Dunaújváros Hetilap

Döntött a közgyűlés, már úton a nyugdíjasok ünnepi támogatása

doszerk - 2022. december 2. 16:42

Dunaújváros közgyűlése döntött arról, hogy a város nyugdíjasai az idén is számíthatnak az önkormányzat év végi segítségére, rendkívüli karácsonyi ajándékára. Az utalások, illetve a tájékoztatók kipostázása megkezdődött, hamarosan megérkeznek a támogatások. Pintér Tamás polgármester ünnepi hangulatú köszöntője a nyugdíjasoknak és nem csak nyugdíjasoknak szól.

Vasárnap meggyújtottuk az adventi koszorú első gyertyáját, elkezdtük a karácsonyi várakozást. Sajnos mindannyian a bőrünkön érezzük, amikor megérkeznek a csekkek, vagy amikor fizetünk a boltban, hogy a megélhetés egyre nehezebb. A COVID-os időszak után sem lett felhőtlen a világ, de a karácsony a legszentebb ünnepünk, amit mindig, minden körülmények között széppé teszünk. Ehhez nyújt segítséget évek óta Dunaújváros önkormányzata is. 
Hétfőn kezdte el a Posta kézbesíteni annak a közel 10 ezer dunaújvárosi nyugdíjasnak az önkormányzat karácsonyi ajándékát, akiknek nyugdíja nem haladja meg a 199.500 forintot. 
Az utalás és a tájékoztató levelek kihordása folyamatos, az utolsó utalás december 14-én lesz, így legkésőbb akkor minden érintettnek meg kell kapnia az 5 vagy 8 ezer forintos összeget. 
Aki valamilyen okból nem kapja meg, az a korábban megszokott módon tudja ezt jelezni, erről a részleteket az önkormányzat honlapján és az ingyenes hetilapban is megtalálják majd. 

Bár a város anyagi helyzete az energiaválság közepette igen nehéz és a közelmúltban arról is döntöttünk, hogy bevételeink egy nagyon jelentős részéről átmenetileg lemondunk, hogy azzal is segítsük a Dunaferrt, azt nagyon fontosnak tartom, hogy azok a városlakók, akik egész életükben Dunaújvárosért dolgoztak, megkaphassák ezt az ajándékot. Köszönöm a "Rajta, Újváros!" frakció támogatását, és kérek minden nyugdíjast, hogy fogadják legalább olyan nagy szeretettel ezt a támogatást, mint ahogyan azt adjuk a részükre. 
Pontosan tudom, hogy ők leginkább csak élelmiszerre költenek, aminek az ára elképesztően megdrágult az utóbbi időszakban, szinte nem is hiszünk a szemünknek vásárláskor. És tudom, hogy ehhez a dráguláshoz képest ez mindenképpen szerény ajándék, de a jelenlegi helyzetben ez is nagy dolog. 

Nemcsak a nyugdíjasoknak, hanem minden egyes dunaújvárosinak áldott, békés adventi készületet kívánok a következő hetekre. Kívánom, hogy kicsit álljunk is meg az év végi rohanásban, és hangolódjunk rá a karácsony ünnepére.

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

A szolidaritási hozzájárulás csökkentését kérik a képviselők

A szolidaritási hozzájárulás csökkentését kérik a képviselők

2023. jan. 26.

Az év első rendes ülését tartotta a közgyűlés; a testület összesen 31 témát tárgyalt a nyílt és kettőt pedig zárt ülésen. A napirendi pontok között voltak igazán fajsúlyosak is – amelyek százmilliókat, milliárdokat jelentenek a városnak.

A pentelei zsidóság sorsa a II. világháború alatt

A pentelei zsidóság sorsa a II. világháború alatt

2023. jan. 26.

Tragikus sorsok, tragikus korszak, vészterhes történet: a holokauszt időszakának dunapentelei eseményeire fókuszál Kronászt Margit történész-muzeológus vendégposztja.

Harmincnál több napirend vár a képviselőkre a közgyűlésen

Harmincnál több napirend vár a képviselőkre a közgyűlésen

2023. jan. 25.

Pontosabban 29+2 – a naptári év első nyílt ülése után két tételről döntenek zárt ajtó mögött a Városháza közgyűlési termében csütörtökön.

Tóth Kálmán: "Visszahoztuk a fényt Dunaújvárosba"

Tóth Kálmán: "Visszahoztuk a fényt Dunaújvárosba"

2023. jan. 25.

Önkormányzati évértékelő sorozatunk utolsó előtti állomása a 9-es választókerület – itt Tóth Kálmán  a képviselő, aki szerint az átgondolt, hatékony munka és a közösségek összefogása a fejlődés kulcsa.

Évindító, visszatekintő, időutazó beszélgetés Barta Endrével

Évindító, visszatekintő, időutazó beszélgetés Barta Endrével

2023. jan. 25.

Eredetileg egy klasszikus évértékelést, visszatekintést kértünk Barta Endre humán alpolgármestertől, aztán évekre visszanyúló, talán egy kicsit az összefüggéseket is boncolgató beszélgetés lett belőle. És talán olvasóink sem bánják, de időben visszautaztunk 2019-ig, ott kezdjük…

DSTV: bizakodnak a mezőgazdászok

DSTV: bizakodnak a mezőgazdászok

2023. jan. 25.

Optimizmusra ad okot az elmúlt hetek-hónapok csapadékos időjárása, derül ki a DSTV összegzéséből. A riportban a határjárást követően a szakember az iparágat érintő nehézségekről, illetve az előttük álló feladatokról is beszélt. Hangkép.
 

Dr. Székely Károly: "... bizalommal keresnek az emberek"

Dr. Székely Károly: "... bizalommal keresnek az emberek"

2023. jan. 24.

Önkormányzati évértékelő sorozatunk újabb megállója az 8-as választókerület – dr. Székely Károly  képviselő szerint elsősorban a befejezett projektekre lehetnek büszkék, de az is örömmel tölti el, hogy bizalommal fordulnak hozzá a körzet lakói.