Torna vb: végleges a szerleosztás

doszerk - 2022. október 30. 6:30

A DKSE háromszoros Európa-bajnok tornásza, Kovács Zsófia végül csak két szeren, ugráson és gerendán méreti meg magát a liverpooli világbajnokságon.

Kép forrása: MATSZ

Mint arról a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) honlapja beszámolt, Draskóczy Imre szövetségi kapitány kijelölte a liverpooli torna világbajnokságon szereplő végleges csapatot, s azt, hogy ki milyen szeren mutathatja be gyakorlatait a megméretésen. A szakember és a magyar csapat helyzetét nehezítette, hogy Kovács Zsófia hasfalhúzódással, Székely Zója a bokájával, Makovits Mirtill a sarkával bajlódott, míg Bácskay Csenge felkészülését vírusos megbetegedés hátráltatta az elmúlt napokban.

Ezzel együtt a szövetségi kapitány úgy döntött, hogy három tornászunk, Szilágyi Nikolett, Mayer Gréta és Bácskay Csenge mind a négy szeren megméreti magát, a háromszoros Európa-bajnok Kovács Zsófia ugráson és gerendán, míg Székely Zója csak felemáskorláton mutat be gyakorlatot a világbajnokságon. A magyar női válogatott tagjai ma kezdik meg szereplésüket, a kvalifikáció a nagy létszám miatt a nőknél két részletben zajlik, az első selejtezőnapon (október 29.) az első kettő csoport mutatkozott be, míg ma a másik nyolc lép a szerekhez.

A selejtező ugyanúgy zajlik, mint a férfiak esetében, tehát az ötfős csapatból négyen mehetnek fel a szerre, ahol a csapateredménybe a legjobb három pontszám számít. A selejtező egyben kvalifikáció a csapat, az egyéni összetett és a szerenkénti finálékra is. A csapatdöntőbe a legjobb nyolc nemzet kerülhet be, ahol szerenként már csak három tornász mutathatja be gyakorlatát. Fontos, hogy ez az első lehetőség az országok számára, hogy kvótát szerezzenek a 2024-es párizsi olimpiára: a csapatdöntő első három helyezettje automatikusan kvalifikál az ötkarikás játékokra. A vb-n az egyéni összetett huszonnégyes fináléba nemzetenként maximum két versenyző juthat be, míg a szerenkénti döntőkre ugyanez érvényes a legjobb nyolc tornászt tekintve.

A sorsolás alapján a mieink a 4. selejtezőcsoportba kerültek, ahol a svédekkel és az ausztrálokkal szerepelnek, és talajon kezdenek.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.