Magával is végzett a feleséggyilkos férfi

Öcaline - 2022. október 25. 13:41

A 62 éves B. János a börtönben oltotta ki saját életét vasárnap, értesült több, köztük nem hivatalos, de megbízható forrásból is a DO. A megyei főkapitányság kommunikációs szolgálata megerősítette a hírt: a férfi öngyilkos lett.

Végzetes kimenetelű eset történt a börtönben, ahová a letartóztatása nyomán került B. János: a 62 éves ex-vállalkozó október 23-án önkezével vetett véget az életének, értesült több, köztük nem hivatalos, de megbízható forrásból a DO. A férfi halála kapcsán több kérdést intéztünk a megyei főkapitányság kommunikációs szolgálatához – pár perce megérkezett a hivatalos válasz:

a hivatkozott emberölés bűntett miatt folyamatban lévő nyomozás során letartóztatásban lévő gyanúsított öngyilkosságával kapcsolatban a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény szabályai szerint indított eljárást október 23-án.

Mint arról szintén az elsők között számoltunk be, a férfi letartóztatásához az vezetett, hogy a rendőrök feltételezése szerint feldarabolta és elrejtette feleségét a 62 éves gyanúsított – a korábban eltűnés miatt kezdett eljárás után már emberölés miatt folytattak nyomozást a rendőrök. Az akkor kiadott összegzés szerint a Fejér megyei rendőrök a dunaújvárosi gyanúsított letartóztatása mellett folytatták tovább az ügy vizsgálatát, miután a nyomozók birtokába jutott információk szerint a szeptember 26. óta letartóztatásban lévő 62 éves dunaújvárosi gyanúsított szeptember 17. és szeptember 21. közötti időszakban megölte a feleségét, a testét feldarabolta, majd elrejtette.
Az ügy körülményeinek tisztázásra, a bűncselekmény bizonyítása érdekében nyomozócsoport alakult, amelyben Fejér, Pest és Veszprém megye, valamint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi Osztály nyomozói vettek részt. A vizsgálat során a rendőrök szakszerű, precíz és aprólékos adatgyűjtésbe kezdtek, ennek során a gyanúsított által használt kistehergépkocsiban testrészmaradványokat találtak, amelyek a feleségtől származnak. A rendőrségi összegzést kiegészítő videóból – hírünk illusztrációja is ebből az összeállításból származik – többek között kiderül, hogy a kutató-mentő egységek a Dunában is keresték az eltűnt asszony földi maradványait. (Furcsa, de igaz mellékszála a történetnek, hogy az akkor még menő vállalkozóként ismert B. János 2011-ben csaknem maga is gyilkosság áldozatává vált: egy volt dolgozója támadt rá és szúrta szívtájékon – a férfi akkor súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.)

A rendőrségi közlemény kétségtelenné teszi, hogy a tragikus végű kapcsolat újabb végzetes esetbe torkollt – az öngyilkosság ügyében folytatódik a vizsgálat.

(Illusztráció: FMRFK)

A rovat további hírei: Sziréna

Késsel raboltak ki egy dohányboltot – vádat emeltek a trió tagjai ellen

Késsel raboltak ki egy dohányboltot – vádat emeltek a trió tagjai ellen

2024. ápr. 19.

Csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt járt el az ügyészség a tavaly augusztusi bűntett elkövetői ellen. Egy doboz cigaretta lett a zsákmány, derül ki az ügyészégi összegzésből.

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

2024. ápr. 15.

Dunaújvárosi társasházi lakásban is a szénmonoxid-érzékelő figyelmeztette a lakókat a mérgező gázra vasárnap. Nem ez volt az egyetlen eset aznap a vármegyében, szerencsére nem történt személyi sérülés, értesült a DO.

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

2024. ápr. 11.

Dunaújvárosi helyzetkép is színesíti a Zsaru Magazin húsvéti körképét – a város közútjain végzett ellenőrzésekről Kőhalmi László főtörzszászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyettes vezetője számolt be.

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

2024. ápr. 10.

Ismeretlen személyazonosságú gépjárművezető azonosításához kérik a lakosság segítségét a dunaújvárosi rendőrök. Elektromos kerékpárral közlekedő hölgyet sodort el, megállás nélkül koccolt a helyszínről, értesült a DO. Egy megosztás is közelebb vihet hozzá!

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

2024. ápr. 07.

Az internetes közösségi oldalakon, csoportokban terjedt el a hír, miszerint a felső Duna-parton mérgező eledeleket találtak, amelyek akár végzetesek is lehetnek a házi kedvencekre.

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

2024. ápr. 04.

Félmillió forint értékű berendezést lovasított meg az a férfi, aki ellen a Dunaújvárosi Járási Ügyészség emelt vádat. Hihetetlen, de még a két társa sem tudta, hogy éppen lopnak, értesült a DO.

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

2024. ápr. 03.

A nagy közösségi portálon élesített tájékoztató videóval jelentkezett a rendőrség – a cél egyértelmű: az úgynevezett "bankos" csalók üzelmeinek megakadályozása. Egy megosztás is sokat érhet!