Dunaújváros Hetilap

Véget értek a munkálatok végre

Fábos Zsolt - 2022. október 3. 16:09

A város több pontján is sor kerül az úgynevezett vadparkolók felszámolására. Ahol logikus és lehetséges, ott az egykor volt füves területeket legális parkolókká alakítják, zúzott kővel szórják fel és ennek köszönhetően területenként érezhető nagyságrendben növekszik a kialakított parkolóhelyek száma. 

A Balogh Ádám utca belső udvarában már végeztek a szakemberek, ott az autók már szilárd felületen pihennek. Szabó Zsolt alpolgármester, aki egyben a körzet képviselője is, a közelmúltban tett bejárást a területen, és elégedetten tapasztalta, hogy így azért kulturáltabb, jobb. És ezt nem csak Szabó Zsolt gondolja így, amikor mi is ott jártunk egy lakó mondta el nekünk tulajdonképpen ugyanezt – köszönik, így egy picit más a leányzó fekvése. A képviselő kérdésünkre elmondta, hogy régóta tervben volt az érintett terület rendbetétele:
– Amikor 2019-ben megválasztottak a körzet képviselőjének, akkor a lakókkal közösen tartottunk egy körzetbejárást, ahol megvizsgáltuk, hogy mik azok a problémák, amin mindenképpen szeretnének változtatni. Mindezekből készült egy körzetfejlesztési-terv, amit az önkormányzat segítségével igyekszünk megvalósítani. Szeretném azért hozzátenni, hogy ez inkább egy hosszútávfutás, sem mint sprintfutam, hiszen a város jelenlegi anyagi lehetőségei mellett csak lépésről-lépésre tudunk haladni. A célom az, hogy a választási ciklusomban minden ígéretemet teljesítsem azért, hogy a körzetben lakók számára biztosítani tudjam a méltó körülményeket. 
A füvön parkolás, bár sok esetben kényszer, semmiképp nem elegáns, arról már ne is beszéljünk, hogy tilos is. A Balogh Ádám utcában élőknek mostantól kulturáltabb lesz, no meg szabályos is a parkolás. A parkolók létesítéséről, felújításáról néhány hete beszélt Szabó Zsolt, most pedig már készen vannak. 
– Nagyon régóta megoldatlan volt a Balogh Ádám utca belső udvarán a parkolás. Az autósok tulajdonképpen a füvön parkoltak, mondhatni, hogy ezek a területek az autók által elfoglalt vadparkolók voltak. De semmiképp sem volt kulturált, sem látványában, sem komfort tekintetében, hiszen esős időben a sárban kellett dagonyáznia az autónak és az autósnak egyaránt. Ezért most szilárd burkolatú parkolókat alakítottunk ki, így azt gondolom normálisan, elfogadható módon lehet majd megállni. Szeretném itt megköszönni a DVG és a városüzemeltetés munkatársainak, hogy gyorsan és precízen elvégezték a munkálatokat.
Ami pedig a jövőbeli terveket illeti, a folytatásról a következőket tudtuk meg. Nemcsak itt, hanem a Semmelweis utca belső udvarában is történt hasonló fejlesztés, és ezt követi hamarosan a Balogh Ádám utca egy másik, a festékbolt mögötti belső udvarában is. Szabó Zsolt a távolabbi tervekről is beszélt:
– Jövőre pedig szeretném folytatni újabb parkolók kialakításával, felújításával. A Semmelweis udvarban fogjuk a földutat aszfaltozni, ide pedig, ahol most is állunk, karók és virágágyak lesznek kihelyezve. Szeretnénk elzárni azokat a területeket, ahová most már autókat nem szeretnénk beengedni – emellett pótolni fogjuk a zöldterületeket, és füvesítésre is sor kerül majd.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: a kitelepítésre emlékezett a Pentele Baráti Kör

DSTV: a kitelepítésre emlékezett a Pentele Baráti Kör

2022. dec. 04.

Szomorú településtörténeti vonatkozású eseményről tudósít a DSTV összeállítása. Koszorúkkal és előadással emlékezett az 1950-es esztendő kitelepítésének évfordulóján a Pentele Baráti Kör Egyesület. Hangkép.

Továbbra sem lépett a társasházak többsége a költségosztás terén

Továbbra sem lépett a társasházak többsége a költségosztás terén

2022. dec. 03.

A DVG Zrt. több mint ötven közös képviselőnek és lakásszövetkezetnek küldte el azt a költségosztással kapcsolatos tájékoztatót, amelyben részletesen leírják az ügyintézés menetét. Költségosztó szükséges, ha egy lakásban nem légköbméter-alapján szeretnének a távhőért fizetni – mégis, eddig az érintettek alig ötöde reagált a felhívásra. 

Döntött a közgyűlés, már úton a nyugdíjasok ünnepi támogatása

Döntött a közgyűlés, már úton a nyugdíjasok ünnepi támogatása

2022. dec. 02.

Dunaújváros közgyűlése döntött arról, hogy a város nyugdíjasai az idén is számíthatnak az önkormányzat év végi segítségére, rendkívüli karácsonyi ajándékára. Az utalások, illetve a tájékoztatók kipostázása megkezdődött, hamarosan megérkeznek a támogatások. Pintér Tamás polgármester ünnepi hangulatú köszöntője a nyugdíjasoknak és nem csak nyugdíjasoknak szól.

DSTV: cipősdobozban az ajándékok

DSTV: cipősdobozban az ajándékok

2022. dec. 02.

Idén is folytatja népszerű karácsonyi kezdeményezését a Baptista Szeretetszolgálat, derül ki a DSTV összeállításából. A cipősdoboz akcióhoz a helyi Duna Plazma centrum is csatlakozott –  gyűjtőpontként segítik az országos programot. Hangkép.
 

A térség vezetőivel egyeztet a Dunaferr ügyéről Pintér Tamás

A térség vezetőivel egyeztet a Dunaferr ügyéről Pintér Tamás

2022. dec. 01.

A környékbeli települések vezetőit, országgyűlési képviselőit hívja egyeztető megbeszélésre Pintér Tamás polgármester. A téma a Dunaferr helyzete, hiszen a vasmű működése nem csak dunaújvárosiakat érintő kérdés, legalább annyira érinti a városunk vonzáskörzetét is. A tervezett megbeszélést sajtótájékoztatón jelentette be a polgármester.

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

2022. dec. 01.

A téli időszak átvészelése volt a témája a Városháza dísztermében tartott eseménynek, derül ki a DSTV összegzéséből. A fórumon elhangzott: a cél a lakossági terhek csökkentése, a kapcsolódó környezetbarát, energiahatékony beruházások és fejlesztések támogatása. Hangkép.
 

Igazgatási szünet lesz a Városházán

Igazgatási szünet lesz a Városházán

2022. nov. 30.

A város hivatalos honlapján jelent meg összegzés a december 22-én kezdődő, és egészen január 8-ig tartó pauzáról. Ügyfélfogadás nem lesz, csak az Anyakönyvi Hivatal üzemel, ügyeleti rendben.