeti bajnokságok 2022/2023-as szezonjának küzdelmeit. Asztaliteniszezőink első számú együttese idén az NB I-ben szerepel, s elsődleges célja az, hogy a középmezőny elején végezzen a rendkívül erős mezőnyben. Erre minden esélye meg is van, ugyanis a Jeszenszky Dániel, Éliás Attila, Nemes Vince, Biró Bálint összetételű keret erősnek mondható ebben az osztályban, s a csapat ennek megfelelően is vágott neki Nyugati Csoport idei kiírásának.

A bajnokság első fordulójában a Budaörsi Sport Club vendégeként léptek asztalhoz az egyetemisták, s mivel rögtön a két párost sikerült behúzniuk, megvolt az alap a hasonlóan szép folytatáshoz. Az egyesek mérkőzései nagy küzdelmet hoztak, melyben jutott győzelemből és vereségből is, ám előbbiből szerencsére kettővel több, így a találkozó végén a mieink örülhettek a 9-5-ös győzelemnek. A bajnokság következő játéknapján a székesfehérvári Honvéd Szondi SE II. volt a mieink ellenfele, s bár a rangadó szoros csatát ígért, asztaliteniszezőink remek formát mutatva, 13-1-re győzték le vetélytársukat úgy, hogy a fehérváriakat Kaiser János személyében még egy extraligás játékos is erősítette.

A Dunaújvárosi Egyetem DSE csapatánál remek teljesítménnyel mutatkozott be a fiatal, mindössze tizenhét esztendős Biró Bálint, aki itt nevelkedett, s bár az elmúlt években a fővárosban, a BVSC-nél pallérozódott, az NB  I-es felnőtt bajnokságra hazatért, s eddig lejátszott hat meccséből ötöt megnyert, így Nemes Vincéhez hasonlóan az élen áll a bajnokság egyéni ranglistáján, míg Éliás Attila a harmadik, Jeszenszki Dániel a negyedik helyet foglalja ugyanitt el két fordulót követően.

Képek: DO-archív

Az egyetemisták NB II-ben szereplő együttese Bonyhádon kezdte meg a bajnokságot, s az Ambrus Géza, ifj. Ármos József, Németh Márton, Váczi Norbert összetételű gárda rendkívül kiélezett, szoros csatát vívott a házigazdák első számú csapatával. A kiegyenlített küzdelem végül 9-9-es döntetlennel ért véget, s bár a mieink csalódottak voltak a pontvesztés miatt, a következő fordulóban hazai pályán volt lehetőségük a javításra. Ebben a Honvéd Szondi SE III. igyekezett megakadályozni a csapatot, szerencsére kevés sikerrel, mert az Ambrus Géza, ifj. Ármos József, Makk Benedek, Németh Márton felállásban felálló dunaújvárosi csapat 13-5-ös győzelmet aratott, így két fordulót követően négy szerzett ponttal áll az NB II Dél Nyugat csoportjának élmezőnyében.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.