Parádés kezdés az NB I-ben

spigott - 2022. szeptember 27. 17:10

A Dunaújvárosi Egyetem DSE asztaliteniszezőinek első és második számú csapata is magabiztos győzelmet aratott az NB I-es és NB II-es pontvadászat hétvégi fordulójában.

Véget ért a hosszú szünet a Dunaújvárosi Egyetem DSE asztaliteniszezői számára is, s az egyesület mindhárom csapata megkezdte a nemzeti bajnokságok 2022/2023-as szezonjának küzdelmeit. Asztaliteniszezőink első számú együttese idén az NB I-ben szerepel, s elsődleges célja az, hogy a középmezőny elején végezzen a rendkívül erős mezőnyben. Erre minden esélye meg is van, ugyanis a Jeszenszky Dániel, Éliás Attila, Nemes Vince, Biró Bálint összetételű keret erősnek mondható ebben az osztályban, s a csapat ennek megfelelően is vágott neki Nyugati Csoport idei kiírásának.

A bajnokság első fordulójában a Budaörsi Sport Club vendégeként léptek asztalhoz az egyetemisták, s mivel rögtön a két párost sikerült behúzniuk, megvolt az alap a hasonlóan szép folytatáshoz. Az egyesek mérkőzései nagy küzdelmet hoztak, melyben jutott győzelemből és vereségből is, ám előbbiből szerencsére kettővel több, így a találkozó végén a mieink örülhettek a 9-5-ös győzelemnek. A bajnokság következő játéknapján a székesfehérvári Honvéd Szondi SE II. volt a mieink ellenfele, s bár a rangadó szoros csatát ígért, asztaliteniszezőink remek formát mutatva, 13-1-re győzték le vetélytársukat úgy, hogy a fehérváriakat Kaiser János személyében még egy extraligás játékos is erősítette.

A Dunaújvárosi Egyetem DSE csapatánál remek teljesítménnyel mutatkozott be a fiatal, mindössze tizenhét esztendős Biró Bálint, aki itt nevelkedett, s bár az elmúlt években a fővárosban, a BVSC-nél pallérozódott, az NB  I-es felnőtt bajnokságra hazatért, s eddig lejátszott hat meccséből ötöt megnyert, így Nemes Vincéhez hasonlóan az élen áll a bajnokság egyéni ranglistáján, míg Éliás Attila a harmadik, Jeszenszki Dániel a negyedik helyet foglalja ugyanitt el két fordulót követően.

Képek: DO-archív

Az egyetemisták NB II-ben szereplő együttese Bonyhádon kezdte meg a bajnokságot, s az Ambrus Géza, ifj. Ármos József, Németh Márton, Váczi Norbert összetételű gárda rendkívül kiélezett, szoros csatát vívott a házigazdák első számú csapatával. A kiegyenlített küzdelem végül 9-9-es döntetlennel ért véget, s bár a mieink csalódottak voltak a pontvesztés miatt, a következő fordulóban hazai pályán volt lehetőségük a javításra. Ebben a Honvéd Szondi SE III. igyekezett megakadályozni a csapatot, szerencsére kevés sikerrel, mert az Ambrus Géza, ifj. Ármos József, Makk Benedek, Németh Márton felállásban felálló dunaújvárosi csapat 13-5-ös győzelmet aratott, így két fordulót követően négy szerzett ponttal áll az NB II Dél Nyugat csoportjának élmezőnyében.

A rovat további hírei: Sport

Elkészült a második csoportkör menetrendje

Elkészült a második csoportkör menetrendje

2022. nov. 30.

A Catania ellen kezdi, s a holland Leiden ellen zárja a Bajnokok Ligája második csoportkörét a DFVE felnőtt női vízilabda csapata.

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

2022. nov. 30.

Közel kétszáz gyermek vett részt a DKSE és a Gurics György BDSE birkózóinak évzáró rendezvényén a mezőfalvi Petőfi iskolában.

Rácalmásra "költözik" a Kohász

Rácalmásra "költözik" a Kohász

2022. nov. 29.

A Dunaújvárosi Sportcsarnok helyett Rácalmáson játssza következő két hazai bajnoki találkozóját a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Fenntartani az utánpótlás sikerességét

Fenntartani az utánpótlás sikerességét

2022. nov. 29.

Nem sokkal a felnőtt gyorsasági szakág után, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Elnöksége elfogadta az utánpótlás kajak és kenu válogatott következő szezonra vonatkozó felkészülési programját is.

Nem volt esély az UTE ellen

Nem volt esély az UTE ellen

2022. nov. 29.

Korán jelentős hátrányba került, s végül hatgólos vereséget szenvedett a tabellán második UTE otthonában a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata az NB II-ben.

Újabb NEKA-siker a DKKA ellen

Újabb NEKA-siker a DKKA ellen

2022. nov. 28.

Csak tíz percig tudta tartani a lépést a NEKA fiataljaival a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata az NB II-es felnőtt bajnokság újabb fordulójában.

Élcsapat ellen folytatják a futsalosok

Élcsapat ellen folytatják a futsalosok

2022. nov. 28.

A tabellán második UTE vendégeként lép pályára a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese az NB II Nyugati csoportjában ma este fél kilenctől.