Tisztes helytállás a Világkupán

doszerk - 2022. szeptember 26. 7:30

Két hetedik és két nyolcadik helyet értek el a magyar nők a tornászok párizsi Challenge Világkupájának szerenkénti fináléiban: Mayer Gréta ugráson nyolcadik, talajon hetedik, Szilágyi Nikolett gerendán hetedik, Székely Zója pedig felemáskorláton nyolcadik lett.

Kép: MTI-archív (Koszticsák Szilárd felvétele)

Párizsban rendezték meg a női tornászok Challenge Világkupáját a mögöttünk hagyott hétvégén, s a megméretésre két dunaújvárosi versenyző, Kovács Zsófia, valamint Mayer Gréta is elutazott a magyar válogatott tagjaként. Körülük azonban csak Mayer Gréta vágott neki végül a viadalnak, ugyanis a kisebb hasfalsérüléssel küzdő Kovács Zsófia végül orvosi tanácsra kihagyta a küzdelmeket.

A szombati selejtezőkben ugráson Mayer Gréta 12.750 ponttal a hatodik helyen végzett, így finálés lett, Szilágyi Nikolett ugyanitt 15. lett 12.350 ponttal. Felemáskorláton csak az Eb-ezüstérmes Székely Zója szerepelt, gyakorlatát 13.500 pontra értékelte a zsűri, ezzel ötödik pozícióban hozta a döntőt. Talajon Mayer egy újabb finálét szerzett, szintén hatodikként, 12.650-nel került a legjobbak közé, Szilágyi 11.600 pontja a 20. helyet érte. Gerendán Kovács helyett Szilágyi kapott lehetőséget, aki 12.750 ponttal a 7. helyen jutott be a döntőbe, Mayer itt hibázott, és 11.800 pontot kapott gyakorlatára.

Mint arról a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) honlapja beszámolt, a vasárnapi finálékban Mayer Gréta ugráson kezdett, ahol egy új variációt is kipróbált a világbajnokság jegyében, és végül 12.625 ponttal a 8. helyen végzett. Talajon 12.550 pontra értékelte gyakorlatát a zsűri, így ezen a szeren a 7. pozíciót szerezte meg. Felemáskorláton Székely Zója pontszáma 12.250 lett, ez pedig a 8. helyet érte a fináléban. Szilágyi Nikolett gerendán szerepelt a legjobbak között, ahol 12.300 ponttal hetedikként zárt.

Draskóczy Imre, szövetségi kapitány: – Nagyon örülök annak, hogy mind a négy szeren ott voltunk a fináléban, és meg tudta mutatni magát a magyar válogatott. Ez egy kiváló felkészülési állomás volt, ahol a csapat nagyon jól kezelte legjobb tornászunk, Kovács Zsófi kiesését, be tudta tölteni a hiányzó helyeket, és mindenütt döntőt hozott. Ez a mostani finálés nap már nem volt olyan fényes, mint a szombati selejtezős, több rontásunk is volt. Mayer Grétinél edzőjével, Trenka Jánossal egyeztetve egy új variációt próbáltunk ki ugráson a liverpooli vb-re való felkészülés jegyében. Mindenképpen szeretném kiemelni Szilágyi Nikolett szereplését, büszke vagyok rá, a nem tervezett szeren, gerendán hozott egy döntőt, és úgy gondolom, így mindenképpen jó eséllyel tervezhetünk vele a vb-n, mint csapatemberrel. Korábban voltak negatív felhangok a Challenge Világkupákat illetően, éppen ezért ki szeretném emelni, hogy ez a versenyen visszaadta a Challenge Vk-k rangját, több Európa-bajnok, világbajnoki érmesek, helyezettek sora volt ott Párizsban, így nagyon nívós és nagyon rangos esemény volt ez a mostani, sok olyan sportoló volt jelen, akikkel találkozhatunk Liverpoolban.

A rovat további hírei: Sport

Elkészült a második csoportkör menetrendje

Elkészült a második csoportkör menetrendje

2022. nov. 30.

A Catania ellen kezdi, s a holland Leiden ellen zárja a Bajnokok Ligája második csoportkörét a DFVE felnőtt női vízilabda csapata.

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

2022. nov. 30.

Közel kétszáz gyermek vett részt a DKSE és a Gurics György BDSE birkózóinak évzáró rendezvényén a mezőfalvi Petőfi iskolában.

Rácalmásra "költözik" a Kohász

Rácalmásra "költözik" a Kohász

2022. nov. 29.

A Dunaújvárosi Sportcsarnok helyett Rácalmáson játssza következő két hazai bajnoki találkozóját a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Fenntartani az utánpótlás sikerességét

Fenntartani az utánpótlás sikerességét

2022. nov. 29.

Nem sokkal a felnőtt gyorsasági szakág után, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Elnöksége elfogadta az utánpótlás kajak és kenu válogatott következő szezonra vonatkozó felkészülési programját is.

Nem volt esély az UTE ellen

Nem volt esély az UTE ellen

2022. nov. 29.

Korán jelentős hátrányba került, s végül hatgólos vereséget szenvedett a tabellán második UTE otthonában a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata az NB II-ben.

Újabb NEKA-siker a DKKA ellen

Újabb NEKA-siker a DKKA ellen

2022. nov. 28.

Csak tíz percig tudta tartani a lépést a NEKA fiataljaival a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata az NB II-es felnőtt bajnokság újabb fordulójában.

Élcsapat ellen folytatják a futsalosok

Élcsapat ellen folytatják a futsalosok

2022. nov. 28.

A tabellán második UTE vendégeként lép pályára a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese az NB II Nyugati csoportjában ma este fél kilenctől.