Dunaújváros Hetilap

A második évében is bizonyított az új rendszerű lomtalanítás

Terdik Péter - 2022. november 28. 16:30

Dunaújvárosban 2021-ben startolt az új rendszerű lomtalanítás. Akkor a "Rajta, Újváros!" Egyesület képviselői egy teljesen új koncepciót dolgoztak ki a lomok gyűjtésére, amely kisebb-nagyobb módosításokkal, de idén is bizonyított.  

A közelmúltban véget ért az őszi, s ezzel együtt a 2022-es lomtalanítási szezon. Az akciósorozat végén Márton László, a Dunanett Nonprofit Kft. szállítási osztályvezetője, valamint Mezei Zsolt alpolgármester értékelte az elért eredményeket – a számok pedig magukért beszélnek. 

Elképesztő mutatók

2022-ben 4462 köbméter, azaz összesen 277 tonna lomtól szabadultak meg a városlakók. Ez hasonlóan a tavalyi eredményhez (5528 köbméter, 350 tonna) elképesztő számokat takar. A városlakók összesen 48 (az Újtelepi ÖKO nappal együtt 50) helyszínen szabadulhattak meg a lomjaitól és a háztartásokban található elektronikai hulladéktól. 
A formula bevált, egy-egy körzetben három-négy helyszínen voltak kihelyezve és cserélve folyamatosan a gyűjtőkonténerek.

Közös érdem, közös siker

A munkálatokban a Városvédők Újtelepért Egyesület tagjai, a Dunanett Nkft. munkatársai, civilek, és a Rajta Újváros! Egyesület képviselői is segédkeztek. Itt Mezei Zsolt megjegyezte, erre a városlakók a mai napig rácsodálkoznak, hiszen az előző fideszes városvezetéstől nem ezt szokták meg. Mindenesetre egy-egy „lomis” hétvége már-már közösségi esemény volt a körzetekben. 
Az eredmények tehát magukért beszélnek, a lomtalanítások sora jövőre folytatódik. Addig is a városvezetés arra kéri a városlakókat, hogy közreműködésükkel továbbra is dolgozzanak közösen egy tiszta, rendezett településért, a lomtalanítások alkalmával pedig parkoló autójukkal ne akadályozzák a konténerszállítókat.

A közös siker folytatásra ösztönöz – a tiszta Dunaújvárosért!

(Archív fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

A szolidaritási hozzájárulás csökkentését kérik a képviselők

A szolidaritási hozzájárulás csökkentését kérik a képviselők

2023. jan. 26.

Az év első rendes ülését tartotta a közgyűlés; a testület összesen 31 témát tárgyalt a nyílt és kettőt pedig zárt ülésen. A napirendi pontok között voltak igazán fajsúlyosak is – amelyek százmilliókat, milliárdokat jelentenek a városnak.

A pentelei zsidóság sorsa a II. világháború alatt

A pentelei zsidóság sorsa a II. világháború alatt

2023. jan. 26.

Tragikus sorsok, tragikus korszak, vészterhes történet: a holokauszt időszakának dunapentelei eseményeire fókuszál Kronászt Margit történész-muzeológus vendégposztja.

Harmincnál több napirend vár a képviselőkre a közgyűlésen

Harmincnál több napirend vár a képviselőkre a közgyűlésen

2023. jan. 25.

Pontosabban 29+2 – a naptári év első nyílt ülése után két tételről döntenek zárt ajtó mögött a Városháza közgyűlési termében csütörtökön.

Tóth Kálmán: "Visszahoztuk a fényt Dunaújvárosba"

Tóth Kálmán: "Visszahoztuk a fényt Dunaújvárosba"

2023. jan. 25.

Önkormányzati évértékelő sorozatunk utolsó előtti állomása a 9-es választókerület – itt Tóth Kálmán  a képviselő, aki szerint az átgondolt, hatékony munka és a közösségek összefogása a fejlődés kulcsa.

Évindító, visszatekintő, időutazó beszélgetés Barta Endrével

Évindító, visszatekintő, időutazó beszélgetés Barta Endrével

2023. jan. 25.

Eredetileg egy klasszikus évértékelést, visszatekintést kértünk Barta Endre humán alpolgármestertől, aztán évekre visszanyúló, talán egy kicsit az összefüggéseket is boncolgató beszélgetés lett belőle. És talán olvasóink sem bánják, de időben visszautaztunk 2019-ig, ott kezdjük…

DSTV: bizakodnak a mezőgazdászok

DSTV: bizakodnak a mezőgazdászok

2023. jan. 25.

Optimizmusra ad okot az elmúlt hetek-hónapok csapadékos időjárása, derül ki a DSTV összegzéséből. A riportban a határjárást követően a szakember az iparágat érintő nehézségekről, illetve az előttük álló feladatokról is beszélt. Hangkép.
 

Dr. Székely Károly: "... bizalommal keresnek az emberek"

Dr. Székely Károly: "... bizalommal keresnek az emberek"

2023. jan. 24.

Önkormányzati évértékelő sorozatunk újabb megállója az 8-as választókerület – dr. Székely Károly  képviselő szerint elsősorban a befejezett projektekre lehetnek büszkék, de az is örömmel tölti el, hogy bizalommal fordulnak hozzá a körzet lakói.