Börtönt kér az ügyészség a notórius ámokfutóra

Öcaline - 2022. október 5. 9:32

Rendszeresen vezetett ittasan, eltiltás hatálya alatt, több baleset okozója is volt a 42 éves dunaújvárosi férfi. Jogsija sem volt, de így is hat tételt számlál az ön- és közveszélyes esetek listája, tudta meg a DO.

Börtönbüntetést kér az ügyészség a férfira, aki rendszeresen vezetett az eltiltása ellenére, erősítette meg a megyei főügyészség összegzése. Palkovitsné dr. Kész Anikó helyettes sajtószóvivő tájékoztatójából kiderül: a Székesfehérvári Járási Ügyészség többrendbeli járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a 42 éves dunaújvárosi férfival szemben, akit az elmúlt időszakban összesen hat alkalommal(!!!) kaptak el a rendőrök a volán mögött, miután a bíróság eltiltotta a vezetéstől.
A vádirat szerint a férfi – aki egyébként egyáltalán nem rendelkezik jogosítvánnyal – 2021 szeptemberében ittasan vezetett egy autót, melyben két utas is ült, amikor ellenőrizték a rendőrök. A férfi – miután a bíróság 2021 októberében egy szabálysértési eljárás keretében több hónapra eltiltotta a járművezetéstől – a tiltás ellenére újra volán mögé ült: novemberben Dunaújvárosban akarták intézkedés alá vonni a rendőrök, amikor megpróbált elmenekülni – több piros jelzésen áthajtott, majd egy fának csapódott, végül a kocsiból kiszállva el akart futni, azonban az egyenruhások elkapták.
Alig egy hónap múlva, december végén ismét lakóhelyén közlekedett, amikor a rendőri intézkedés alól úgy akart kitérni, hogy egy zsákutcába hajtott, ahonnan a járdára hajtva menekült, miközben meghúzta egy autó oldalát. A sorozat idén januárban folytatódott, ekkor ismét ki akart térni a rendőrök elől, de autójával – amelyben egyébként ketten ültek – fának csúszott. Nem kellett sokáig várni az újabb esetre: március 15-én Velencén vezetett, amikor az őt leintő rendőrök elől ismét megpróbált elhajtani – majd hiába próbált az autóból kiszállva elmenekülni, ekkor is elcsípték az egyenruhások. Az utolsó előtti eset, ami a notórius ámokfutóhoz köthető, április 8-án történt, ekkor a férfi megint volán mögé ült, és ez alkalommal is kivonta magát a rendőri intézkedés alól – a felszólítás ellenére nem állt meg, hanem elhajtott.
A férfi május 19-én vezetett megint, amikor Dunaújvárosban egy védett útra elsőbbségadás nélkül hajtott be, és ott nekiütközött egy autónak, amely megpördült, és egy járdán lévő vasoszlopnak ütközött. A férfi megállás nélkül továbbhajtott – szerencse a s szerencsétlenségben, hogy a balesettel érintett autó három utasa nem szenvedett sérülést.   

A hosszú bűnlajstrom most ügyészi szakba került; az ügyészség a letartóztatásban lévő elkövetővel szemben végrehajtandó börtönbüntetést, közúti járművezetéstől, valamint közügyektől eltiltást indítványozott – és indítványt tett a letartóztatás fenntartására is.

(Fotó: FM Főügyészség)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

2024. már. 23.

Több hónap alatt összesen 730 ezer forinttal károsította meg az egyik távközlési szolgáltató céget az a férfi, aki ellen csalás miatt emeltek vádat a napokban. Adathalászattal kezdődött, értesült a DO.

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

2024. már. 19.

A 17 éves fiatal még február második felében tűnt el, a dunaújvárosi rendőrök keresik. Felhívás a hajtás után – most is segíthet egy megosztás!

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

2024. már. 13.

Nem ismert akadályt, egy kiadós ünnepi motorozásért még azt is vállalta, hogy mástól elvett motorral, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt pattanjon nyeregbe az a férfi, akivel szemben most vádat emeltek. Benny Hill jelenthet.

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

2024. már. 05.

A tavaszias időjárás és a kerti munkák megkezdése miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. Idén már csaknem nyolcvan ilyen esethez riasztották a tűzoltókat Fejér vármegyében.

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

2024. már. 04.

Nem hivatalos információink szerint 5 métert zuhant egy munkás az erőmű gyáregységben történt baleset során ma délelőtt, létesítményi tűzoltók szabadították ki, mentőhelikopter szállította Fehérvárra. Anyagunk frissül!

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

2024. már. 03.

A tavaszi teljes körű szirénapróba vár ránk hétfőn délelőtt. Lakossági teendő nincs, de senki ne ijedjen meg a katasztrófariadó üvöltő jelzésétől!

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

2024. már. 02.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 45 éves férfi eltűnése ügyében. Múlt szerdán látták utoljára, jelentkezzen, ha tud róla – és persze egy megosztás is segíthet! (FRISSÍTVE)