Az Üstökös Kupáért küzdöttek

spigott - 2022. november 1. 13:25

Közel kilencszáz ifjú kézilabdázó húzott szerelést a tizennyolcadik alkalommal megrendezett Üstökös Kupa elnevezésű utánpótlás tornán szombaton, illetve vasárnap.

Szegedi öröm az eredményhirdetés után

Ahogy az elmúlt években megszokhattuk már, idén ismét megrendezte az Üstökös Kupa elnevezésű utánpótlás kézilabda torna küzdelmeit a Fejér Megyei Kézilabda Szövetség szombaton, illetve vasárnap. Az immáron tizennyolcadik alkalommal megtartott viadalra az ország minden tájáról várták a résztvevőket a szervezők, akik idén is igen népes mezőnyt csalogattak Dunaújvárosba, ugyanis hatvankilenc csapat közel kilencszáz ifjú kézilabdázója húzott szerelést a megméretés helyszínein, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, az egyetemi sportcsarnokban, a Rácalmási Sportcsarnokban, valamint az Arany és a Gárdonyi iskola tornatermeiben. A lányoknál öt korcsoportban (U11-U15), míg a fiúknál az U11-es, az U12-es és az U14-es korcsoportban rendezték meg a tornát, melyen természetesen ott voltak a helyi erők, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia fiataljai is, akik az U11-es, U13-as, U14-es és U15-ös korosztályban is pályára léptek a viadalon.

Melyek hivatalos programja szombaton délelőtt kezdődött meg, s a nyitónapon két korosztályban már végeredményt is hirdettek, mivel az U12-es fiúk között a Ferencváros diadalmaskodott, megelőzve a Sárbogárd és a XVI. ker KMSE csapatát, míg az U12-es lányoknál a Debrecen szerezte meg az első helyet a Szeged és az ASI gárdái előtt. A vasárnapi versenynapon az U13-as lányoknál a Szeged örülhetett a végső sikernek a Harta és a Kozármisleny előtt, a DKKA fiataljai itt az ötödik helyen végeztek úgy, hogy a dunaújvárosi Vas Lili szerezte meg a gólkirálynői címet 24 találattal. Az U14-esek versengésében a Simontornya, az ASI és a Kőkúti Sasok állhattak a képzeletbeli dobogóra a fiúknál, míg a lányok mezőnyében a Ferencváros végzett az első helyen a DKKA és a Szeged előtt, s itt újabb gólkirálynőt adtak kézilabdázóink a 28 találatig jutó Köteles Mira személyében. Az U15-ös lányoknál a Szeged fiataljai örülhettek az aranyéremnek, megelőzve a Kispest és a Kozármisleny együtteseit. A végére maradtak a legfiatalabbak, az U11-es korosztály képviselői, ám az ő mezőnyükben a játék volt a lényeg, itt nem hirdettek végeredményt, a résztvevők csokival és sportzoknival gazdagodtak a rácalmási eredményhirdetésen, melyen a DKKA volt játékosa, Triscsuk Krisztina, illetve a jelen kiválóságai, Farkas Johanna, valamint Szalai Babett is ott volt az érmek átadói között.

 

Képek forrása: Üstökös Kupa

A viadalt követően Csőregi László főszervező, versenyigazgató is elégedetten értékelte az idei Üstökös Kupát.
– A torna két napján harmincöt egyesület hatvankilenc együttese és közel kilencszáz gyermek kézilabdázója mérette meg magát, s mivel a pandémiás időszakban zárt kapuk mögött rendeztük meg a tornát, így most két év után ismét nézők előtt küzdhettek meg egymással a csapatok. Összességében pozitív visszajelzéseket kaptunk mindenkitől, egy-két teremprobléma akadt, ám ezeket orvosoljuk a jövőben. Az összesített pontversenyt idén ismét a PC Trade Szeged nyerte, megelőzve a Ferencvárost és a Kozármislenyt, itt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia az előkelő ötödik helyet szerezte meg. Szerencsére komolyabb sérülés nem történt, egy-két kisebb zúzódás okozott kellemetlenséget a játékosoknak, de végig remek hangulat volt a versenyen, összességében jól sikerült az idei Üstökös Kupa, s ha minden így marad, jövőre tizenkilencedik alkalommal is találkozunk.

A rovat további hírei: Sport

Elkészült a második csoportkör menetrendje

Elkészült a második csoportkör menetrendje

2022. nov. 30.

A Catania ellen kezdi, s a holland Leiden ellen zárja a Bajnokok Ligája második csoportkörét a DFVE felnőtt női vízilabda csapata.

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

2022. nov. 30.

Közel kétszáz gyermek vett részt a DKSE és a Gurics György BDSE birkózóinak évzáró rendezvényén a mezőfalvi Petőfi iskolában.

Rácalmásra "költözik" a Kohász

Rácalmásra "költözik" a Kohász

2022. nov. 29.

A Dunaújvárosi Sportcsarnok helyett Rácalmáson játssza következő két hazai bajnoki találkozóját a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Fenntartani az utánpótlás sikerességét

Fenntartani az utánpótlás sikerességét

2022. nov. 29.

Nem sokkal a felnőtt gyorsasági szakág után, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Elnöksége elfogadta az utánpótlás kajak és kenu válogatott következő szezonra vonatkozó felkészülési programját is.

Nem volt esély az UTE ellen

Nem volt esély az UTE ellen

2022. nov. 29.

Korán jelentős hátrányba került, s végül hatgólos vereséget szenvedett a tabellán második UTE otthonában a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata az NB II-ben.

Újabb NEKA-siker a DKKA ellen

Újabb NEKA-siker a DKKA ellen

2022. nov. 28.

Csak tíz percig tudta tartani a lépést a NEKA fiataljaival a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata az NB II-es felnőtt bajnokság újabb fordulójában.

Élcsapat ellen folytatják a futsalosok

Élcsapat ellen folytatják a futsalosok

2022. nov. 28.

A tabellán második UTE vendégeként lép pályára a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese az NB II Nyugati csoportjában ma este fél kilenctől.