Hajrávereség Debrecenben

spigott - 2022. november 26. 7:43

Kétgólos hátrányból még egyenlített, de az utolsó percekben kapott találatra már nem volt válasza a Dunaújvárosi Acélbikák hokisainak a DEAC elleni találkozón.

A tabella negyedik helyén álló DEAC otthonában folytatta az Erste Liga alapszakaszát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata pénteken este fél héttől, s bár betegség és sérülés miatt Varga, Niskanen és Török is hiányzott a keretből, a cél a pontszerzés volt a szintén több játékosát nélkülöző hazaiak ellen. A kezdés azonban ijesztően alakult, ugyanis a vendéglátók már az első percben megszerezték a vezetést Mihalik beleérős találatával, így igen korán elkezdhetett futni az eredmény után együttesünk. Melynek akadtak lehetőségei bőven az egyenlítésre, ám vagy Gönczi kapus akadályozta meg ezeket, vagy az utolsó passzokba csúszott bosszantó hiba, igaz a túloldalon Kovács sem unatkozott, emberelőnyben és egyenlő létszámban is adtak neki munkát a hazai csatárok, de az eredmény a szünetig nem változott.

A második etapban nagy erőket mozgósítottak a mieink azért, hogy sikerüljön egyenlíteniük, tempós, gyors játékot láthattak a drukkerek, ám ebbe sok hiba csúszott mindkét oldalon, s bár helyzetek így is akadtak, a kapusok tették a dolgukat. A 33. percben nagy esélyt kaptak a Bikák, közel két percig játszhattak kettős fórban, ám a létszámfölénnyel nem tudtak élni, mert Somogyi és Valtola sem tudott túljárni ziccerben Gönczi eszén. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, miután kiegészült, kapott egy fórt a DEAC is, mely ötven másodperc alatt gólra is váltotta azt, s Novotny kapáslövésével megduplázta előnyét a 40. percben (2-0).

Képek forrása: DEAC

A harmadik etapot viszont nagyon jól kezdték a mieink, Valtola átlövése a már a 44. percben meglepte Gönczit, majd nem sokkal később egy korongszerzés után Embrich passzolt remekül Szalma elé, aki biztosan lőtt a jobb felsőbe, így a 46. percben kezdődhetett minden elölről (2-2). A folytatás óriási küzdelmet hozott, komoly helyzetekkel mindkét oldalon, de újabb találat egészen a véghajráig nem született. Az 56. percben hatalmas esélyt kapott a DEAC, mert Lérántot állították ki hat percre a játékvezetők, s a fórral élt is a házigazda, miután Zalamai megpattanó lövése utat talált a DAB ketrecébe (3-2). Niko Eronen emberhátrányban is lehozta Kovácsot, s öt az ötben sikerült is kiharcolni egy hazai kiállítást, ám az utolsó fél percben csak helyzetig jutottunk, gólig nem, így a DEAC végül 3-2-es sikerrel tartotta otthon a pontokat.

DEAC - DAB 3-2 (1-0, 1-0, 1-2)

DEAC: Gönczi - Jakabfy, Zalamai 1 (1), Dalecky (1), Mihalik A. 1, Spirko (2) - Bogesic, Sosunov, Izacky (2), Novotny 1, Smirnov - Bukor, Vokla, Kozma, Mihalik G., Molnár - Sándor, Borbát. Vezetőedző: György József.

DAB: Kovács - Léránt (1), Svars, Embrich (1), Hadzinikolic, Valtola 1 - Brus (1), Lammi (1), Dézsi, Somogyi, Szalma 1 - Erdély, Vas, Marosi, Pinczés, Szabó - Horváth, Stan, Strenk. Vezetőedző: Niko Eronen.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.