Ittasan balesetezett – maradandó fogyatékosságot okozott

Öcaline - 2022. november 3. 16:08

A Dunaújvárosi Járásbíróság dönt a borzalmas végkifejlettel járt balesetet okozó férfi ellen kezdett eljárás nyomán – az elkövető ittasan ült a volán mögé, majd csattant frontálisan Mezőfalvánál.

Az esetről a megyei főügyészség adott tájékoztatást – Palkovitsné dr. Kész Anikó helyettes sajtószóvivő összegzéséből kiderül, a Székesfehérvári Járási Ügyészség emelt vádat maradandó fogyatékosságot okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt azzal a férfival szemben, aki autójával frontálisan ütközött.
A vádirat szerint a 39 éves férfi, aki 2018-ban szerezte meg B kategóriás jogosítványát, még 2020 májusában ittasan ült a volán mögé – a 6219. számú úton haladt Mezőfalva irányába, amikor ittassága miatt áttért az út menetirány szerinti bal oldalára, ahol frontálisan ütközött a vele szemben szabályosan közlekedő kocsival. Az ütközés erejére jellemző,  hogy mindkét jármű az árokba sodródott.
A baleset következtében a vétlen sofőr lábszárcsontja, egyik bordája és bal singcsontja eltörött – sérülései következtében alsó végtagjában és könyökízületében maradandó fogyatékosság keletkezett.
A vétlen autó másik utasa az ütközés következtében nem sérült, azonban a balesetet okozó férfi súlyos sérüléseket szenvedett. Az ügyészség a büntetlen előéletű elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével felfüggesztett börtönbüntetés mellett pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

Az ügyben a Dunaújvárosi Járásbíróság hoz majd döntést, hangsúlyozta a főügyészség tájékoztatója.

(Illusztráció: FMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

2022. nov. 30.

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma. Döbbenetes adatok mellett az ünnepi időszak tényezőire fókuszáló tűzmegelőzési tipptárral is szolgál a megyei katasztrófavédelem.

Végzetes ütközés Szabadegyházánál

Végzetes ütközés Szabadegyházánál

2022. nov. 29.

Halálos kimenetelű baleset történt ma kor reggel Szabadegyháza térségében – egy 72 éves asszony vesztette életét, értesült a DO.

Bréking: komoly baleset, félpályás útzár a 6-os úton (FRISSÍTVE!)

Bréking: komoly baleset, félpályás útzár a 6-os úton (FRISSÍTVE!)

2022. nov. 28.

A város határában, a Papírgyári úti kihajtó után ütközött egy motorkerékpár és egy teherautó – személyi sérülés is történt, de már feloldották az útzárat. (FRISSÍTVE!)

Előbb figyelmeztették, majd lakat alá is került

Előbb figyelmeztették, majd lakat alá is került

2022. nov. 26.

Egy napon belül kétszer bukott be a vezetői engedéllyel nem rendelkező sofőr – a második után már úgy kezdtek eljárást vele szemben, hogy őrizetbe is vették a rendőrök, értesült a DO. (Agyátültetésről sajnos nem kaptunk jelentést.)

Ittasan szúrta meg kilenc éves gyermeke lábát

Ittasan szúrta meg kilenc éves gyermeke lábát

2022. nov. 24.

Súlyos testi sértés miatt emeltek vádat az ittasan őrjöngő dunaújvárosi férfi ellen – súlyosbító körülmény, hogy áldozata saját 9 éves kisgyermeke volt. Nagyon durva történet, nagyon szomorú eset.

Eltűnt, nagyon keresik Krisztinát – segítsen, aki tud!

Eltűnt, nagyon keresik Krisztinát – segítsen, aki tud!

2022. nov. 23.

A 14 éves fiatal múlt kedden tűnt el Mezőfalváról, a kiskorút a rendőrök jelenleg is keresik. Eddig eredménytelenül: jelentkezzen, ha bármit tud róla – már egy megosztás is segíthet!

Kiskorút rabolt ki a vonaton – vádemelés a vége

Kiskorút rabolt ki a vonaton – vádemelés a vége

2022. nov. 22.

Újév napjára időzítette a bűncselekményt egy férfi, előbb veréssel fenyegetett, majd kirabolt egy 15 éves kamaszt. Most emeltek vádat ellene, és többszörös visszaesőként komoly büntetésre számíthat, értesült a DO.