Kiskorút rabolt ki a vonaton – vádemelés a vége

Öcaline - 2022. november 22. 15:35

Újév napjára időzítette a bűncselekményt egy férfi, előbb veréssel fenyegetett, majd kirabolt egy 15 éves kamaszt. Most emeltek vádat ellene, és többszörös visszaesőként komoly büntetésre számíthat, értesült a DO.

A vádemelés tényéről a megyei főügyészség adott tájékoztatást. Mint Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivő összegzéséből kiderül, a Dunaújvárosi Járási Ügyészség emelt vádat rablás bűntette miatt azzal a férfival szemben, aki megfenyegetett és kirabolt a Dunaújvárosból Budapestre tartó vonaton egy 15 éves fiút 2022. január 1-jén.
A vádirat szerint a sértett Rácalmáson szállt a vonatra, majd pár perc elteltével szóba elegyedett a későbbi támadóval. A beszélgetés során a férfi többször említette neki, hogy bokszoló volt és 26 évet töltött börtönben, majd azzal fenyegette meg a fiatalt, hogy ha nem ad neki pénzt, akkor megveri. Ennek nyomatékosítása érdekében a sértettet többször mellkason bökte az ujjaival. A kamasz megijedt, félt, hogy a férfi meg fogja verni, ezért 2000 forintot adott neki. A vádlott a sértettől elvette a pénzt, majd később 200 forintot ugyan visszaadott, azonban ezt követően újra pénzt kért tőle, és ismét veréssel fenyegette meg. 
A fiatal ekkor a vasúti kocsi mellékhelyiségébe menekült, az ajtót magára zárta, értesítette az anyját az esetről, és az Ercsiben lévő vasútállomásig ki sem jött onnan. A vádlott ezt követően a vonaton utazókat zaklatta, majd leszállt a pusztaszabolcsi vasútállomáson. Az ügyészség vádiratában az erőszakos többszörös visszaeső férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, valamint vagyonelkobzást javasolt.

Az ügyészi jelentésből az is kiderül, hogy annak megállapítását is indítványozták, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

(Illusztráció: FMRFK)

A rovat további hírei: Sziréna

Szirénapróba: az esztendő utolsó morgatása következik

Szirénapróba: az esztendő utolsó morgatása következik

2022. dec. 03.

A szokásos gyakorlathoz híven Dunaújváros mellett Ercsiben és Ráckeresztúron, valamint Paks harminc kilométeres körzetében lesz hallható szirénapróba hétfőn – városunkban ezúttal is 11 órától morgatnak.

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

2022. nov. 30.

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma. Döbbenetes adatok mellett az ünnepi időszak tényezőire fókuszáló tűzmegelőzési tipptárral is szolgál a megyei katasztrófavédelem.

Végzetes ütközés Szabadegyházánál

Végzetes ütközés Szabadegyházánál

2022. nov. 29.

Halálos kimenetelű baleset történt ma kor reggel Szabadegyháza térségében – egy 72 éves asszony vesztette életét, értesült a DO.

Bréking: komoly baleset, félpályás útzár a 6-os úton (FRISSÍTVE!)

Bréking: komoly baleset, félpályás útzár a 6-os úton (FRISSÍTVE!)

2022. nov. 28.

A város határában, a Papírgyári úti kihajtó után ütközött egy motorkerékpár és egy teherautó – személyi sérülés is történt, de már feloldották az útzárat. (FRISSÍTVE!)

Előbb figyelmeztették, majd lakat alá is került

Előbb figyelmeztették, majd lakat alá is került

2022. nov. 26.

Egy napon belül kétszer bukott be a vezetői engedéllyel nem rendelkező sofőr – a második után már úgy kezdtek eljárást vele szemben, hogy őrizetbe is vették a rendőrök, értesült a DO. (Agyátültetésről sajnos nem kaptunk jelentést.)

Ittasan szúrta meg kilenc éves gyermeke lábát

Ittasan szúrta meg kilenc éves gyermeke lábát

2022. nov. 24.

Súlyos testi sértés miatt emeltek vádat az ittasan őrjöngő dunaújvárosi férfi ellen – súlyosbító körülmény, hogy áldozata saját 9 éves kisgyermeke volt. Nagyon durva történet, nagyon szomorú eset.

Eltűnt, nagyon keresik Krisztinát – segítsen, aki tud!

Eltűnt, nagyon keresik Krisztinát – segítsen, aki tud!

2022. nov. 23.

A 14 éves fiatal múlt kedden tűnt el Mezőfalváról, a kiskorút a rendőrök jelenleg is keresik. Eddig eredménytelenül: jelentkezzen, ha bármit tud róla – már egy megosztás is segíthet!