Biztonság és kényelem: ezt kínálják a dönthető fali tartókonzolok tévézéshez

doszerk - 2022. október 27. 14:34

Napjaink elegáns lapos tv-i nem igényelnek robusztus tévéasztalokat, bútorokat, ugyanis a keskeny készülékek könnyűek, és igazán a falra szerelve mutatnak jól. (X)

Erre szolgálnak a fix vagy dönthető, esetleg forgatható fali és mennyezeti konzolok, amelyek szinte láthatatlan támasztékul szolgálnak tv készülékek, monitorok számára. A készülékek falra szerelésének nagy előnye, hogy nem foglalnak helyet, így nem kell a lakás, a szoba stílusának megfelelő bútordarabot választani a tv számára, és a tartónak köszönhetően a takarítás is könnyebb, az elhelyezés biztonságosabb.

Miért előnyös a falra szerelni a tv-t?

Számos előnye van a fali vagy mennyezeti konzoloknak, de talán a legnagyobb a biztonság. A Kábelvilág webáruház dönthető fali konzoljai a maximális biztonság mellett a kényelmét is szolgálják, lehetőséget teremtenek az aktuális szemmagassághoz történő beállításra. A konzoloknak köszönhetően portörlés közben nem lehet véletlenül leborítani, de ugyanígy nem borul meg akkor sem, ha például a gyerekek óvatlanul a közelében játszanak.

A konzollal szerelt készülékek nem foglalnak helyet, szinte belesimulnak a fal síkjába, a környezetbe, ezáltal elegáns, modern hatást keltenek.

Egy dönthető konzol tökéletes megoldás abból a szempontból is, hogy általa a lehető legkényelmesebb szögből nézhető a tv, így akár alacsonyabbról, egy ágyból is kényelmes rálátási szög állítható be.

Milyen fali tartót válasszon?

A monitorok, tv-k falra vagy mennyezetre szereléséhez speciális konzolokra van szükség. Ezeket külön kell beszerezni, a készülék gyártója nem mellékeli, mint az asztalra állításhoz szolgáló műanyag lábakat. Fontos, hogy az igényeinek és természetesen a készüléknek megfelelő tartót válasszon. 

Három típusú konzol közül választhat: 

–  A fix konzolok csak a falra szerelt pozícióban teszik lehetővé a tévénézést.
–  A dönthető tartók bizonyos szögtartományon belül állíthatóak, így komfortosabb tévézést biztosítnak.
–  A csuklós konzolok minden irányban állíthatóak, így a készülék egy mozdulattal egy másik helyiség felé fordítható amellett, hogy lefelé vagy felfelé is dönthető. 

Tévézzen kényelmesen az ágyból

Sok hálószobába és gyerekszobába kerül manapság tv, így nagy a valószínűsége, hogy nem csak egy szemmagasságból fogják nézni a készüléket. Kényelmetlen, ha a tv nem a megfelelő pozícióban van. Erre szolgálnak megoldásként a fel- és lefelé mozgatható fali konzolok, amelyek kb. 5-15 fok közötti állítást tesznek lehetővé. 

Természetesen a készülék tömege az egyik legfontosabb paraméter, amelyet a konzol kiválasztásakor figyelembe kell vennie. A másik a tv ún. VESA szabványa, amely a készülék hátoldalán lévő, a rögzítéshez előkészített furatok egymáshoz viszonyított méretét jelenti. Ez készülékenként meghatározott, és vagy a készülék hátoldalán találja meg, vagy a használati útmutató tartalmazza. 

A falra szerelt tv készüléket akár egy szekrénybe, egy elhúzható ajtó mögé is rejtheti, így a kábelek is rejtve maradhatnak, amennyiben nincs használatban. 
 

A rovat további hírei: Mozaik

Retro majális a Vasmű úton – jön, jön, jön a Sugárúti Fesztivál!

Retro majális a Vasmű úton – jön, jön, jön a Sugárúti Fesztivál!

2024. ápr. 29.

Élményözön és időutazás, programcunami műfaji határok nélkül – itt a Sugárúti Fesztivál nagyon részletes programja. Aki csak teheti, kapcsolódjon be a május 1-jén, szerdán futó eseménysorozat kavalkádjába, legyetek, legyünk újra sokan! Vigyázat, horror a vége!

A kerti munka kényelme: ezért jó döntés egy akkumulátoros metszőolló

A kerti munka kényelme: ezért jó döntés egy akkumulátoros metszőolló

2024. ápr. 29.

A kerti munka a tavaszi szezon elkerülhetetlen velejárója. Ha szeretnénk megkönnyíteni, manapság már rengeteg hasznos eszköz áll rendelkezésünkre. Ilyen innovatív megoldás például az akkumulátoros metszőolló is, ami számos előnnyel jár a hagyományos eszközökkel szemben. (X)

Nyárias nyitány, aztán aranyat érő esős napok

Nyárias nyitány, aztán aranyat érő esős napok

2024. ápr. 29.

Folytatódik a kellemes tavaszi, már-már nyárias idő a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint: május 1-jén napsütés csalogat a szabadba, csütörtöktől már aranyat érő esők jöhetnek.

90 évesen is derűsen, sok boldogságot!

90 évesen is derűsen, sok boldogságot!

2024. ápr. 28.

Folytatódott a szépkorúak köszöntése városunkban: Mráz Józsefné, Margit néni is 90 éves lett. A jeles alaklomból Barta Endre alpolgármester látogatta meg otthonában, és adta át a városvezetés jókívánságait.

DSTV: a szabályos kerékpározásról

DSTV: a szabályos kerékpározásról

2024. ápr. 27.

Egyre többen választják közlekedési formának városunkban a kerékpározást, de ugyanúgy vonatkoznak rá a KRESZ szabályai, mint az autósokra. Hangkép.

"Mozdulj kékben!" – akció az autistákért (galériával)

"Mozdulj kékben!" – akció az autistákért (galériával)

2024. ápr. 25.

Szép sikert aratott az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezés – a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc akciójának a Liget közi sportpálya adott otthont múlt szombaton. Sokan mozdultak kékben és sikeres volt az online árveréses gyűjtőakció is!

Hogyan válasszunk megbízható fogorvost?

Hogyan válasszunk megbízható fogorvost?

2024. ápr. 25.

Az ideális fogorvos nemcsak egy jó szakember, hanem olyasvalaki, akiben megbízunk, aki megfelelően tájékoztat, rugalmas, emberi, és akihez összességében szívesen járunk el az éves ellenőrzésekre és az esetleges kezelésekre. De hogyan találjuk meg ezt az illetőt? (X)