Dunaújváros Hetilap

Túl az előkészületeken, elstartolt az adománygyűjtés

Terdik Péter - 2022. november 25. 8:53

A közelmúltban még csak terv volt, mára pedig már el is indult a Roma Nemzetiségi Önkormányzat kezdeményezése nyomán a rászoruló családokat támogató élelmiszerpont. A leendő adományozók elsősorban két csatornán támogathatják a nehéz helyzetben élőket. 

Első körben 300 dunaújvárosi család megsegítésére jött létre a Roma Nemzetiségi Önkormányzat kezdeményezésére az adománygyűjtő akció. Az okokat nem kell részletezni, hiszen mindannyian érezzük a gazdasági nehézségeket – a nehéz helyzetben élőkre ez hatványozottan igaz.

Együtt, közösen

Egy kerekasztal beszélgetést követően indult el a rászoruló családokat segítő élelmiszerpont kezdeményezés Dunaújvárosban. Az RNÖ felhívásához azonnal csatlakoztak civil és szociális szervezetek, illetve az önkormányzat is. Első körben 300 család megsegítése a cél – nekik tartós élelmiszereket és pénzbeli felajánlásokat gyűjtenek az Útkeresés Segítő Szolgálat koordinálásával. A támogatások két csatornán jutnak el a rászorulókhoz. A Vöröskereszt a volt Hild kollégiumban gyűjti a tartós élelmiszereket, míg az Útkeresés Segítő Szolgálathoz tartozó Érted Vagyunk 1987 Alapítvány pénzbeli felajánlásokat gyűjt a nehéz körülmények között élőknek.

Mindenkinek fontos

A sajtótájékoztatóként szolgálató kerekasztal beszélgetésen részt vett Pintér Tamás polgármester is. Elmondása szerint hatalmas büszkeség számára, hogy településünkön továbbra is szép számmal adnak olyan emberek, akik időt és pénzt nem sajnálva segítik a nehézsorsú embertársainkat. Hasonló véleményen volt Bartalos Norbert is, a Boldog délutánt szervezet alapítója. Ők is a koordinációban segítik az akciót, amely közel áll hozzájuk, hiszen hosszú idő óta támogatják melegétellel a rászorulókat.

Hogyan segíthet? 

Amennyiben valakinek lehetősége van és szeretné segíteni a rászorulókat, az Útkeresés Segítő Szolgálat munkatársainak (Mészárosné Libor Ágnes intézményvezető, Budavári Sándorné Érted Vagyunk 1987 alapítvány kuratóriumi elnök) illetve a Vöröskereszt helyi szervezetének felkeresésével pénzbeli és tartós élelmiszer felajánlást tehet. A városvezetés képviselői, illetve az ötletgazda Roma Nemzetiségi Önkormányzat részéről Hosszú János minden felajánlásért és támogatásért hálás. Hisznek, és hiszünk abban, hogy együtt mindenkinek szebbé, könnyebbé tudják tenni az ünnepeket.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: a kitelepítésre emlékezett a Pentele Baráti Kör

DSTV: a kitelepítésre emlékezett a Pentele Baráti Kör

2022. dec. 04.

Szomorú településtörténeti vonatkozású eseményről tudósít a DSTV összeállítása. Koszorúkkal és előadással emlékezett az 1950-es esztendő kitelepítésének évfordulóján a Pentele Baráti Kör Egyesület. Hangkép.

Továbbra sem lépett a társasházak többsége a költségosztás terén

Továbbra sem lépett a társasházak többsége a költségosztás terén

2022. dec. 03.

A DVG Zrt. több mint ötven közös képviselőnek és lakásszövetkezetnek küldte el azt a költségosztással kapcsolatos tájékoztatót, amelyben részletesen leírják az ügyintézés menetét. Költségosztó szükséges, ha egy lakásban nem légköbméter-alapján szeretnének a távhőért fizetni – mégis, eddig az érintettek alig ötöde reagált a felhívásra. 

Döntött a közgyűlés, már úton a nyugdíjasok ünnepi támogatása

Döntött a közgyűlés, már úton a nyugdíjasok ünnepi támogatása

2022. dec. 02.

Dunaújváros közgyűlése döntött arról, hogy a város nyugdíjasai az idén is számíthatnak az önkormányzat év végi segítségére, rendkívüli karácsonyi ajándékára. Az utalások, illetve a tájékoztatók kipostázása megkezdődött, hamarosan megérkeznek a támogatások. Pintér Tamás polgármester ünnepi hangulatú köszöntője a nyugdíjasoknak és nem csak nyugdíjasoknak szól.

DSTV: cipősdobozban az ajándékok

DSTV: cipősdobozban az ajándékok

2022. dec. 02.

Idén is folytatja népszerű karácsonyi kezdeményezését a Baptista Szeretetszolgálat, derül ki a DSTV összeállításából. A cipősdoboz akcióhoz a helyi Duna Plazma centrum is csatlakozott –  gyűjtőpontként segítik az országos programot. Hangkép.
 

A térség vezetőivel egyeztet a Dunaferr ügyéről Pintér Tamás

A térség vezetőivel egyeztet a Dunaferr ügyéről Pintér Tamás

2022. dec. 01.

A környékbeli települések vezetőit, országgyűlési képviselőit hívja egyeztető megbeszélésre Pintér Tamás polgármester. A téma a Dunaferr helyzete, hiszen a vasmű működése nem csak dunaújvárosiakat érintő kérdés, legalább annyira érinti a városunk vonzáskörzetét is. A tervezett megbeszélést sajtótájékoztatón jelentette be a polgármester.

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

2022. dec. 01.

A téli időszak átvészelése volt a témája a Városháza dísztermében tartott eseménynek, derül ki a DSTV összegzéséből. A fórumon elhangzott: a cél a lakossági terhek csökkentése, a kapcsolódó környezetbarát, energiahatékony beruházások és fejlesztések támogatása. Hangkép.
 

Igazgatási szünet lesz a Városházán

Igazgatási szünet lesz a Városházán

2022. nov. 30.

A város hivatalos honlapján jelent meg összegzés a december 22-én kezdődő, és egészen január 8-ig tartó pauzáról. Ügyfélfogadás nem lesz, csak az Anyakönyvi Hivatal üzemel, ügyeleti rendben.