Monorra látogat a DFC

spigott - 2022. november 26. 16:30

Hiába mutat remek formát a Monor, a három pont megszerzése a Dunaújváros FC labdarúgóinak célja a két gárda vasárnap délutáni bajnokiján.

Kép: DO-archív

Az utolsó tíz percben szerzett gólokkal aratott 3-0-s győzelmet a bajnokság legutóbbi fordulójában a Dunaújváros FC labdarúgó csapata a szervezetten védekező Pécs ellen, így tizenhat találkozót követően továbbra is a harmadik helyen áll az NB III Közép Csoportjának tabelláján. Horváth Ferenc alakulata így szépen zárta a 2022-es esztendő utolsó hazai bajnokiját, s most arra készül, hogy bajnokság őszi szakaszát is hasonlóan fejezze be.

Labdarúgóink ugyanis vasárnap délután egy órától idegenben, a Monor elleni találkozón lépnek pályára, s bár egy mérkőzésük még lesz az idei évben, a tavaszi idény első meccsét, a Paks II. elleni összecsapást szokás szerint még tél elején rendezik meg a harmadosztályban. Most azonban még a Monor elleni mérkőzésre készülnek labdarúgóink, s ha a papírformát nézzük, nem okozhat gondot számukra a három pont megszerzése, ugyanis míg a mieink a harmadik, addig a hazaiak a tizenötödik helyen állnak a forduló előtt.

Ezzel együtt sem mehetnek azonban biztosra labdarúgóink, ugyanis holnapi vetélytársuk remek formát mutat az utóbbi időben, hat találkozó óta veretlen, míg legutóbbi három bajnokiját megnyerte, s nyilván a DFC ellen is folytatni szeretné remek sorozatát. Ahhoz azonban, hogy labdarúgóink tartsák a lépést az élmezőnnyel, muszáj lesz megszerezniük a három pontot, s ha kihozzák magukból, amit tudnak, akkor újabb értékes győzelemnek örülhetnek vasárnap délután.

A rovat további hírei: Sport

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

2024. máj. 10.

A középdöntős futamot megnyerve jutott be Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupa kenu ketteseinek ötszáz méteres fináléjába.

Szoros siker a felnőttek között

Szoros siker a felnőttek között

2024. máj. 10.

Végig vezetve, de nagy küzdelemben aratott 32-31-es győzelmet Budaörsön a DKKA U21-es együttese az NB II-es felnőtt bajnokság csütörtöki fordulójában.