Csodaszép karácsonyi ajándék

spigott - 2022. december 8. 13:47

Öt család, tizennégy kisgyermek karácsonyát varázsolja felejthetetlenné idén a Jót, Szívből - Dunaújvárosért! akciócsoport és az Útkeresés Segítő Szolgálat.

A Jót, Szívből - Dunaújvárosért! akciócsoport és az Útkeresés Segítő Szolgálat közös sajtótájékoztatóját rendezték meg a szociális szervezet Bartók Béla úti épületében szerdán délután fél négytől, s az eseményen az akciócsoport képviselői mellett jelen volt az Útkeresés Segítő Szolgálat intézményvezetője, Mészárosné Libor Ágnes, valamint intézményvezető-helyettese, Müller Bernadett is.
A tájékoztató elején Petrás Gábor, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára mutatta be a Jót, Szívből - Dunaújvárosért akciócsoportot, melyet a DLSZ csapata azért hozott létre, hogy nagyon fontos társadalmi, közösségi hiánypótlásra hívják fel a figyelmet, s egy olyan közösségi összefogást erősítsenek, melyre nagy szüksége van Dunaújvárosnak, hiszen rengeteg olyan intézmény és család van, akin lehet segíteni, s ilyen például a jótékonysági sportbál is, mellyel a kórház Ifjúságvédelmi Prevenciós részlegének létrehozásában segédkeznek.

– Ez a csapat képes arra, hogy egy-egy akciót a partnereinkkel, támogatóinkkal karöltve meg tudjon valósítani, s ezek közül az első ilyen a Karácsony Mindenkié! elnevezésű jótékonysági esemény lesz. Ennek apropóján jöttünk el az Útkeresés Segítő Szolgálathoz, hogy öt család támogatását biztosítsuk a karácsonyi időszakra. Csapatunkat Szűcsné Nagy Zsuzsanna, Szűcs Vivien, Balogh Katalin, Neszvecskó Zorica, Dénes Nikolett, Szalavics Eszter, Hegedűs Ágnes, Tóth Imre, Ihász Martin és Balogh Tamás alkotják, s a jövőben még több rendezvényt szeretnénk lebonyolítania városban, ahogy ezt tettük is tizennégy éven keresztül.

Mészárosné Libor Ágnes, a karácsonyi akcióról elmondta, nagy örömmel vették az akciócsoport megkeresését, mert egy olyan jótékonysági eseményről van szó, mellyel nagyon sok embernek tudnak örömöt okozni.
– Az Útkeresés Segítő Szolgálat egyik nagyon fontos feladata a hátrányos helyzetű családok segítése. Nagyon sok hátrányos helyzetű családot gondozunk, s Gáborék felajánlása során öt család részesülhet egészen egyedülálló karácsonyi meglepetésen, s őszintén mondom, ilyen az intézményünk történetében még nem volt. Az öt család minden gyermeke, összesen tizennégyen, személyre szóló ajándékot kap, s a családsegítő kollégák, mint angyalkák, felderítették, mire van szüksége a gyermekeknek, és meglepetésként Gáborék a támogatóikkal karöltve megszerzik ezeket az ajándékokat. Az egész családot érinti a karácsonyi vacsora, mely 24-én kerül majd az asztalra, emellett szépen feldíszített karácsonyfát kapnak a családok, ami szintén egy kedves gesztus, ezért azt gondolom, hogy ennek az öt családnak idén felejthetetlen lesz az ünnepe, amit nagyon köszönünk.

Végh Zoltán felvételei

Tóth Imre, a Carissa SE elnöke, az akciócsoport tagja kiemelte, az elmúlt években körülbelül ötvenmillió forintnyi támogatást tudtak összegyűjteni a Carissa SE és a DLSZ közös rendezvényein, akcióin.
– Évek óta sokat dolgozunk azon, hogy mindig elő tudjunk rukkolni valami karácsonyi akcióval, idén ezt a megoldást választottuk és azt gondolom, hogy jól döntöttünk, s nagy örömmel mondhatom el azt is, hogy partnereink örömmel álltak mellénk, s akárkihez fordultunk, mindenki első szóra, óriási lelkesedéssel segített, amire rendkívül büszkék vagyunk mi is.
Petrás Gábor beszámolt a Jót, Szívből - Dunaújvárosért! másik akciójáról is, mellyel a helyi ebrendészeti telepet segítik két nagyszabású rendezvénnyel, a Fut a Város elnevezésű futóversennyel, illetve a bringatúrával. Mint azt megtudtuk, a versenyeken összegyűjtött több mint egymillió forintból egy elkerített játszóteret hoznak létre a menhelyen. A kivitelezési díj első részletét már átutalták, s a remények szerint minél előbb elkészül két szárnyas kapuval is bíró játszótér, melyet nyilván nagy örömmel vehetnek használatba az ebrendészeti telep lakói. Tóth Imre kiemelte még, hogy a 2023-as esztendőnek is komoly tervekkel vágnak neki, s próbálnak olyan rendezvényeket elhozni, vagy szervezni Dunaújvárosban, amelyeken minden egyes alkalommal megjelenhetnek a jótékonysági akciók.

A rovat további hírei: Sport

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

2024. máj. 10.

A középdöntős futamot megnyerve jutott be Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupa kenu ketteseinek ötszáz méteres fináléjába.