Hogyan zajlik a KRESZ vizsga?

doszerk - 2022. november 16. 11:00

Ahhoz, hogy végre jogosítványtulajdonossá válj, először is le kell vizsgáznod az elméleti tananyagból. (X)

Ez az első olyan megmérettetés, amikor számot kell adnod arról, hogy mindent alaposan megtanultál-e, ami a szabályos közlekedéshez kell. Ez nem más, mint a KRESZ vizsga, aminek keretén belül a Közúti Rendelkezések Egységes Szabályainak ismeretéről kell számot adnod.

Nem a jogosítvány, hanem a biztonságos közlekedés a valódi cél!

Ha még nem tudod, hogy hova jelentkezz, akkor figyelmedbe ajánljuk a BD Autósiskola pécsi csapatát. Számukra nemcsak az a cél, hogy megszerezd a jogsit, hanem az is, hogy utána biztonságosan tudj közlekedni. 

Ha kíváncsi vagy, hogy pontosan hogyan is zajlik a KRESZ vizsga, akkor ez a cikkünk most neked szól. Először is elmondjuk, hogy mire figyelj érkezéskor, illetve hogy utána mire kell számítanod. Végül pedig adunk néhány hasznos tanácsot is, amit érdemes megfogadnod, hogy minden gördülékenyen menjen.

Jelentkezés, alkalmassági, vizsgára való érkezés

A KRESZ vizsgán való részvételi szándékodat az autósiskola vezetője fogja leadni, így azt neked külön nem kell jelezni. Ahhoz, hogy a vizsgán meg tudj jelenni, szükség lesz a házi orvos által kiállított alkalmassági véleményre. Ezt semmiképp se felejtsd el előtte kikérni, mert enélkül nem vizsgázhatsz.

Ellenőrizd le, hogy a hivatalos okmányaid érvényesek-e, és ne felejtsd el magaddal vinni őket! A vizsgára érdemes legalább 10-15 perccel korábban érkezni, mert általában pontosan el szokták kezdeni. Ha pedig késve érkezel, akkor nem vehetsz részt rajta.

Mi történik, miután megérkezel a vizsga helyszínére?

Először is a vizsgabiztos névsor szerint fog szólítani mindenkit, hogy leellenőrizze a szükséges iratokat. Ezt követően helyet foglalhatsz a nevedre beállított számítógépnél, ahol ki kell töltened majd a KRESZ vizsga feladatsort.

Még mielőtt elkezdődne az éles vizsga, kapsz pár próbakérdést, hogy lásd, hogy működik a rendszer. Itt még hibázhatsz, mert az itt adott válaszaid nem kerülnek értékelésre. A vizsgán 55 kérdést fogsz kapni, ami összesen 75 pontot ér.

Minden kérdés megválaszolására 1 perced van, de ha még gondolkodnál, akkor a jobb felső sarokba kattintva el tudsz lépni. Majd a többi kérdés után a rendszer újra előhozza neked, ami azt jelenti, hogy lesz még esélyed válaszolni rá. 

Néhány jó tanács, amit érdemes megfogadnod

Még a vizsga előtt érdemes egyeztetned az oktatóval, hogy a felkészüléshez milyen gyakorlóprogramot használj. A neten is sok van, de nem mindegyik alkalmas a gyakorlásra. A vizsgadíjat a helyszínen kell kifizetni, szóval ne felejts el 4600 forintot magaddal vinni. Ha nagyon bizonytalan vagy a vizsga eredményében, akkor legyen annyi pénz nálad, hogy ki tudd fizetni a pótvizsga díját is. 

Láthatod, hogy a KRESZ vizsga menete nagyon egyszerű. Az irataid felmutatását, illetve a próbakérdések megválaszolását követően máris elkezdődik az éles vizsga. Néhány dologra viszont nem árt odafigyelned, ha azt szeretnéd, hogy zökkenőmentes legyen ez a nap. 
 

A rovat további hírei: Mozaik

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

2022. nov. 30.

A textillámpák trendi kiegészítői a lakásnak, alkalmazásukkal csodás modern hatást érhetünk el. (X) 

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

2022. nov. 29.

Alkotó, fejlesztő és meseterápiás foglalkozással folytatódik a DUFiókák, vagyis a Dunaújvárosi Egyetem fenntartotta bölcsőde sorozata – immár a bölcsődében várják az érdeklődőket pénteken. Regisztrálni kell – és már lehet is!

Flexelés. Na de mit jelent ez a fura szó?

Flexelés. Na de mit jelent ez a fura szó?

2022. nov. 28.

Mikor szakemberek beszélgetnek a munkájukról vagy a szabadidős tevékenységeikről, bizony gyakran előfordul, hogy a laikusok vagy a témában kevésbé jártasak igen keveset értenek a mondanivalójukból. (X)

Nyaralás a változatos természeti és kulturális kincsekkel rendelkező Mexikóban

Nyaralás a változatos természeti és kulturális kincsekkel rendelkező Mexikóban

2022. nov. 28.

Az amerikai kontinensen nincs még egy olyan változatos ország mind földrajzi, mind kulturális jellemzőit tekintve, mint Mexikó, amely Latin-Amerika legészakibb nemzete és különleges földrajzi adottságai révén páratlan természeti csodákra bukkanhat az, aki ide ellátogat. (X)

Nem ez lesz az év legfényesebb hete, előre szólok

Nem ez lesz az év legfényesebb hete, előre szólok

2022. nov. 28.

Egy teljes hétre dugják el a felhők Nap apánkat a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint. A reggelek már kopoghatnak, néhol eső, ónos szitálás is lehet. Küszöbön a tél, vigyázat az utakon!

DSTV: Waldorf Bazár az újtelepi intézményben

DSTV: Waldorf Bazár az újtelepi intézményben

2022. nov. 28.

Remek közösségi eseményről tudósít a DSTV összeállítása. Az újtelepi iskolába adott otthont a Waldorf Bazár színes kínálatának, gasztronómiai programjának és foglalkozásainak a napokban. Hangkép.
 

Két programmal kezdődött az adventi sorozat városunkban (galériával)

Két programmal kezdődött az adventi sorozat városunkban (galériával)

2022. nov. 27.

A hit gyertyája meggyújtásával kezdődött meg az advent időszaka ma délután – városunkban két helyszínre is színes programokkal várták a az ünneplőket, érdeklődőket.