Rudasos sikerek az egyetemi TDK-n

Öcaline - 2022. november 12. 18:05

A Rudas középiskola két csapata is bekapcsolódott a Dunaújvárosi Egyetemen rendezett a Tudományos Diákköri Konferencia erőpróbájába. A középiskolások mindkét triója különdíjat érdemelt a tudományos értekezésért. 

Szép sikert arattak a DSZC Rudas DSZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium indulói a Dunaújvárosi Egyetemen, tudatta honlapunkkal Orbán Mária, a középiskola gyakorlatioktatás-vezetője. A felsőoktatási intézmény rendezte Tudományos Diákköri Konferencián (TDK) a Rudas két informatika ágazatos, 12-13. évfolyamos tanulóiból verbuvált csapata is nevezett – mindkét alakulat az informatikatudományi szekcióban mutatott be pályamunkát. A Teams felületén lezajlott tudományos értekezés nyomán különdíjban részesítették a Rudas trióit. Ezt az elismerést kapta  az Andóczi-Balogh Gábor, Czeilinger Dominik József és Debreceni Norbert György összeállításban dolgozó, a Rudas informatikai rendszer- és alkalmazásüzemeltető technikus képzésben tanuló gárdája (konzulensek: dr. Katona József egyetemi docens, dr. habil Kővári Attila egyetemi tanár), valamint a Széles Csoma Lázár, Vizi János Pál és Szabó Dávid alkotta informatika ágazatos hármasfogata  (konzulens: dr. Katona József egyetemi docens) is.
Mint a Rudas oktatásvezetője kiemelte, mind az indulás, mind a szép siker hátterében külön köszönet jár dr. Katona József tanszékvezető egyetemi docensnek, aki a középiskola óraadójaként is ösztönözte, és az egész felkészülés folyamán segítette a diákcsapatok munkáját.

(A kép illusztráció)

A rovat további hírei: Oktatás

Országos versenyt rendezett a Rudas

Országos versenyt rendezett a Rudas

2022. nov. 30.

A szakmai legjobbjai mérték össze gép- és gyorsíró-tudásukat a Rudas középiskolában a közelmúltban. Több világbajnokot köszöntöttek a megméretésen, és három rudasos induló is vállalta a versenyt!

DSTV: Iskolanyitogató a Szabó Magda tagintézményben

DSTV: Iskolanyitogató a Szabó Magda tagintézményben

2022. nov. 30.

Szakmai program, ismerkedés, pedagógusok – nem egyszerű, ám annál fontosabb döntésről tudósít a DSTV összeállítása. A jövő diákjai mellett hozzátartozókat is várt Iskolanyitogató című programjára a Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézménye. Hangkép.

DSTV: a bölcsődékben kezdi a fejlesztést a szakszolgálat

DSTV: a bölcsődékben kezdi a fejlesztést a szakszolgálat

2022. nov. 23.

Komoly szakmai fórumról tudósít a DSTV összeállítása. Sajátos nevelési igény a bölcsődében címmel várta tanácskozásra Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye a bölcsődékben dolgozó kisgyermeknevelőket, szakembereket. Hangkép.
 

Tíz csapat tagjai versengtek a gépek mögött a Rudasban

Tíz csapat tagjai versengtek a gépek mögött a Rudasban

2022. nov. 17.

Fiatalon elhunyt kollégájuk emlékét ápolják a "gpsz" Informatikai Csapatversennyel – a megméretésnek idén már tizenkettedszerre adott otthont a Rudas középiskola.

Országos versenyt rendez a Rudas

Országos versenyt rendez a Rudas

2022. nov. 10.

A dunaújvárosi középiskola ad otthont a Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetsége rangos megméretésének – a Dr. Kalotay Kálmán Országos Bajnoki  Versenyt szombaton rendezik a Rudasban.

Nyári emlékek késő ősszel – Képespusztáról az Aranyban

Nyári emlékek késő ősszel – Képespusztáról az Aranyban

2022. nov. 07.

Az immár évtizedes múlttal bíró nyári táborban készült művekből nyílik kiállítás az Arany János Általános Iskolában szerdán. Mindenkit várnak a megnyitóra!

DSTV: fúvóskoncert a Gárdonyiban

DSTV: fúvóskoncert a Gárdonyiban

2022. okt. 24.

Rendhagyó énekóráról tudósít a DSTV összeállítása. A Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben a Sándor Frigyes Zeneiskola fúvószenekara mutatkozott be a közelmúltban. Hangkép.