Vereség az évzárón

spigott - 2022. december 4. 13:37

A lehetőségeivel jobban sáfárkodó Paks II. kétgólos, 3-1-es győzelmet aratott a Dunaújvárosi FC labdarúgói ellen az év utolsó bajnokiján.

Képek: DO-archív

A tavaszi idényből előrehozott Paks II. elleni találkozóval búcsúzott a 2022-es esztendőtől a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III Közép Csoportjában ma délelőtt egy órától. A házigazda paksiak kettő, míg a mieink négy győztes mérkőzéssel a hátuk mögött vágtak neki a csatának, melyen egy győzelemmel akár a vezetést is átvehette volna együttesünk a bajnoki tabellán.

Mivel a két gárda dunaújvárosi összecsapása 1-1-es döntetlennel ért véget, ma sem számíthatott könnyű meccsre együttesünk, főleg úgy nem, hogy a hazaiaknál a volt válogatott Böde Dániel is szerepet kapott. Sajnos főszerepet, mert a gól nélkül véget ért első felvonást követően éppen a rutinos gólvágó szerezte meg a vezetést a paksiaknak az 50. percben, ám erre tíz perc elteltével Kesztyűs válaszolt, így kiegyenlítve ezzel az állást (1-1).

A folytatás azonban egyáltalán nem úgy alakult, ahogy azt a mieink remélték, mert a 66. percben Volter, majd négy perccel később Pesti is bevette a dunaújvárosi kaput, igen nehéz helyzetbe hozva ezzel együttesünket (3-1). Mely a hátralévő szűk húsz percben mindent elkövetett a felzárkózásért, ám lehetőségeivel nem tudott élni, így a Paks második csapata végül 3-1-es győzelemmel tartotta otthon a bajnoki pontokat, ami sajnos azt is jelentette, hogy labdarúgóink nem tudtak előrébb lépni a tabellán, s a harmadik helyről folytathatják a bajnokságot a 2023. február 12-én.

Paksi FC II. - DFC 3-1 (0-0)
Gólszerzők: Böde, Volter, Pesti, illetve: Kesztyűs

DFC: Hegedűs L. - Molnár (Galambos 81.), Hesz, Papp, Stampfel - Barna (Dorogi, 71.), Gosztonyi, Jakab (Szepessy, 71.) - Varga (Tóth, 81.), Novák, Kesztyűs (Székely, 64.). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

2023. jan. 26.

A Dunaújváros Kedvence 2022 online szavazáson – talán még a csapatot is meglepve – magabiztos győzelmet aratott az R’Angels KCR amatőr jégkorongcsapata. A "sport" kategória nyerteseivel készült összeállításunk következik. Hangkép.

A Kisvárda vár a Kohászra

A Kisvárda vár a Kohászra

2023. jan. 26.

Sok utazás és egy nehéz ellenfél vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére az NB I-es pontvadászat újabb fordulójában.

A védekezés dicsérete

A védekezés dicsérete

2023. jan. 26.

A fővárosban gyűrte le a bajnoki címvédő UVSE-t a DFVE női vízilabda csapata a bajnokság kilencedik fordulójának rangadóján.

Elkészült a középszakasz menetrendje

Elkészült a középszakasz menetrendje

2023. jan. 25.

A Szeged ellen kezdi, majd a Dág ellen zárja az NB I Liga középszakaszának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata.

A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

2023. jan. 25.

Az UVSE együttese vár a DFVE női vízilabda csapatára az OB I-es pontvadászat ma esti fordulójában.

A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

2023. jan. 25.

Kétszer húsz perc után még döntetlenre állt, ám végül háromgólos vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Acélbikák csapata a Ferencváros otthonában az Erste Ligában.

Éremeső Ausztriában

Éremeső Ausztriában

2023. jan. 24.

Nemzetközi mezőnyben is bizonyítottak, s összesen hét éremmel zárták ausztriai versenyüket az Enying VSE ifjú birkózói.