Hatpontos meccs vár a focistákra

spigott - 2022. november 4. 17:30

A tabellán éppen a mögötte álló Újpest II. elleni hazai találkozóval folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután egy órától.

Kép: DO-archív

Az előző héten szabadnapos volt a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III Közép Csoportjában, ám így is volt mire figyelni, ugyanis a mieink közvetlen riválisai egyaránt pályára léptek. Némi meglepetésre az Iváncsa hazai környezetben szenvedett 5-1-es vereséget a Honvéd II. együttesétől, míg a listavezető Hódmezővásárhely az ESMTK vendégeként futott bele egy 5-1-es pofonba, így egyik gárda sem tudta növelni előnyét a mieinkkel szemben, viszont az ESMTK két ponttal megelőzte labdarúgóinkat, igaz egy meccsel többet játszott Horváth Ferenc alakulatánál, mely így a negyedik helyről várja a bajnokság hétvégi folytatását.

Az eddigi tizenhárom meccsén huszonhét pontot begyűjtő dunaújvárosi alakulatra nem vár könnyű feladat, ugyanis vasárnap délután egy órától az Újpest második számú együttese látogat a Dunaújvárosi Stadionba. A lila-fehérek a mieinkhez hasonlóan tizenhárom mérkőzésen vannak túl az idei szezonban, s nyolc győzelem mellett öt alkalommal szenvedtek vereséget, s huszonnégy szerzett pontjukkal éppen a DFC mögött, az ötödik helyen állnak a bajnoki tabellán.

Az újpestiek nyilván optimistán várják a találkozót, s erre van is okuk, ugyanis legutóbbi öt meccsüket megnyerték, viszont a mieink számára is rendkívül fontos lenne a három pont megszerzése, hogy tartsák a lépést közvetlen vetélytársaikkal, s egy kicsit meglépjenek az őket üldözőktől. A remélt három pont megszerzéséhez azonban mindkét kapu előtt pontos és határozott játékra lesz szükség Horváth Ferenc együttesétől, mely szűk két hetet készülhetett arra, hogy bebizonyítsa, csak kisiklás volt az Iváncsa elleni hazai vereség.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.