Vereség az évzárón

spigott - 2022. december 4. 13:37

A lehetőségeivel jobban sáfárkodó Paks II. kétgólos, 3-1-es győzelmet aratott a Dunaújvárosi FC labdarúgói ellen az év utolsó bajnokiján.

Képek: DO-archív

A tavaszi idényből előrehozott Paks II. elleni találkozóval búcsúzott a 2022-es esztendőtől a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III Közép Csoportjában ma délelőtt egy órától. A házigazda paksiak kettő, míg a mieink négy győztes mérkőzéssel a hátuk mögött vágtak neki a csatának, melyen egy győzelemmel akár a vezetést is átvehette volna együttesünk a bajnoki tabellán.

Mivel a két gárda dunaújvárosi összecsapása 1-1-es döntetlennel ért véget, ma sem számíthatott könnyű meccsre együttesünk, főleg úgy nem, hogy a hazaiaknál a volt válogatott Böde Dániel is szerepet kapott. Sajnos főszerepet, mert a gól nélkül véget ért első felvonást követően éppen a rutinos gólvágó szerezte meg a vezetést a paksiaknak az 50. percben, ám erre tíz perc elteltével Kesztyűs válaszolt, így kiegyenlítve ezzel az állást (1-1).

A folytatás azonban egyáltalán nem úgy alakult, ahogy azt a mieink remélték, mert a 66. percben Volter, majd négy perccel később Pesti is bevette a dunaújvárosi kaput, igen nehéz helyzetbe hozva ezzel együttesünket (3-1). Mely a hátralévő szűk húsz percben mindent elkövetett a felzárkózásért, ám lehetőségeivel nem tudott élni, így a Paks második csapata végül 3-1-es győzelemmel tartotta otthon a bajnoki pontokat, ami sajnos azt is jelentette, hogy labdarúgóink nem tudtak előrébb lépni a tabellán, s a harmadik helyről folytathatják a bajnokságot a 2023. február 12-én.

Paksi FC II. - DFC 3-1 (0-0)
Gólszerzők: Böde, Volter, Pesti, illetve: Kesztyűs

DFC: Hegedűs L. - Molnár (Galambos 81.), Hesz, Papp, Stampfel - Barna (Dorogi, 71.), Gosztonyi, Jakab (Szepessy, 71.) - Varga (Tóth, 81.), Novák, Kesztyűs (Székely, 64.). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.