Természetes anti-aging készítmények 40 felett

doszerk - 2022. november 21. 10:43

Az ötven az új harminc, a fiatalos külső, a ránctalan bőr sokak számára elvárás abban a korban is, amikor a biológiai folyamatok folytán már öregedő bőrről beszélhetünk. (X)

Szerencsére ma már ez nem jelenti azt, hogy teljes mértékben bele kellene nyugodni a megváltoztathatatlanba, hiszen számos szépészeti, de akár plasztikai beavatkozás is a rendelkezésünkre áll. Azonban sokan vannak, akik a maguk természetes módján szeretnék megőrizni a koruknak megfelelő fiatalosságot és a bőröregedéssel szemben is természetes módon szeretnék késleltetni a folyamatokat. Milyen lehetőségek vannak számukra? Mikor érdemes elkezdeni az öregedés elleni harcot?

Az arcbőr alapvető ápolószerei

A húszas éveink kezdetén még távoli jövőként gondolunk az öregedésre, ha egyáltalán foglalkoztat minket ilyesmi, azonban a szervezetünk már sok szempontból elindult az úton. Tudatos bőrápolással, a korunknak megfelelő ránctalanító krémek használatával sokat tehetünk a jövőbeni önmagunkért. 

Már fiatal kortól érdemes minden évszakban a nap káros sugarai ellen fényvédő krémek alkalmazásával védekezni, így egyrészt késleltethetjük az öregedés látható jeleit, másrészt a bőrünk egészségéért is sokat teszünk. 

Negyven felett pedig már arról sem szabad megfeledkezni, hogy éjszakára aktív hatóanyagokban gazdag, hidratáló és feszesítő krémet használjunk, amelyek támogatják az egészséges bőrműködést.

Mit tudnak a fényvédő ránctalanító krémek?

A bőr öregedését több tényező együttesen okozza, azonban az első számú ellenségünk az UV sugárzás, felhős időben, monitor előtt ülve éppúgy, mint napon tartózkodva.

Idővel a bőr rugalmasságát adó kollagén termelése is csökken, ami a fiatalos megjelenés elvesztését okozza, megjelennek a finomvonalak, majd a ráncok, később a bőr meg is ereszkedik, petyhüdtté válik,.

Az életmódnak, a megfelelő mennyiségű alvásnak óriási szerepe van a bőröregedés szempontjából is. Pihenés közben a bőr regenerálódik, megújul, ezért fényvédő, ránctalanító és kifejezetten éjszakai krémekkel érdemes aktívan támogatni ezt a folyamatot. Érdemes kialakítani egy reggeli és esti arcápolási rutint, és azokhoz megtalálni a megfelelő, lehetőleg természetes összetevőket tartalmazó készítményeket.

A csodatevő retinol

A retinol az egyik legkiválóbb kozmetikai hatóanyag, amelyet a bőr fiatalságának és feszességének megőrzése és a ráncok csökkentése érdekében, valamint a bőrproblémák kezeléséhez is bevethetünk. Bőrre gyakorolt pozitív hatásait kutatások támasztják alá.

Hatása többszörös:

– Csökkenti a ráncok mélységét, gátolja az újabbak megjelenését.
– Aktiválja a sejteket, ezáltal rugalmasabbá és feszesebbé teszi a bőrt.
– Antioxidáns tulajdonságú, így védi a bőrt a környezet káros hatásaitól.
– Fokozza a bőr hidratáltságát a vízmegkötő képesség révén.

A technológiának köszönhetően a retinol kíméletes a bőrhöz, annak mélyebb rétegeiben fejti ki jótékony hatását. 

Nappali fényvédő krémek és éjszakai retinol-tartalmú készítmények rendszeres használatával negyven felett is fiatalos maradhat az arcbőröd. Ugye neked is ez a célod?

A rovat további hírei: Mozaik

Levelek a Jézuskának – már most szép siker, de folytatódik a gyűjtés!

Levelek a Jézuskának – már most szép siker, de folytatódik a gyűjtés!

2022. dec. 04.

Az elmúlt esztendőkben is nagyot gurult az autós Mikulások és a DO/DSTV stábja közös ajándékgyűjtő akciója – és már most biztos, idén is szép sikert arat a közösségi kezdeményezés. De folytatódik a gyűjtés, segíthet mindenki, aki tud!

Keressük együtt Dunaújváros Kedvenceit!

Keressük együtt Dunaújváros Kedvenceit!

2022. dec. 03.

Újra napvilágot látott a DunaújvárosMesélPontHu várostörténeti blog évzáró akciója – itt a Dunaújváros Kedvence 2022 kezdeményezés, jöhetnek, illetve mehetnek a javaslatok! Felhívás.

DSTV: ünnepelt a Tökmag Bazár

DSTV: ünnepelt a Tökmag Bazár

2022. dec. 03.

Egyéves születésnapról tudósít a DSTV összeállítása. Az MMK-ban zászlót bontott Tökmag Bazár kifejezetten a kisgyermekes családok számára életre hívott kezdeményezése folyamatos fejlődött –népszerűségét az árusok és látogatók folyamatosan növekvő száma is igazolja. Hangkép.
 

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

2022. dec. 01.

2021 óta töretlen népszerűségnek örvend a szauna-szeánsz Dunaújvárosban,mától régi-új helyszínen, a Dunaújvárosi Kempingben, a megszokott formában érhető el a közkedvelt szolgáltatás. 

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

2022. dec. 01.

Önkifejezés, szabadság, boldogság – ezek lesznek a fő témái annak az online bemutatónak, amelyet a Mezőföld Népfőiskolai Társaság együttműködésével szerveznek jövő csütörtökön. Idejében szólok, érdemes már most regisztrálni!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

2022. nov. 30.

A textillámpák trendi kiegészítői a lakásnak, alkalmazásukkal csodás modern hatást érhetünk el. (X) 

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

2022. nov. 29.

Alkotó, fejlesztő és meseterápiás foglalkozással folytatódik a DUFiókák, vagyis a Dunaújvárosi Egyetem fenntartotta bölcsőde sorozata – immár a bölcsődében várják az érdeklődőket pénteken. Regisztrálni kell – és már lehet is!