Kajli rendszám, tiltott vezetés – hibát hibára halmoztak

Öcaline - 2022. október 7. 8:45

Nem jött be a mesterterv – gyakorlatilag minden hibádzott annál a gépjárművezetőnél és utasánál, akiket a rendőrök az Arany János utcában ellenőriztek csütörtökön késő délután. 

Több kihágást is elkövetett a kocsi vezetője és utasa, derül ki a megyei főkapitányság kommunikációs szolgálatának összegzéséből. A szóvivői jelentés szerint a járőrök az Arany János utcában vontak ellenőrzés alá egy Mercedes típusú személygépkocsit, valamint annak 42 éves sofőrjét és utasát csütörtökön késő délután. A gépkocsi vezetője nem tudott vezetői engedélyt átadni az intézkedő rendőröknek, akik hamarosan azt is megállapították, hogy a férfit a Dunaújvárosi Járásbíróság eltiltotta a járművezetéstől. A gépjármű ellenőrzését folytatva az egyenruhások arra is fényt derítettek, hogy az egy osztrák honosságú kocsi, ugyanakkor a rajta elhelyezett magyar hatósági jelzés egy érvényes műszaki vizsgával és kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkező, forgalomból kivont járműhöz tartozik. A rendszámot a gépjármű utasa szerelte fel a személyautóra nem sokkal az indulásukat megelőzően.
A rendőrök a gépkocsi vezetőjével szemben az eltiltás hatálya alatt történt járművezetés miatt, míg az autó utasával szemben egyedi azonosító jellel visszaélés bűncselekmény elkövetésnek gyanúja miatt kezdeményeztek büntetőeljárást.

És még jó, hogy csak egy sima ellenőrzésbe futottak bele...

(Illusztráció: FMRFK)

A rovat további hírei: Sziréna

Végzetes ütközés Szabadegyházánál

Végzetes ütközés Szabadegyházánál

2022. nov. 29.

Halálos kimenetelű baleset történt ma kor reggel Szabadegyháza térségében – egy 72 éves asszony vesztette életét, értesült a DO.

Bréking: komoly baleset, félpályás útzár a 6-os úton (FRISSÍTVE!)

Bréking: komoly baleset, félpályás útzár a 6-os úton (FRISSÍTVE!)

2022. nov. 28.

A város határában, a Papírgyári úti kihajtó után ütközött egy motorkerékpár és egy teherautó – személyi sérülés is történt, de már feloldották az útzárat. (FRISSÍTVE!)

Előbb figyelmeztették, majd lakat alá is került

Előbb figyelmeztették, majd lakat alá is került

2022. nov. 26.

Egy napon belül kétszer bukott be a vezetői engedéllyel nem rendelkező sofőr – a második után már úgy kezdtek eljárást vele szemben, hogy őrizetbe is vették a rendőrök, értesült a DO. (Agyátültetésről sajnos nem kaptunk jelentést.)

Ittasan szúrta meg kilenc éves gyermeke lábát

Ittasan szúrta meg kilenc éves gyermeke lábát

2022. nov. 24.

Súlyos testi sértés miatt emeltek vádat az ittasan őrjöngő dunaújvárosi férfi ellen – súlyosbító körülmény, hogy áldozata saját 9 éves kisgyermeke volt. Nagyon durva történet, nagyon szomorú eset.

Eltűnt, nagyon keresik Krisztinát – segítsen, aki tud!

Eltűnt, nagyon keresik Krisztinát – segítsen, aki tud!

2022. nov. 23.

A 14 éves fiatal múlt kedden tűnt el Mezőfalváról, a kiskorút a rendőrök jelenleg is keresik. Eddig eredménytelenül: jelentkezzen, ha bármit tud róla – már egy megosztás is segíthet!

Kiskorút rabolt ki a vonaton – vádemelés a vége

Kiskorút rabolt ki a vonaton – vádemelés a vége

2022. nov. 22.

Újév napjára időzítette a bűncselekményt egy férfi, előbb veréssel fenyegetett, majd kirabolt egy 15 éves kamaszt. Most emeltek vádat ellene, és többszörös visszaesőként komoly büntetésre számíthat, értesült a DO.

Az ünnepi időszakban is vigyázzanak az értékeikre!

Az ünnepi időszakban is vigyázzanak az értékeikre!

2022. nov. 22.

Felelős magatartással a legtöbb bűncselekmény megelőzhető – a rendőrök részletes tipptárral szolgáltak annak érdekében, hogy az év utolsó hetei is békésen teljenek.