Az Üstökös Kupáért küzdöttek

spigott - 2022. november 1. 13:25

Közel kilencszáz ifjú kézilabdázó húzott szerelést a tizennyolcadik alkalommal megrendezett Üstökös Kupa elnevezésű utánpótlás tornán szombaton, illetve vasárnap.

Szegedi öröm az eredményhirdetés után

Ahogy az elmúlt években megszokhattuk már, idén ismét megrendezte az Üstökös Kupa elnevezésű utánpótlás kézilabda torna küzdelmeit a Fejér Megyei Kézilabda Szövetség szombaton, illetve vasárnap. Az immáron tizennyolcadik alkalommal megtartott viadalra az ország minden tájáról várták a résztvevőket a szervezők, akik idén is igen népes mezőnyt csalogattak Dunaújvárosba, ugyanis hatvankilenc csapat közel kilencszáz ifjú kézilabdázója húzott szerelést a megméretés helyszínein, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, az egyetemi sportcsarnokban, a Rácalmási Sportcsarnokban, valamint az Arany és a Gárdonyi iskola tornatermeiben. A lányoknál öt korcsoportban (U11-U15), míg a fiúknál az U11-es, az U12-es és az U14-es korcsoportban rendezték meg a tornát, melyen természetesen ott voltak a helyi erők, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia fiataljai is, akik az U11-es, U13-as, U14-es és U15-ös korosztályban is pályára léptek a viadalon.

Melyek hivatalos programja szombaton délelőtt kezdődött meg, s a nyitónapon két korosztályban már végeredményt is hirdettek, mivel az U12-es fiúk között a Ferencváros diadalmaskodott, megelőzve a Sárbogárd és a XVI. ker KMSE csapatát, míg az U12-es lányoknál a Debrecen szerezte meg az első helyet a Szeged és az ASI gárdái előtt. A vasárnapi versenynapon az U13-as lányoknál a Szeged örülhetett a végső sikernek a Harta és a Kozármisleny előtt, a DKKA fiataljai itt az ötödik helyen végeztek úgy, hogy a dunaújvárosi Vas Lili szerezte meg a gólkirálynői címet 24 találattal. Az U14-esek versengésében a Simontornya, az ASI és a Kőkúti Sasok állhattak a képzeletbeli dobogóra a fiúknál, míg a lányok mezőnyében a Ferencváros végzett az első helyen a DKKA és a Szeged előtt, s itt újabb gólkirálynőt adtak kézilabdázóink a 28 találatig jutó Köteles Mira személyében. Az U15-ös lányoknál a Szeged fiataljai örülhettek az aranyéremnek, megelőzve a Kispest és a Kozármisleny együtteseit. A végére maradtak a legfiatalabbak, az U11-es korosztály képviselői, ám az ő mezőnyükben a játék volt a lényeg, itt nem hirdettek végeredményt, a résztvevők csokival és sportzoknival gazdagodtak a rácalmási eredményhirdetésen, melyen a DKKA volt játékosa, Triscsuk Krisztina, illetve a jelen kiválóságai, Farkas Johanna, valamint Szalai Babett is ott volt az érmek átadói között.

 

Képek forrása: Üstökös Kupa

A viadalt követően Csőregi László főszervező, versenyigazgató is elégedetten értékelte az idei Üstökös Kupát.
– A torna két napján harmincöt egyesület hatvankilenc együttese és közel kilencszáz gyermek kézilabdázója mérette meg magát, s mivel a pandémiás időszakban zárt kapuk mögött rendeztük meg a tornát, így most két év után ismét nézők előtt küzdhettek meg egymással a csapatok. Összességében pozitív visszajelzéseket kaptunk mindenkitől, egy-két teremprobléma akadt, ám ezeket orvosoljuk a jövőben. Az összesített pontversenyt idén ismét a PC Trade Szeged nyerte, megelőzve a Ferencvárost és a Kozármislenyt, itt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia az előkelő ötödik helyet szerezte meg. Szerencsére komolyabb sérülés nem történt, egy-két kisebb zúzódás okozott kellemetlenséget a játékosoknak, de végig remek hangulat volt a versenyen, összességében jól sikerült az idei Üstökös Kupa, s ha minden így marad, jövőre tizenkilencedik alkalommal is találkozunk.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.