Egy lépésre a továbbjutástól

spigott - 2022. november 19. 19:41

Egy bravúros győzelemmel és egy vereséggel folytatta a BL-selejtezőt a DFVE női vízilabda csapata, mely vasárnap délelőtt biztosíthatja be továbbjutását a sorozat következő körébe.

Újabb két találkozóval folytatta a Bajnokok Ligája franciaországi selejtezőcsoportjának küzdelmeit a DFVE felnőtt női vízilabda csapata, melyre rendkívül nehéz feladat várt, ugyanis a görög Etnikosz Pireusz, illetve az olasz SIS Roma ellen ugrottak medencébe Mihók Attila tanítványai.

Komoly bravúr a kupagyőztes ellen

A görögök elleni csata meglehetősen pikánsnak ígérkezett, hiszen a két gárda nem is olyan régen a LEN Kupa döntőjében mérte össze egymással erejét, s akkor a görögök jöttek ki jobban a párharcból. Azóta mindkét gárda komoly változásokon esett át, így izgalmas meccsre volt kilátás, s ezt igazolta is az első negyed, melyben hiába vezettek kétszer is a mieink, vetélytársuk rendre egalizálni tudott (2-2). A második etapot parádésan kezdték vízilabdázóink, Dobi, Mucsy és Garda találataival léptek meg hárommal ellenfelüktől, s ugyan a negyed hajrája a görögöké volt, a félidei szünetben így is 5-4-re vezetett a DFVE.

A térfélcserét követően bő két percig tartotta minimális előnyét együttesünk, ám a folytatásban remekeltek vízilabdázóink, akik támadásban és védekezésben, a játék minden elemében felülmúlták ellenfelüket. Ez az eredmény alakulásán is meglátszott, mert Sümegi, Horváth és Garda is betalált, így a záró nyolc percre már 9-6-os fórral vághattak neki a mieink. Ez erőből, koncentrációból maradt szerencsére a meccs végére is, mert Mucsy kettő, Garda és Dobi egy-egy góllal szomorította a görögöket, akik mindössze kétszer tudták bevenni Aarts kapuját, így a Mihók-gárda magabiztos, 13-8-as sikerrel lépett óriásit a továbbjutás felé.

A Róma már túl nagy falat volt

A nap második találkozóján az addig hibátlan, s minden meccsét simán nyerő SIS Roma várt a mieinkre, mely rettentően erősen kezdett vízilabdázóink ellen is, három perc elteltével már 3-0-ra vezetett, s a folytatásban sem lassított, így hiába találtak be kétszer is a mieink, az első szünethez érve már 7-2-re vezetett az olasz bajnokság harmadik helyezettje. A második negyedre azért összekapták magukat a mieink, védekezésben feljavultak, a csereként beállt Aarts is többször védett, míg a túloldalon Garda duplázott, így a félidei pihenőhöz érve újra valamivel nyíltabb lett a meccs (4-7).

Képek: DO-archív

A fordulás után azonban újra az olaszok pillanatai következtek, igaz ehhez kellett az is, hogy a rengeteg dunaújvárosi kiállítás miatt sorozatban szerezték góljaikat, s újra elléptek hat találattal (4-10). Erre ugyan kettő, büntetőből lőtt góllal válaszoltak a mieink, de jött egy ötméteres a túloldalon is, így a záró nyolc percnek 6-11-es állásból vágott neki a Mihók-csapat. Az utolsó negyed sok izgalmat már nem hozott, négy-négy gólt azonban még igen, így az olaszok 15-10-es sikerrel őrizték meg hibátlan mérlegüket, míg a mieink vasárnap délelőtt a Berlin ellen zárják a csoportkört, s ha egy pontot szereznek az eddig nyeretlen németek ellen, úgy minden más eredménytől függetlenül továbbjutnak a Bajnokok Ligája következő fordulójába.

Ethnikos Piareus - DFVE 8-13 (2-2, 2-3, 2-4, 2-4)
Gólszerzőink: Mucsy 5, Dobi 2, Garda 2, Mahieu 2, Horváth 1, Sümegi 1.

DFVE - SIS Roma 10-15 (2-7, 2-0, 2-4, 3-3)
Gólszerzőink: Garda 4, Mucsy 2, Horváth 2, Sümegi 1, Sajben 1.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.