Újra négy gólig jutott a DFC

spigott - 2022. november 13. 15:46

Novák Zsombor mesterhármasának is köszönhetően magabiztos, 4-2-es győzelemnek örülhetett Cegléden a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Idegenben, a tabella tizennegyedik helyén álló Cegléd vendégeként folytatta az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgócsapata ma délután egy órától, s ahhoz, hogy a mieink tartsák a lépést, netán közeledjenek az éllovas Hódmezővásárhelyre, valamint a második Iváncsára, mindenképpen el kellett hozniuk a pontokat ellenfelüktől.

Horváth Ferenc alakulata igyekezett gyorsan magához is ragadni a kezdeményezést, ám a ceglédiek is bátran játszva próbáltak nehézséget okozni együttesünknek, s ezt sikerrel is tették, mert a 20. percben Ványi Zsombor találatával megszerezték a vezetést (1-0). A bekapott gól után magasabb tempóra váltottak labdarúgóink, s ez meg is hozta az eredményét, mert a 37. percben Novák Zsombor egalizált, majd egy perccel később újra a DFC házi gólkirályi címére hajtó csatár volt eredményes, így a félidei szünetre már a mieink vonulhattak 2-1-es vezetéssel.

A térfélcsere után igyekezett türelmesen játszani Horváth Ferenc alakulata, mely türelmesen várt arra, mikor tudja megbontani vetélytársa védelmét. Ez az 58. percben sikerült újra, s mikor Kesztyűs Máté is feliratkozott a gólszerzők közé, már eldőlni látszott a meccs (1-3). Ha bízott is valamiben a házigazda, 78. percben végleg szertefoszlottak reményei a pontszerzésre, mert Novák harmadik gólja végleg eldöntötte a pontok sorsát, s bár a végszó Papp György révén a hazaiaké volt, a mérkőzést összességében simán, 4-2-re nyerte a DFC, mely továbbra is tartja harmadik helyét a bajnoki táblázaton.

Ceglédi VSE - Dunaújváros FC 2-4 (1-2)
Gólszerzők: Ványi, Papp, ill.: Novák 3, Kesztyűs

DFC: Hegedűs L. - Ferenczy, Hesz, Papp, Galambos, Barna (Hegedűs, 83.), Kesztyűs (Irimiás, 83.), Gosztonyi (Dorogi, 74.), Varga (Szepessy, 70.), Novák, Jakab. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

A rovat további hírei: Sport

Elkészült a második csoportkör menetrendje

Elkészült a második csoportkör menetrendje

2022. nov. 30.

A Catania ellen kezdi, s a holland Leiden ellen zárja a Bajnokok Ligája második csoportkörét a DFVE felnőtt női vízilabda csapata.

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

2022. nov. 30.

Közel kétszáz gyermek vett részt a DKSE és a Gurics György BDSE birkózóinak évzáró rendezvényén a mezőfalvi Petőfi iskolában.

Rácalmásra "költözik" a Kohász

Rácalmásra "költözik" a Kohász

2022. nov. 29.

A Dunaújvárosi Sportcsarnok helyett Rácalmáson játssza következő két hazai bajnoki találkozóját a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Fenntartani az utánpótlás sikerességét

Fenntartani az utánpótlás sikerességét

2022. nov. 29.

Nem sokkal a felnőtt gyorsasági szakág után, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Elnöksége elfogadta az utánpótlás kajak és kenu válogatott következő szezonra vonatkozó felkészülési programját is.

Nem volt esély az UTE ellen

Nem volt esély az UTE ellen

2022. nov. 29.

Korán jelentős hátrányba került, s végül hatgólos vereséget szenvedett a tabellán második UTE otthonában a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata az NB II-ben.

Újabb NEKA-siker a DKKA ellen

Újabb NEKA-siker a DKKA ellen

2022. nov. 28.

Csak tíz percig tudta tartani a lépést a NEKA fiataljaival a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata az NB II-es felnőtt bajnokság újabb fordulójában.

Élcsapat ellen folytatják a futsalosok

Élcsapat ellen folytatják a futsalosok

2022. nov. 28.

A tabellán második UTE vendégeként lép pályára a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese az NB II Nyugati csoportjában ma este fél kilenctől.