Börtönt kér az ügyészség a notórius ámokfutóra

Öcaline - 2022. október 5. 9:32

Rendszeresen vezetett ittasan, eltiltás hatálya alatt, több baleset okozója is volt a 42 éves dunaújvárosi férfi. Jogsija sem volt, de így is hat tételt számlál az ön- és közveszélyes esetek listája, tudta meg a DO.

Börtönbüntetést kér az ügyészség a férfira, aki rendszeresen vezetett az eltiltása ellenére, erősítette meg a megyei főügyészség összegzése. Palkovitsné dr. Kész Anikó helyettes sajtószóvivő tájékoztatójából kiderül: a Székesfehérvári Járási Ügyészség többrendbeli járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a 42 éves dunaújvárosi férfival szemben, akit az elmúlt időszakban összesen hat alkalommal(!!!) kaptak el a rendőrök a volán mögött, miután a bíróság eltiltotta a vezetéstől.
A vádirat szerint a férfi – aki egyébként egyáltalán nem rendelkezik jogosítvánnyal – 2021 szeptemberében ittasan vezetett egy autót, melyben két utas is ült, amikor ellenőrizték a rendőrök. A férfi – miután a bíróság 2021 októberében egy szabálysértési eljárás keretében több hónapra eltiltotta a járművezetéstől – a tiltás ellenére újra volán mögé ült: novemberben Dunaújvárosban akarták intézkedés alá vonni a rendőrök, amikor megpróbált elmenekülni – több piros jelzésen áthajtott, majd egy fának csapódott, végül a kocsiból kiszállva el akart futni, azonban az egyenruhások elkapták.
Alig egy hónap múlva, december végén ismét lakóhelyén közlekedett, amikor a rendőri intézkedés alól úgy akart kitérni, hogy egy zsákutcába hajtott, ahonnan a járdára hajtva menekült, miközben meghúzta egy autó oldalát. A sorozat idén januárban folytatódott, ekkor ismét ki akart térni a rendőrök elől, de autójával – amelyben egyébként ketten ültek – fának csúszott. Nem kellett sokáig várni az újabb esetre: március 15-én Velencén vezetett, amikor az őt leintő rendőrök elől ismét megpróbált elhajtani – majd hiába próbált az autóból kiszállva elmenekülni, ekkor is elcsípték az egyenruhások. Az utolsó előtti eset, ami a notórius ámokfutóhoz köthető, április 8-án történt, ekkor a férfi megint volán mögé ült, és ez alkalommal is kivonta magát a rendőri intézkedés alól – a felszólítás ellenére nem állt meg, hanem elhajtott.
A férfi május 19-én vezetett megint, amikor Dunaújvárosban egy védett útra elsőbbségadás nélkül hajtott be, és ott nekiütközött egy autónak, amely megpördült, és egy járdán lévő vasoszlopnak ütközött. A férfi megállás nélkül továbbhajtott – szerencse a s szerencsétlenségben, hogy a balesettel érintett autó három utasa nem szenvedett sérülést.   

A hosszú bűnlajstrom most ügyészi szakba került; az ügyészség a letartóztatásban lévő elkövetővel szemben végrehajtandó börtönbüntetést, közúti járművezetéstől, valamint közügyektől eltiltást indítványozott – és indítványt tett a letartóztatás fenntartására is.

(Fotó: FM Főügyészség)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Végzetes ütközés Szabadegyházánál

Végzetes ütközés Szabadegyházánál

2022. nov. 29.

Halálos kimenetelű baleset történt ma kor reggel Szabadegyháza térségében – egy 72 éves asszony vesztette életét, értesült a DO.

Bréking: komoly baleset, félpályás útzár a 6-os úton (FRISSÍTVE!)

Bréking: komoly baleset, félpályás útzár a 6-os úton (FRISSÍTVE!)

2022. nov. 28.

A város határában, a Papírgyári úti kihajtó után ütközött egy motorkerékpár és egy teherautó – személyi sérülés is történt, de már feloldották az útzárat. (FRISSÍTVE!)

Előbb figyelmeztették, majd lakat alá is került

Előbb figyelmeztették, majd lakat alá is került

2022. nov. 26.

Egy napon belül kétszer bukott be a vezetői engedéllyel nem rendelkező sofőr – a második után már úgy kezdtek eljárást vele szemben, hogy őrizetbe is vették a rendőrök, értesült a DO. (Agyátültetésről sajnos nem kaptunk jelentést.)

Ittasan szúrta meg kilenc éves gyermeke lábát

Ittasan szúrta meg kilenc éves gyermeke lábát

2022. nov. 24.

Súlyos testi sértés miatt emeltek vádat az ittasan őrjöngő dunaújvárosi férfi ellen – súlyosbító körülmény, hogy áldozata saját 9 éves kisgyermeke volt. Nagyon durva történet, nagyon szomorú eset.

Eltűnt, nagyon keresik Krisztinát – segítsen, aki tud!

Eltűnt, nagyon keresik Krisztinát – segítsen, aki tud!

2022. nov. 23.

A 14 éves fiatal múlt kedden tűnt el Mezőfalváról, a kiskorút a rendőrök jelenleg is keresik. Eddig eredménytelenül: jelentkezzen, ha bármit tud róla – már egy megosztás is segíthet!

Kiskorút rabolt ki a vonaton – vádemelés a vége

Kiskorút rabolt ki a vonaton – vádemelés a vége

2022. nov. 22.

Újév napjára időzítette a bűncselekményt egy férfi, előbb veréssel fenyegetett, majd kirabolt egy 15 éves kamaszt. Most emeltek vádat ellene, és többszörös visszaesőként komoly büntetésre számíthat, értesült a DO.

Az ünnepi időszakban is vigyázzanak az értékeikre!

Az ünnepi időszakban is vigyázzanak az értékeikre!

2022. nov. 22.

Felelős magatartással a legtöbb bűncselekmény megelőzhető – a rendőrök részletes tipptárral szolgáltak annak érdekében, hogy az év utolsó hetei is békésen teljenek.