Eredményes, szép évet zárt a DKSE

spigott - 2022. december 9. 17:23

Jó hangulatban, díjátadóval és vacsorával egybekötött ünnepségen búcsúzott el a remek eredményben gazdag 2022-es esztendőtől a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület csütörtökön este.

Nehéz, de újabb eredményes és szép évet hagyott maga mögött a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület (DKSE), mely az AVigadó étteremben tartotta meg szokásos évzáró ünnepségét csütörtökön este fél hattól. A eseményen természetesen részt vettek az egyesület vezetői, versenyzői, edzői is, míg városunk vezetését Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, valamint Motyovszki Mátyás képviselő, az Ifjúsági, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke képviselte. Bár ezúttal is akadtak igazoltan hiányzók, az egyesület szakosztályainak megjelent képviselői élvezettel hallgathatták végig Szárszó Lajos karácsonyi meséjét, majd azt a rövid évértékelőt, melyben a DKSE idei kiemelkedő eredményeit sorolta fel az évzáró házigazdája.

Megtudhattuk, hogy a pandémiát követően a 2022-es év az edzések, edzőtáborozások és a versenyek tekintetében egyaránt teljes volt, a tervezett hazai és nemzetközi versenyekre elutaztak, részt vettek saját rendezésű és válogatott edzőtáborokban, s folytatták az évek óta tartó utánpótlásnevelő munkát is, melynek eredményei most már erőteljesen megjelennek a felnőtt korosztály sikereiben. Melyekből szerencsére idén sem volt hiány, így ezúttal is volt kiket díjaznia az elnökségnek az év utánpótlás sportolója kategóriában, melyben az edzők és a szakosztályvezetők javaslatai alapján ítélték oda a díjakat az egyesület ifjú sportolóinak.

A birkózók közül Nyikos Veronikát és Tombor Benedeket, a kajak-kenusoknál Szellák Szabinát és Slihoczki Ádámot, a röplabdázóknál Peredi Nórát és Béres Mátyást, a tornászoknál Csíki Zsófiát, az úszóknál Nagy Emmát és Bor Tamást díjazták az elnökség tagjai, míg az év legeredményesebb DKSE-s sportolójának járó díjat Trenka János edző vehette át Kovács Zsófia nevében. A folytatásban a Dunaújváros Utánpótlás Sportjáért Alapítvány tanulmányi, ösztönző támogatásának díjazottjait köszöntötték, így a birkózóktól Pupp Veronika, az úszóktól Kovács-Seres Hunor, kajak-kenusoktól Bebők Lara, a röplabdázóktól Béres Mátyás, a tornászoktól Czifra Bettina Lili fogadhatta a gratulációkat.

A díjátadó után Mátyás Gábor, a DKSE elnöke köszöntötte a jelenlévőket, kiemelve, milyen szép eredményeket értek el idén is az egyesület versenyzői, s mennyire fontos az, hogy mindenki megtalálja boldogságát saját sportágában, abban, amit csinál, s egy olyan közösség tagja legyen, melyben jól érzi magát.
– A DKSE egy ilyen közösség, és a jövőben is, az értékeit megtartva ilyen kell, hogy maradjon. Azon kell dolgoznunk, hogy a változásokhoz alkalmazkodva, hibáinkból tanulva, tovább fejlődve, még erősebbek, összetartóbbak legyünk.

Ihász Martin felvételei

Az év utánpótlás sportolói
Birkózás: Nyikos Veronika, Tombor Benedek
Kajak-kenu: Szellák Szabina, Slihoczki Ádám
Röplabda: Peredi Nóra, Béres Mátyás
Torna: Csíki Zsófia
Úszás: Nagy Emma, Bor Tamás

A Dunaújváros Utánpótlás Sportjáért Alapítvány különdíjasai
Birkózás: Pupp Veronika
Úszás: Kovács-Seres Hunor
Kajak-kenu: Bebők Lara
Röplabda: Béres Mátyás
Torna: Czifra Bettina Lili

A DKSE legeredményesebb versenyzője 2022-ben: Kovács Zsófia

A rovat további hírei: Sport

Nem ment Szentesen az utánpótlásnak

Nem ment Szentesen az utánpótlásnak

2023. már. 21.

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabdázói sem tudtak pontot szerezni szentesen a bajnokság felsőházi küzdelmeinek harmadik fordulójában.

Pontvesztés az alsóházi nyitányon

Pontvesztés az alsóházi nyitányon

2023. már. 21.

Rengeteg helyzetet kihagyott, így hiába őrizte meg hosszú veretlenségét, bosszantó pontvesztéssel kezdte az alsóházi csatározásokat a Dunaújváros Futsal csapata.

Remek hazai szereplés a Gárdonyiban

Remek hazai szereplés a Gárdonyiban

2023. már. 20.

Négy éremmel zárták a Gárdonyi iskolában megrendezett Országos Ranglista Versenyt a Danubius KSE tollaslabdázói.

Alsóházi csata előtt a futsalosok

Alsóházi csata előtt a futsalosok

2023. már. 20.

A Tolna-Mözs elleni mérkőzéssel kezdi meg az NB II Nyugati Csoportjának alsóházi küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata ma este nyolc órától.

Közel volt az első tavaszi siker

Közel volt az első tavaszi siker

2023. már. 20.

Az utolsó előtti percben kapott góllal bukta el a győzelmet a Dunaújváros FC labdarúgó csapata a Kecskemét II. elleni hazai bajnokin.

Taroltak a DKSE tornászai a szerbajnokságon

Taroltak a DKSE tornászai a szerbajnokságon

2023. már. 20.

Kovács Zsófia gerendán, felemáskorláton és talajon, míg Mayer Gréta ugráson bizonyult a legjobbnak a tornászok országos szerbajnokságán.

A DKSE "A" csapata az élen a szuper csb-n

A DKSE "A" csapata az élen a szuper csb-n

2023. már. 19.

A Makai Lilla, Kovács Zsófia, Szíj Emese Ada, Benkő Boglárka alkotta DKSE “A” csapata nyerte meg a női tornászok szuper csapatbajnokságának első fordulóját.