Dunaújváros Hetilap

Töltse mindenki szeretetben, békességben az ünnepeket!

doszerk - 2022. december 24. 14:30

Három köszöntő és egy szolgálati közlemény a szenteste előtti utolsó posztban; békés, meghitt, áldott karácsonyt minden kedves böngészőnknek! 

Pintér Tamás polgármester és a közgyűlési többséget adó "Rajta, Újváros!" Egyesület karácsonyi üdvözletét tolmácsoljuk az alábbiakban, emellett az előttünk álló ünnepi időszak vérható menetrendjét is összegezzük!

Szeretetben, békességben, egészségben!

Tisztelt dunaújvárosiak, kedves barátaim! 

A karácsonyi ünnepkörhöz számtalan hagyomány és szokás kapcsolódik. Megvannak a társadalmi, az egyházi, a tágabb és szűkebb lakókörnyezetünknek és társaságunknak a szokásai, hagyományai. Gyerekként a kialakult hagyományok alapján telnek az ünnepek, majd később mindenki a maga kedve, életritmusa és környezete alapján alakítja ezeket. 
A hagyományok és a szokások biztonságot adnak nekünk. Vissza tudunk nyúlni hozzájuk, nem kell új terveket kitalálni, csak elővenni a jól bevált menetrendet, receptet, és engedni a szokás hatalmának. 
Ezekben a bizonytalan években, amelyek mögöttünk és sajnos előttünk állnak, különösen fontos, hogy legyenek kapaszkodóink, olyan dolgok az életünkben, amit már nem kell megalkotni, összerakni, hanem gondolkodás nélkül mennek.  
Annyi mindent kellett már újragondolnunk, újraterveznünk az elmúlt években, hogy felértékelődtek azok a dolgok, amiket nem kell már változtatnunk. 
Én idén karácsonyra azt kívánom minden dunaújvárosinak, hogy élje meg a saját hagyományait a családjával, a barátaival, a szeretteivel és szeretetben, békességben, egészségben töltse az ünnepeket. 

Boldog karácsonyt és eredményekben gazdag új évet kívánok! 

Pintér Tamás, polgármester

Boldog ünnepeket kíván a "Rajta, Újváros!" Egyesület frakciója

Amikor 2019-ben a "Rajta, Újváros!" Egyesület színeiben megkezdtük a képviselői munkát a közgyűlésben és a városban, nem számítottunk arra, hogy meg kell küzdenünk a koronavírus-járvánnyal, egy szeretett képviselőtársunk elvesztésével, egy közeli országban dúló háborúval és az ebből fakadó menekült-válsággal, az elszabadult energiaárakkal és a Dunaferr krízisével.
Ezek a tényezők mind sötét árnyékként húzódnak a munkásságunk felett, azonban a mindennapi munkánk és a városban zajló események során számtalan alkalommal hasítja át a fény a sötétséget. Mikor sikerül egy-egy körzetben egy rég várt fejlesztést megvalósítani – például zárt kutyafuttatót telepíteni, járdát vagy utat felújítani, vagy a közvilágítást kijavítani. Amikor egy nagyszerű hangulatú városi eseményen a városlakókkal együtt lehetünk – a Sugárúti Fesztiválon, a Parázs-Varázson vagy a Majka koncerten –, vagy közösen tehetünk valamit a városért és a közösségért. Amikor közösen szedjük a lehullott leveleket, a városrészek együtt díszítik a körzet karácsonyfáját. Ilyenkor újra és újra bebizonyosodik, hogy nincs, nem lehet olyan válsághelyzet, amit ne tudnánk közösen megoldani, amelyen ne tudnánk felülemelkedni.
A jövő év sem lesz könnyebb! Már most tudjuk, hogy hatalmas anyagi terhek várnak az önkormányzatra, mi azonban, ahogy eddig is, minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a városlakók minél kevesebbet érzékeljenek ebből! 

Békés, boldog karácsonyt és boldog új évet kíván a "Rajta, Újváros!" Egyesület frakciója!

Boldog, meghitt karácsonyt!

A fentiekhez csatlakozva engedd meg, kedves böngésző, hogy a DO/DSTV közössége,csapata nevében boldog karácsonyi ünnepeket kívánjunk! Már a szeretet gyertyája is lobog az adventi koszorún – kapcsold ki a géped, és fordulj mosollyal szeretteid felé!
Így teszünk mi is; a következő napokban, vagyis mától egészen december 26-ig, vagyis karácsony másnapjáig ügyeleti rendszerben üzemel a DO gépezete, csak 27-én, kedden állunk vissza a normál frissítési menetrendre. 

Meghitt, szép, áldott ünnepet!
 

A rovat további hírei: Közélet

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.

Új városok és új narratívák Rotterdamban

Új városok és új narratívák Rotterdamban

2024. ápr. 17.

Sikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

2024. ápr. 17.

Takarítási akciót szervez az önkormányzat a Föld napja alkalmából. Három helyszínen várják az önkénteseket pénteken délután. Az akció célja a lakókörnyezet rendbetétele mellett az, hogy felhívják a figyelmet az egyéni szerepvállalás fontosságára a Föld megóvása érdekében.