Újabb kettős siker a bajnokságban

spigott - 2022. december 15. 17:07

Továbbra is hibátlan teljesítménnyel áll az NB I-es pontvadászat Nyugati Csoportjának élén a Dunaújvárosi Egyetem DSE asztalitenisz szakosztályának első számú együttese.

Hazai környezetben folytatta a bajnokság küzdelmeit a Dunaújvárosi Egyetem DSE asztalitenisz szakosztályának első és második csapata a Móricz iskola tornatermében, a mögöttünk hagyott hétvégén. Az NB I Nyugat Csoportjában listavezető első számú együttes a celldömölki CVSE-Swietelsky Vulkán Fürdő II. csapatát látta vendégül, azzal a nem titkolt céllal, hogy megtartsa idei hibátlan mérlegét, s újabb győzelemmel örvendeztesse meg az érte szorítókat.

A Jeszenszki Dániel, Éliás Attila, Nemes Vince, Biró Bálint összeállításban asztalokhoz lépő csapat esélyesként vágott neki a találkozónak, hiszen a forduló előtt az első helyen állt a tabellán, míg vendége az utolsó előttin, s a papírforma ezúttal sem borult, mert az "egyetemisták" a párosokat magabiztosan behúzva szereztek korai előnyt, melyet az egyes találkozókon könnyedén növelve arattak végül sima, 11-3-as győzelmet. Ez egyben azt is jelentette, hogy a DUE DSE első szám gárdája a Pénzügyőr elleni utolsó idei meccs eredményétől függetlenül már biztosan az élen zárja a 2022-es esztendőt az NB I-es pontvadászatban, ami óriási bravúr, különösen annak fényében, hogy a szezon előtt a középmezőny elérését tűzték ki maguk elé a csapat tagjai.

S, hogy mi a siker titka? Mint azt az eddigi 24 meccséből 20-at megnyerő Jeszenszki Dániel érdeklődésünkre elmondta, nem kell semmi különösre gondolni, rengeteget jelentett, hogy a jó bajnoki kezdés után felszabadultan tudnak játszani, "el tudták engedni a kezüket", s ennek köszönhetően a szoros, döntő szettes csatákból is rendre győztesen jöttek ki.

Végh Zoltán felvételei

A szakosztály második számú együttese szintén a Móricz iskolában fogadta a Mohácsi TE I. csapatát, s mivel a mieink a hatodik, míg ellenfelük a kilencedik helyről várta a találkozót az NB II Dél-Nyugat csoportjában, ebben a párharcban is a győzelem megszerzése volt a cél. A Németh Márton, Makk Benedek, Váczi Norbert, Ifj. Ármos József felállásban szereplő csapat a párosok után még 1-1-re állt ellenfelével, ám az egyeseknél már nem adott túl sok lehetőséget vetélytársának, s végül 11-7-es sikerrel gyűjtötte be a pontokat, így megerősítette hatodik helyét a bajnoki tabellán. Az egyetemisták második számú csapata azonban mindenképpen szeretne előrébb lépni, s mint azt Ifj. Ármos József elmondta, ebben segíthet az is, hogy a rangadóik nagyobbik részét hazai pályán játszhatják a bajnokság második felében. – Jó felkészüléssel, s eredményes játékkal a Beremend, a Nagykanizsa és a Pécs elleni hazai találkozókon is lesz sanszunk a győzelemre, s ha a papírforma meccseken sem hibázunk, akkor jó esélyünk lehet a dobogó elérésére, ez a célunk a tavaszi szezonra.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.