Hajrávereség Debrecenben

spigott - 2022. november 26. 7:43

Kétgólos hátrányból még egyenlített, de az utolsó percekben kapott találatra már nem volt válasza a Dunaújvárosi Acélbikák hokisainak a DEAC elleni találkozón.

A tabella negyedik helyén álló DEAC otthonában folytatta az Erste Liga alapszakaszát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata pénteken este fél héttől, s bár betegség és sérülés miatt Varga, Niskanen és Török is hiányzott a keretből, a cél a pontszerzés volt a szintén több játékosát nélkülöző hazaiak ellen. A kezdés azonban ijesztően alakult, ugyanis a vendéglátók már az első percben megszerezték a vezetést Mihalik beleérős találatával, így igen korán elkezdhetett futni az eredmény után együttesünk. Melynek akadtak lehetőségei bőven az egyenlítésre, ám vagy Gönczi kapus akadályozta meg ezeket, vagy az utolsó passzokba csúszott bosszantó hiba, igaz a túloldalon Kovács sem unatkozott, emberelőnyben és egyenlő létszámban is adtak neki munkát a hazai csatárok, de az eredmény a szünetig nem változott.

A második etapban nagy erőket mozgósítottak a mieink azért, hogy sikerüljön egyenlíteniük, tempós, gyors játékot láthattak a drukkerek, ám ebbe sok hiba csúszott mindkét oldalon, s bár helyzetek így is akadtak, a kapusok tették a dolgukat. A 33. percben nagy esélyt kaptak a Bikák, közel két percig játszhattak kettős fórban, ám a létszámfölénnyel nem tudtak élni, mert Somogyi és Valtola sem tudott túljárni ziccerben Gönczi eszén. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, miután kiegészült, kapott egy fórt a DEAC is, mely ötven másodperc alatt gólra is váltotta azt, s Novotny kapáslövésével megduplázta előnyét a 40. percben (2-0).

Képek forrása: DEAC

A harmadik etapot viszont nagyon jól kezdték a mieink, Valtola átlövése a már a 44. percben meglepte Gönczit, majd nem sokkal később egy korongszerzés után Embrich passzolt remekül Szalma elé, aki biztosan lőtt a jobb felsőbe, így a 46. percben kezdődhetett minden elölről (2-2). A folytatás óriási küzdelmet hozott, komoly helyzetekkel mindkét oldalon, de újabb találat egészen a véghajráig nem született. Az 56. percben hatalmas esélyt kapott a DEAC, mert Lérántot állították ki hat percre a játékvezetők, s a fórral élt is a házigazda, miután Zalamai megpattanó lövése utat talált a DAB ketrecébe (3-2). Niko Eronen emberhátrányban is lehozta Kovácsot, s öt az ötben sikerült is kiharcolni egy hazai kiállítást, ám az utolsó fél percben csak helyzetig jutottunk, gólig nem, így a DEAC végül 3-2-es sikerrel tartotta otthon a pontokat.

DEAC - DAB 3-2 (1-0, 1-0, 1-2)

DEAC: Gönczi - Jakabfy, Zalamai 1 (1), Dalecky (1), Mihalik A. 1, Spirko (2) - Bogesic, Sosunov, Izacky (2), Novotny 1, Smirnov - Bukor, Vokla, Kozma, Mihalik G., Molnár - Sándor, Borbát. Vezetőedző: György József.

DAB: Kovács - Léránt (1), Svars, Embrich (1), Hadzinikolic, Valtola 1 - Brus (1), Lammi (1), Dézsi, Somogyi, Szalma 1 - Erdély, Vas, Marosi, Pinczés, Szabó - Horváth, Stan, Strenk. Vezetőedző: Niko Eronen.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

2023. jan. 26.

A Dunaújváros Kedvence 2022 online szavazáson – talán még a csapatot is meglepve – magabiztos győzelmet aratott az R’Angels KCR amatőr jégkorongcsapata. A "sport" kategória nyerteseivel készült összeállításunk következik. Hangkép.

A Kisvárda vár a Kohászra

A Kisvárda vár a Kohászra

2023. jan. 26.

Sok utazás és egy nehéz ellenfél vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére az NB I-es pontvadászat újabb fordulójában.

A védekezés dicsérete

A védekezés dicsérete

2023. jan. 26.

A fővárosban gyűrte le a bajnoki címvédő UVSE-t a DFVE női vízilabda csapata a bajnokság kilencedik fordulójának rangadóján.

Elkészült a középszakasz menetrendje

Elkészült a középszakasz menetrendje

2023. jan. 25.

A Szeged ellen kezdi, majd a Dág ellen zárja az NB I Liga középszakaszának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata.

A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

2023. jan. 25.

Az UVSE együttese vár a DFVE női vízilabda csapatára az OB I-es pontvadászat ma esti fordulójában.

A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

2023. jan. 25.

Kétszer húsz perc után még döntetlenre állt, ám végül háromgólos vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Acélbikák csapata a Ferencváros otthonában az Erste Ligában.

Éremeső Ausztriában

Éremeső Ausztriában

2023. jan. 24.

Nemzetközi mezőnyben is bizonyítottak, s összesen hét éremmel zárták ausztriai versenyüket az Enying VSE ifjú birkózói.