Kettős DUE-siker a Móriczban

spigott - 2022. november 15. 17:10

A Dunaújvárosi Egyetem DSE első számú együttese városi rangadót nyert, míg a második csapat a Baját győzte le magabiztosan az asztaliteniszezők országos csapatbajnokságában.

Hazai fordulóval folytatták a bajnoki küzdelmeket a Dunaújvárosi Egyetem DSE asztaliteniszezői a mögöttünk hagyott hétvégén. Az egyetemisták első csapata ráadásul városi rangadóra készült, ugyanis az ellenfél a remek erőkből álló Dunaújvárosi Asztalitenisz Sportegyesület (DASE) gárdája volt, s bár az idei szezonban a DUE DSE szerepel jobban az NB I Nyugati Csoportjában, kiélezett, nagy csatára számíthattak a sportág helyi kedvelői a Móricz iskola tornatermében megrendezett derbin.

A találkozó bizonyos szempontból igazolta is az előzetes várakozásokat, ugyanis egy-egy mérkőzésen belül rendkívül látványos és komoly küzdelmet vívtak egymással a játékosok, ám a kulcspillanatokban ezúttal egyértelműen az egyetemisták koncentráltak jobban. Ennek köszönhetően a párosokat viszonylag simán, míg az első négy egyest már nagyobb csatában, de behúzta a Jeszenszki Dániel, Éliás Attila, Nemes Vince, Biró Bálint összeállítású együttes, igaz a "vendégek" legjobbjai, Kovács Domonkos, illetve a Szerbiából átigazolt Fenyvesi Flórián alaposan megnehezítették az egyetemisták dolgát.

Nemes Vince parádés formát mutat a szezonban

A kezdés alapjaiban határozta meg a folytatást is, mert a DUE DSE játékosai nagy önbizalommal játszva növelték tovább előnyüket, s bár 9-0 után megtörte rossz sorozatát a DASE, végül a hazaiak örülhettek a 13-1-es sikernek, s ezzel együtt annak is, hogy ötödik találkozójukon ötödik győzelmüket aratták, így továbbra is tartják helyüket a bajnokság élmezőnyében. A csapat remek idei eredményei mellett arra is büszkék lehetnek a Dunaújvárosi Egyetem DSE asztaliteniszezői, hogy az összesített egyéni eredménylistán Nemes Vince áll az élen 91 százalékos győzelmi aránnyal.

Eközben a szakosztály második számú együttese szintén hazai környezetben, a Móricz iskolában lépett asztalok mögé az NB II Dél-Nyugat csoportjában. A dunaújvárosiak összességében jól szerepelnek eddig az idei szezonban, a forduló előtt két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel álltak a bajnokság hatodik helyén, s ahhoz, hogy ezen javítani tudjanak, a Baja I. GTKB csapatát kellett felülmúlniuk.

Makk Benedek még veretlen az NB II-ben! (Képek: Végh Zoltán)

A Németh Márton, Makk Benedek, Ifj. Ármos József, Ambrus Géza felállásban játszó egyetemisták ugyan a párosokat követően még egálra álltak vetélytársukkal, a folytatásban már egyértelműen jobbak voltak a bajaiaknál, így fokozatosan növelték vezetésüket, s végül nagyon sima, 15-3-as győzelemmel gyűjtötték be a nagyon fontos bajnoki pontokat, aminek köszönhetően feljöttek a táblázat ötödik helyére. A magabiztos sikerből ismét szép győzelmekkel vette ki a részét Makk Benedek, aki a mezőnyben egyedüliként őrzi hibátlan mérlegét az idei szezon küzdelmeiben.

A rovat további hírei: Sport

Elkészült a második csoportkör menetrendje

Elkészült a második csoportkör menetrendje

2022. nov. 30.

A Catania ellen kezdi, s a holland Leiden ellen zárja a Bajnokok Ligája második csoportkörét a DFVE felnőtt női vízilabda csapata.

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

2022. nov. 30.

Közel kétszáz gyermek vett részt a DKSE és a Gurics György BDSE birkózóinak évzáró rendezvényén a mezőfalvi Petőfi iskolában.

Rácalmásra "költözik" a Kohász

Rácalmásra "költözik" a Kohász

2022. nov. 29.

A Dunaújvárosi Sportcsarnok helyett Rácalmáson játssza következő két hazai bajnoki találkozóját a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Fenntartani az utánpótlás sikerességét

Fenntartani az utánpótlás sikerességét

2022. nov. 29.

Nem sokkal a felnőtt gyorsasági szakág után, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Elnöksége elfogadta az utánpótlás kajak és kenu válogatott következő szezonra vonatkozó felkészülési programját is.

Nem volt esély az UTE ellen

Nem volt esély az UTE ellen

2022. nov. 29.

Korán jelentős hátrányba került, s végül hatgólos vereséget szenvedett a tabellán második UTE otthonában a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata az NB II-ben.

Újabb NEKA-siker a DKKA ellen

Újabb NEKA-siker a DKKA ellen

2022. nov. 28.

Csak tíz percig tudta tartani a lépést a NEKA fiataljaival a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata az NB II-es felnőtt bajnokság újabb fordulójában.

Élcsapat ellen folytatják a futsalosok

Élcsapat ellen folytatják a futsalosok

2022. nov. 28.

A tabellán második UTE vendégeként lép pályára a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese az NB II Nyugati csoportjában ma este fél kilenctől.