Dunaújváros Hetilap

Jótékonysági licit a Jószoliért – új kollekcióval

Öcaline - 2022. november 15. 10:45

Idén immár negyedszer fut neki az intézmény ellátottjait támogató jótékonysági online árverés nemes programjának a Jószolgálati Otthon Közalapítvány. Már lehet licitálni – érdemes is, mert újra gyönyörű munkák születtek! 

Folytatták az elmúlt évek szép hagyományát, ismét meghirdette Jótékonysági licit a Jószoliért című programját a közalapítvány – a napokban élesedett a sokak számára már ismerős felület, várják az online árverés résztvevőit!

Csoda hátán csoda

A program kapcsán csak a büszkeség hangján tudott szólni a DTV kamerája előtt Kecskés Rózsa, a Jószolgálati Otthon Közalapítvány vezetője:
– Csodálatos csapat, csodálatos program – és túlzás nélkül csodálatos művek születtek a Kóty Zsuzsanna vezette műhelyben. Fiataljaink nyitottak a világra, nagy kedvvel és nagy lelkesedéssel dolgoznak, jól érzékelhető és folyamatos a fejlődésük is. A műhely tagjai több fővárosi múzeumlátogatáson vettek részt, megállás nélkül gyűjtik az élményeket és az inspirációkat – nem utolsósorban azokon az eszközökön keresztül, amelyeket a korábbi licitek bevételéből tudtunk beszerezni.

Kecskés Rózsa azt is hangsúlyozta, őszintén remélik, hogy a mostani, sorrendben negyedik online aukció is eredményes lesz – az garantált, hogy a bevételt hasznos, a jószolis közösségek épülését, fejlődését  szolgáló eszközök beszerzésére fordítják.

Licittörténet, címszavakban

Az első árverést még élő licitnek tervezték, eleveníti fel a program kezdeteit Kóty Zsuzsanna, a műhely vezetője – 2020 őszén a képeket a Bartók Kamaraszínház Aula Galériájában állították ki, de a járványhelyzet miatt az árverést már online aukció keretében tartották. A bevétel messze meghaladta a várakozásokat, a 220 ezer forintos támogatás nyomán fejlesztő eszközöket vásárolt a közalapítvány. Szintén a program részeként, de az árveréstől elkülönülten a Bartók tíz képet vásárolt – az alkotásokat később ajándékba kapták a Bartók Café elnevezésű program vendégei, míg a befolyó pénzből egy, a mai napig szívesen használt laptoppal gazdagodott a közalapítvány eszközállománya.

A következő licitet tavaly nyáron hirdették – a szintén sikeresnek bizonyult akció bevételét a nyári táborozás költségeire, illetve egy fővárosi kirándulásra fordították. A harmadik, sorrendben eddig utolsó akció tavaly karácsonykor volt – a bevételt ezúttal is fejlesztő eszközökre költötték, többek között a foglalkozások, műválasztás terén hasznos táblagépeket is sikerült beszerezni.

Nyitott program – várják a licitálókat

A most startolt közösségi kezdeményezés céljai nem változtak, magyarázta érdeklődésünkre Kóty Zsuzsanna: 
– Adott egy remek közösség, amelynek tagjai nagyon lelkesen, nagyon szívesen, nagy becsvággyal dolgoznak. Az ellátottak nagyon szívesen jönnek festeni, élvezik a közös munkát – ugyanis ezek a képek szó szerint együtt festjük. Jelenleg az én instrukcióim alapján, a segítségemmel dolgozna – a programunk hasonlít a mostanában divatos élményfestésekhez, természetesen egy speciális, de nagyon inspiráló, egymást segítő, a sikereknek közösen örülő közegben. 
A program vezetője elárulta: közel húsz ellátott vesz részt a nem titkoltan advent, karácsony időszakára időzített kezdeményezésben. A képek a napokban élesedtek a már sokak által ismert facebook-felületen – a képekhez egy-egy műleírás is kapcsolódik, valamint a kikiáltási árat és a licitlépcsőt is megtalálják a böngészők. Figyelem, fontos: napra pontosan egy hónapon át, december 15-ig várják a liciteket a program lebonyolítói!

Nincs más hátra – mutatom az online árverés elérhetőségét! 

Jótékonysági licit a Jószoliért (katt) >>

A program természetesen nyitott, gyönyörű művek sokasága várja az árverés résztvevőit – azonnal lehet kattanni is, licitálni is!

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.

Új városok és új narratívák Rotterdamban

Új városok és új narratívák Rotterdamban

2024. ápr. 17.

Sikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

2024. ápr. 17.

Takarítási akciót szervez az önkormányzat a Föld napja alkalmából. Három helyszínen várják az önkénteseket pénteken délután. Az akció célja a lakókörnyezet rendbetétele mellett az, hogy felhívják a figyelmet az egyéni szerepvállalás fontosságára a Föld megóvása érdekében.