Milyen padlófűtési megoldást válasszunk?

doszerk - 2022. november 24. 16:00

A padlófűtési rendszerek megfelelő anyagainak kiválasztása biztosítja a tökéletes működést és a kiváló minőséget. (X)

Ez egyébként így van az építési és felújítási projektek többségénél is. A padlófűtés esetében a fő kérdés, hogy mennyi hely áll rendelkezésre a szükséges rétegek felépítéséhez!

Nagyszerű megoldás a padfűtés

Ma már bevett gyakorlat a padlófűtés alkalmazása családi házakban, társasházakban vagy kereskedelmi épületekben. Vonzerejük nagyrészt annak tudható be, hogy számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos fűtési technikákkal szemben. Használatuk nagyobb belső teret és bútorozási lehetőségeket, alacsonyabb energiafogyasztást és az emberi test számára optimálisabb hőmérsékleteloszlást eredményez.

Fedezd fel a Cemix nagyszerű aljzatképző termékeit, hogy a padlófűtés kialakítása kifogástalan minőségű és tartós legyen otthonodban!

A megfelelő rétegezés kialakítása a padlófűtési rendszerek beépítésének egyik alapvető feltétele. Különböző megoldások és fűtési rendszertípusok (elektromos vagy hidraulikus) beépítéséhez eltérő rétegvastagság szükséges. Padlófűtés alkalmazása nem lehetséges, ha nincs elég hely. Ez sajnos problémát okozhat, különösen régebbi házak és épületek átalakítása során.

A Cemix termékei és fejlesztési munkája miatt azonban még akkor sem kell lemondani erről, ha kevés hely áll rendelkezésre. Az alábbiakban bemutatunk néhány anyagot és megoldást.

Tudnivalók néhány milliméteres rétegvastagságnál

A pusztán elektromos padlófűtési rendszerek életképesek, ha a rétegvastagság csak néhány milliméter. A csöveket (fűtőkábeleket) ebben a helyzetben a teljes hosszukban ragasztóágyba, vagy néhány milliméteres kiegyenlítő rétegbe kell helyezni. Ehhez speciálisan erre a célra készített egyedi anyagok használatára van szükség.

A Flex vagy a kiváló S1 Flex ragasztó segítségével a rétegek a következőképpen kerülnek elrendezésre: aljzatkiegyenlítő, burkolóragasztó, burkolat és ragasztóágy (fűtőkábelekkel).

Attól függően, hogy vizes vagy nem vizes helyiségekkel van dolgunk, két termék közül választhatunk, ha az aljzatkiegyenlítőbe ágyazzuk: az első esetben a NivoPlus 3-15, a második esetben a Nivo SP 0-20 önterülő aljzatkiegyenlítő. Ennek a megoldásnak a rétegei a következőképpen vannak elrendezve: burkolóragasztó, aljzatkiegyenlítő (fűtőkábelekkel) és burkolat.

Néhány centiméteres rétegvastagság esetén

A hidraulikus padlófűtés már azzal a megszorítással is telepíthető, hogy 2-4 centiméteres rétegvastagság esetén vékony fűtési csöveket kell alkalmazni.

Ebben a helyzetben a RAUTHERM SPEED PLUS RENOVA tépőzáras érintkezőrendszer lehet a megoldás. A teljes szerkezeti magasság mindössze 20 mm, mivel az aljzatkiegyenlítő réteg lyukasztással közvetlenül kapcsolódik az aljzathoz. Előnyei közé tartozik a sokféle aljzatra való felhordhatóság és a kiegyenlítő esztrichtől függően akár öt óra elteltével járható is.

Böngészd végig a Cemix kiváló termékeit, és élvezd a minőségi, alaposan kifejlesztett és megbízható anyagokat!
 

A rovat további hírei: Mozaik

Levelek a Jézuskának – már most szép siker, de folytatódik a gyűjtés!

Levelek a Jézuskának – már most szép siker, de folytatódik a gyűjtés!

2022. dec. 04.

Az elmúlt esztendőkben is nagyot gurult az autós Mikulások és a DO/DSTV stábja közös ajándékgyűjtő akciója – és már most biztos, idén is szép sikert arat a közösségi kezdeményezés. De folytatódik a gyűjtés, segíthet mindenki, aki tud!

Keressük együtt Dunaújváros Kedvenceit!

Keressük együtt Dunaújváros Kedvenceit!

2022. dec. 03.

Újra napvilágot látott a DunaújvárosMesélPontHu várostörténeti blog évzáró akciója – itt a Dunaújváros Kedvence 2022 kezdeményezés, jöhetnek, illetve mehetnek a javaslatok! Felhívás.

DSTV: ünnepelt a Tökmag Bazár

DSTV: ünnepelt a Tökmag Bazár

2022. dec. 03.

Egyéves születésnapról tudósít a DSTV összeállítása. Az MMK-ban zászlót bontott Tökmag Bazár kifejezetten a kisgyermekes családok számára életre hívott kezdeményezése folyamatos fejlődött –népszerűségét az árusok és látogatók folyamatosan növekvő száma is igazolja. Hangkép.
 

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

2022. dec. 01.

2021 óta töretlen népszerűségnek örvend a szauna-szeánsz Dunaújvárosban,mától régi-új helyszínen, a Dunaújvárosi Kempingben, a megszokott formában érhető el a közkedvelt szolgáltatás. 

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

2022. dec. 01.

Önkifejezés, szabadság, boldogság – ezek lesznek a fő témái annak az online bemutatónak, amelyet a Mezőföld Népfőiskolai Társaság együttműködésével szerveznek jövő csütörtökön. Idejében szólok, érdemes már most regisztrálni!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

2022. nov. 30.

A textillámpák trendi kiegészítői a lakásnak, alkalmazásukkal csodás modern hatást érhetünk el. (X) 

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

2022. nov. 29.

Alkotó, fejlesztő és meseterápiás foglalkozással folytatódik a DUFiókák, vagyis a Dunaújvárosi Egyetem fenntartotta bölcsőde sorozata – immár a bölcsődében várják az érdeklődőket pénteken. Regisztrálni kell – és már lehet is!