Eredményes, szép évet zárt a DKSE

spigott - 2022. december 9. 17:23

Jó hangulatban, díjátadóval és vacsorával egybekötött ünnepségen búcsúzott el a remek eredményben gazdag 2022-es esztendőtől a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület csütörtökön este.

Nehéz, de újabb eredményes és szép évet hagyott maga mögött a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület (DKSE), mely az AVigadó étteremben tartotta meg szokásos évzáró ünnepségét csütörtökön este fél hattól. A eseményen természetesen részt vettek az egyesület vezetői, versenyzői, edzői is, míg városunk vezetését Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, valamint Motyovszki Mátyás képviselő, az Ifjúsági, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke képviselte. Bár ezúttal is akadtak igazoltan hiányzók, az egyesület szakosztályainak megjelent képviselői élvezettel hallgathatták végig Szárszó Lajos karácsonyi meséjét, majd azt a rövid évértékelőt, melyben a DKSE idei kiemelkedő eredményeit sorolta fel az évzáró házigazdája.

Megtudhattuk, hogy a pandémiát követően a 2022-es év az edzések, edzőtáborozások és a versenyek tekintetében egyaránt teljes volt, a tervezett hazai és nemzetközi versenyekre elutaztak, részt vettek saját rendezésű és válogatott edzőtáborokban, s folytatták az évek óta tartó utánpótlásnevelő munkát is, melynek eredményei most már erőteljesen megjelennek a felnőtt korosztály sikereiben. Melyekből szerencsére idén sem volt hiány, így ezúttal is volt kiket díjaznia az elnökségnek az év utánpótlás sportolója kategóriában, melyben az edzők és a szakosztályvezetők javaslatai alapján ítélték oda a díjakat az egyesület ifjú sportolóinak.

A birkózók közül Nyikos Veronikát és Tombor Benedeket, a kajak-kenusoknál Szellák Szabinát és Slihoczki Ádámot, a röplabdázóknál Peredi Nórát és Béres Mátyást, a tornászoknál Csíki Zsófiát, az úszóknál Nagy Emmát és Bor Tamást díjazták az elnökség tagjai, míg az év legeredményesebb DKSE-s sportolójának járó díjat Trenka János edző vehette át Kovács Zsófia nevében. A folytatásban a Dunaújváros Utánpótlás Sportjáért Alapítvány tanulmányi, ösztönző támogatásának díjazottjait köszöntötték, így a birkózóktól Pupp Veronika, az úszóktól Kovács-Seres Hunor, kajak-kenusoktól Bebők Lara, a röplabdázóktól Béres Mátyás, a tornászoktól Czifra Bettina Lili fogadhatta a gratulációkat.

A díjátadó után Mátyás Gábor, a DKSE elnöke köszöntötte a jelenlévőket, kiemelve, milyen szép eredményeket értek el idén is az egyesület versenyzői, s mennyire fontos az, hogy mindenki megtalálja boldogságát saját sportágában, abban, amit csinál, s egy olyan közösség tagja legyen, melyben jól érzi magát.
– A DKSE egy ilyen közösség, és a jövőben is, az értékeit megtartva ilyen kell, hogy maradjon. Azon kell dolgoznunk, hogy a változásokhoz alkalmazkodva, hibáinkból tanulva, tovább fejlődve, még erősebbek, összetartóbbak legyünk.

Ihász Martin felvételei

Az év utánpótlás sportolói
Birkózás: Nyikos Veronika, Tombor Benedek
Kajak-kenu: Szellák Szabina, Slihoczki Ádám
Röplabda: Peredi Nóra, Béres Mátyás
Torna: Csíki Zsófia
Úszás: Nagy Emma, Bor Tamás

A Dunaújváros Utánpótlás Sportjáért Alapítvány különdíjasai
Birkózás: Pupp Veronika
Úszás: Kovács-Seres Hunor
Kajak-kenu: Bebők Lara
Röplabda: Béres Mátyás
Torna: Czifra Bettina Lili

A DKSE legeredményesebb versenyzője 2022-ben: Kovács Zsófia

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.