Borongós, változékony, hideg őszi hetünk lesz

Öcaline - 2022. november 21. 9:57

Ma még előbukkanhat a nap, de a folytatás megint szürkének ígérkezik a hét közepéig a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint. És vigyázat, viszonylag hűvös reggelek várhatók!

"Ködös reggel" – tömör, de lényeglátó és nagyon igaz beköszöntéssel kezdte szokásos prognózisát Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu időjárási portál szerkesztője. A folytatás területenként néha utcánként) változik, a köd a déli órákra nagyrészt feloszlik, és változóan rétegfelhős idő várható, kevés napsütéssel. Érdemi csapadék nem várható, térségünkben 6-8 fok között alakul a hőmérséklet. A folytatás már változékony időt ígér a friss modellfuttatások szerint, kedden délelőtt az erősen felhős égből az északkeleti tájakon elszórtan fordul elő szitálás, a hegyes-völgyes vidékek lakóinak ajánlott a vastag zokni, meleg kesztyű: havas eső, hószállingózás is lehet arrafelé. Ráadásul délután délnyugat felől beborul az ég, és egyre több helyen ered el az eső – nap közben továbbra is 7-8 fok körüli értékeket mérhetünk.
Erősen felhős, párás lesz az idő szerdán is, és szórványosan valószínű újabb eső, záporeső. Kevés napsütés elsősorban az Alföld déli felén lehet. Az északnyugati szél egyre inkább megerősödik, és marad a 6-7 fokos csúcshőmérséklet – banánt már nem érdemes érlelni.
Picit konszolidálódik a helyzet a hét közepétől a középtávú előrejelzések specialistája szerint: csütörtökön reggelig még előfordulhat szitálás, gyenge eső is lehet, majd a több helyen erős északnyugati szél hatására csökken a felhőzet – egyre nagyobb területen süt ki a nap. A napos tájakon erősebb lesz a nappali felmelegedés, a borongós vidékek lakói 5-6, a derültebb körzetekben élők 10-12 fokos csúcsokkal számolhatnak.
Kifejezetten szép idő várható pénteken: a ködfoltok feloszlása után változóan felhős, részben napos időre van kilátás. Csapadék nem lesz, 9-10 fok körül alakul a csúcsérték. A hét vége viszont újra borongósnak és ködösnek ígérkezik, csak itt-ott láthatjuk a napot – némi szitálás bárhol lehet, helyenként sűrű köd nehezítheti a közlekedést nap közben is, érdemi csapadék viszont sehol sem várható.

A lényeg viszont újra: vastag zokni, kesztyű, meg forró kávé/tea a javallat!

(Fotó: Így látjuk MI! – Kovács Judit felvétele)

A rovat további hírei: Mozaik

Levelek a Jézuskának – már most szép siker, de folytatódik a gyűjtés!

Levelek a Jézuskának – már most szép siker, de folytatódik a gyűjtés!

2022. dec. 04.

Az elmúlt esztendőkben is nagyot gurult az autós Mikulások és a DO/DSTV stábja közös ajándékgyűjtő akciója – és már most biztos, idén is szép sikert arat a közösségi kezdeményezés. De folytatódik a gyűjtés, segíthet mindenki, aki tud!

Keressük együtt Dunaújváros Kedvenceit!

Keressük együtt Dunaújváros Kedvenceit!

2022. dec. 03.

Újra napvilágot látott a DunaújvárosMesélPontHu várostörténeti blog évzáró akciója – itt a Dunaújváros Kedvence 2022 kezdeményezés, jöhetnek, illetve mehetnek a javaslatok! Felhívás.

DSTV: ünnepelt a Tökmag Bazár

DSTV: ünnepelt a Tökmag Bazár

2022. dec. 03.

Egyéves születésnapról tudósít a DSTV összeállítása. Az MMK-ban zászlót bontott Tökmag Bazár kifejezetten a kisgyermekes családok számára életre hívott kezdeményezése folyamatos fejlődött –népszerűségét az árusok és látogatók folyamatosan növekvő száma is igazolja. Hangkép.
 

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

2022. dec. 01.

2021 óta töretlen népszerűségnek örvend a szauna-szeánsz Dunaújvárosban,mától régi-új helyszínen, a Dunaújvárosi Kempingben, a megszokott formában érhető el a közkedvelt szolgáltatás. 

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

2022. dec. 01.

Önkifejezés, szabadság, boldogság – ezek lesznek a fő témái annak az online bemutatónak, amelyet a Mezőföld Népfőiskolai Társaság együttműködésével szerveznek jövő csütörtökön. Idejében szólok, érdemes már most regisztrálni!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

2022. nov. 30.

A textillámpák trendi kiegészítői a lakásnak, alkalmazásukkal csodás modern hatást érhetünk el. (X) 

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

2022. nov. 29.

Alkotó, fejlesztő és meseterápiás foglalkozással folytatódik a DUFiókák, vagyis a Dunaújvárosi Egyetem fenntartotta bölcsőde sorozata – immár a bölcsődében várják az érdeklődőket pénteken. Regisztrálni kell – és már lehet is!