Dunaújváros Hetilap

Levelek a Jézuskának – idén harmadszorra

Öcaline - 2022. november 18. 15:03

Az elmúlt esztendőkben is nagyot ment az autós Mikulások és a DO/DSTV stábja közös ajándékgyűjtő akciója – nem volt kérdés, hogy lesz folytatása a Családok Átmeneti Otthona kis lakói javára szervezett közösségi kezdeményezésnek. Örömet szerezne egy rászoruló családnak karácsonykor? Újra itt a lehetőség!  

Harmadszorra futunk neki az autós Mikulások és a DO/DSTV kollektívája karácsonyi ajándékgyűjtő akciójának – ezúttal is több időt szeretnénk biztosítani adományozóinknak arra, hogy eldöntsék, kinek és milyen ajándékkal kedveskednek.

A cél és a tét változatlan – adni öröm!

Az alapcél a kezdetek óta változatlan – és csak néhány tényezőt tekintve módosítunk az elmúlt években kipróbált és bevált szisztémán. A lényeg: közösségi adománygyűjtő akciónk révén idén is szebbé szeretnénk tenni az Útkeresés Segítő Szolgálat intézményeként működő Családok Átmeneti Otthona lakóinak karácsonyát.
Az elmúlt napokban az intézmény munkatársainak közreműködésével már fel is mértük az igényeket – e téren is a jól bevált eszközhöz folyamodtunk: a gyerekek, famíliák levelet írtak a Jézuskának, ebből megszületett az a kívánságlista, amely egy-egy elemét idén is jótékony célú ajándékozóink válthatják valóra. A tételes listát az alábbiakban láthatják.

Ők várják az ajándékokat, nekik segíthet a támogatással!

A Családok Átmeneti Otthonában jelenleg 15 lányka és 8 fiú lakik (egyikük még pocakban!) – az összegyűjtött levelek nyomán itt az aktuális kívánságlista!

lányok
3 éves – néger kisbaba, cumival 
1 éves – zenélő játék (a Dunaújváros hetilapban megjelent felhívás nyomán befoglalva)
11 éves – távirányítós autó 
7 éves – Barbie baba 
5 éves – Barbie baba (a Dunaújváros hetilapban megjelent felhívás nyomán befoglalva)
3 éves – baba, ruhákkal, cumival (befoglalva)
1 éves – zenélő játék (befoglalva)
3 éves – baba, plüss játék (befoglalva)
2 hetes – csörgő, rágóka (befoglalva)
10 éves – kisbaba, smink szett (befoglalva)
6 éves – kristályrepülő tündér, mikrofon (befoglalva)
11 éves – rajzkészlet (befoglalva)
2 éves – éjszakai égbolt projektor (befoglalva)
5 éves – pénztárca, Barbie baba (befoglalva)
1 éves – zenélő játék (befoglalva)

fiúk
4 éves – távirányítós autó
2 éves – Verdás autó, pókemberes figura (befoglalva)
4 éves – zenélő kiskönyv
16 éves – DM utalvány (befoglalva)
7 éves – dinók (befoglalva)
9 éves – Dühös kutya társasjáték (a Dunaújváros hetilapban megjelent felhívás nyomán befoglalva)
9 éves –
távirányítós autó 
pocaklakó – újszülött csomag (befoglalva)

Mikulások, más csodák

Elhatározott terveink szerint a gyűjtésbe idén is bekapcsolódnak az autós Mikulások; egyrészt ezúttal is szerepet vállalnak a program népszerűsítésében – már eldőlt, hogy Mesi Rol és csapata december 6-án nagyszabású akcióra készül, többek között népszerűsítve kezdeményezésünket –, másfelől persze az ajándékok összegyűjtésében, valamint az akciót záró átadás-átvétel ceremóniáján is részt vesznek majd.

Aki ajándékozni szeretne, máris írjon egy e-mailt a Mikulások címére – jaszkari.mikulasok@gmail.com –, idén is sok szeretettel és nagy pacsival várják! Kérjük az adományozókat, levelükben tüntessék föl, kinek szánják az ajándékot.

A gyűjtést első körben december 16-ig hirdetjük – méghozzá úgy, hogy menet közben legalább egy helyzetjelentést adunk a már teljesített kívánságokról, valamint a remény szerint szűkülő aktuális listáról. 
A célzott adományok mellett egyéni ajándék-ötleteket is elfogadunk – ez már egyeztetés kérdése –, emellett tartósélelmiszer-adományt is gyűjtünk! A fenti e-mail címen lehet jelezni a felajánlásokat, viszont fontos, hogy a közösségi kezdeményezésnek ebben a körében csapatunk kizárólag közvetítői feladatot vállal. És még egy fontos: aki készpénzzel szeretné fényesebbé tenni a CSÁO kis lakónak  karácsonyát, most már azt is megteheti: az "Érted vagyunk 1987 Alapítvány" 10400463- 50527070-81521009 számlaszámán várják az adományokat, külön kérve a segítőktől, hogy a közleményben tüntessék föl: az adományt a Családok Átmeneti Otthona működésére szánják!

A jelszó változatlan: csatlakozz egy jó ügyhöz – ajándékozz a DO/DSTV stábjával és az autós Mikulásokkal!

(Illusztrációk: CSÁO – Levelek a Jézuskának)
 

A rovat további hírei: Közélet

Közösségi lombgyűjtésre invitálják a városlakókat

Közösségi lombgyűjtésre invitálják a városlakókat

2022. nov. 29.

Az őszi-téli időszak bár szép, megannyi munkával is felelősséggel jár. Szemmel látható, hogy megannyi lehullott falevéltől kell megszabadítani az utcákat – ebben kéri a városlakók közreműködését az önkormányzat. Felhívás.

DSTV: ünnepelt a Dunaferr Repülőklub

DSTV: ünnepelt a Dunaferr Repülőklub

2022. nov. 29.

A létesítmény fennállásának 70 éves évfordulóját ünnepelte a Dunaújvárosi Repülőtér, derül ki a DSTV összegzéséből. A jeles jubileumra szervezett ünnepséget a Dunaferr Repülőklub a napokban. Hangkép.

Rekordnapi adomány a Máltai Játszótérnek a Duna Plazmától

Rekordnapi adomány a Máltai Játszótérnek a Duna Plazmától

2022. nov. 28.

Nemes gesztus és kitűnően hasznosuló adomány: a Duna Plazma centruma Halloween tematikára rendezett extra napja nyomán fordíthatott több mint 200 ezer forintos támogatást eszközfejlesztésre a Máltai Játszótér!

A második évében is bizonyított az új rendszerű lomtalanítás

A második évében is bizonyított az új rendszerű lomtalanítás

2022. nov. 28.

Dunaújvárosban 2021-ben startolt az új rendszerű lomtalanítás. Akkor a "Rajta, Újváros!" Egyesület képviselői egy teljesen új koncepciót dolgoztak ki a lomok gyűjtésére, amely kisebb-nagyobb módosításokkal, de idén is bizonyított.  

Változik a szerkezet, új feladatköröket kap a GESZ

Változik a szerkezet, új feladatköröket kap a GESZ

2022. nov. 27.

A legutóbbi közgyűlés tárgyalta és el is fogadta azt a javaslatot, miszerint számos közszolgáltatási szakfeladat átkerül a DVG Zrt-től a Dunaújvárosi Gazdasági Ellátó Szervezethez. A jellemzően erdészeti, parkfenntartási munkálatok január 1-től tartoznak a városi költségvetési szervhez. A miértre pedig rendkívül egyszerű a válasz: kiadás csökkentés.

Adventre várva a 4-es körzetben is

Adventre várva a 4-es körzetben is

2022. nov. 26.

Az idei évben is lesz Városrészi Advent  a 4-es körzetben, ezúttal azonban két helyszínen: az új Vasmű úton és a Váci Mihály úton is várják a kilátogatókat. A részletekről a körzet önkormányzati képviselője, Barta Endre, és Törő Anikó, az Adománykuckó vezetője számolt be.
 

Ünnepi díszben az Újtelep fenyőfája

Ünnepi díszben az Újtelep fenyőfája

2022. nov. 26.

Városszerte elkezdődtek az ünnepi előkészületek: díszbe öltözött a főtér és lassan karácsonyi fények borítják a különféle városrészeket, így a napokban a körzet önkormányzati képviselője Tóth Kálmán közreműködésével Újtelep fenyőfája is ünnepi díszbe öltözött.