Dunaújváros Hetilap

A rendezett és tiszta Belváros a cél

Fábos Zsolt - 2023. január 23. 16:10

Önkormányzati évértékelő sorozatunk újabb megállója az 5-ös választókerület – Raduka Zsuzsanna képviselőként elsősorban a megvalósult fejlesztésekre büszke, s mint elárulta, több komoly tervet dédelget erre az évre is.

A 2022-es esztendőben is számos fejlesztésnek örülhettek a Belvárosban lakók, illetve nagy hangsúly volt azon, hogy rendezett és tiszta körülmények között tudjunk élni. 

Az apró, de fontos lépések korszaka

Erről is beszélt 2022-es esztendőre való visszatekintésében Raduka Zsuzsanna, az 5-ös választókerület önkormányzati képviselője. Mint mondta, most az apróbb lépések időszakát éljük, ennek ellenére számos problémát sikerült orvosolni a körzetben:
– A nehéz 2022-es évben is ugyanúgy folyt a munka, mint korábban, jó néhány tervünket sikerült megvalósítanunk. A hozzám érkező megkereséseket, kéréseket igyekeztem az illetékesekkel tisztázni, és megoldást találni. Néhány dolgot külön is kiemelnék: az egyik, hogy a Dózsa iskola melletti területen helyeztünk ki forgalomszabályozó bójákat, ami egycsapásra megszüntette az iskola melletti szabálytalan, de sokkal inkább balesetveszélyes közlekedési jeleneteket. Tavaly több városrészben is sor került az úgynevezett vadparkolók megszüntetésére oly módon, hogy az egykoron volt zöldterületet zúzott köves felszórással legális és kulturált parkolókká alakították át. Ez történt meg a Kőműves utca belső udvarán is.

Tervekkel telve

Raduka Zsuzsanna a tavalyi év tekintetében az egyik legfontosabb eredménynek a várost érintő közvilágítási rekonstrukciót emelte ki, elmondása szerint mindenki örömmel tapasztalta, hogy este a Belváros is világosabb lett. Emellett a körzet világosabbá tételét szolgálta az is, hogy a nagytemplom melletti parkolóban mozgásérzékelő lámpákat helyeztek ki. 
Az idei évi tervekről szólva Raduka Zsuzsanna elmondta, hogy tervben van a Széchenyi gimnázium előtt egy gyalogátkelő létesítése, illetve a Szórád 40-46. közötti szakaszon új parkolók építése. És továbbra is cél: a tiszta és rendezett Dunaújváros.

(Archív fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

A szolidaritási hozzájárulás csökkentését kérik a képviselők

A szolidaritási hozzájárulás csökkentését kérik a képviselők

2023. jan. 26.

Az év első rendes ülését tartotta a közgyűlés; a testület összesen 31 témát tárgyalt a nyílt és kettőt pedig zárt ülésen. A napirendi pontok között voltak igazán fajsúlyosak is – amelyek százmilliókat, milliárdokat jelentenek a városnak.

A pentelei zsidóság sorsa a II. világháború alatt

A pentelei zsidóság sorsa a II. világháború alatt

2023. jan. 26.

Tragikus sorsok, tragikus korszak, vészterhes történet: a holokauszt időszakának dunapentelei eseményeire fókuszál Kronászt Margit történész-muzeológus vendégposztja.

Harmincnál több napirend vár a képviselőkre a közgyűlésen

Harmincnál több napirend vár a képviselőkre a közgyűlésen

2023. jan. 25.

Pontosabban 29+2 – a naptári év első nyílt ülése után két tételről döntenek zárt ajtó mögött a Városháza közgyűlési termében csütörtökön.

Tóth Kálmán: "Visszahoztuk a fényt Dunaújvárosba"

Tóth Kálmán: "Visszahoztuk a fényt Dunaújvárosba"

2023. jan. 25.

Önkormányzati évértékelő sorozatunk utolsó előtti állomása a 9-es választókerület – itt Tóth Kálmán  a képviselő, aki szerint az átgondolt, hatékony munka és a közösségek összefogása a fejlődés kulcsa.

Évindító, visszatekintő, időutazó beszélgetés Barta Endrével

Évindító, visszatekintő, időutazó beszélgetés Barta Endrével

2023. jan. 25.

Eredetileg egy klasszikus évértékelést, visszatekintést kértünk Barta Endre humán alpolgármestertől, aztán évekre visszanyúló, talán egy kicsit az összefüggéseket is boncolgató beszélgetés lett belőle. És talán olvasóink sem bánják, de időben visszautaztunk 2019-ig, ott kezdjük…

DSTV: bizakodnak a mezőgazdászok

DSTV: bizakodnak a mezőgazdászok

2023. jan. 25.

Optimizmusra ad okot az elmúlt hetek-hónapok csapadékos időjárása, derül ki a DSTV összegzéséből. A riportban a határjárást követően a szakember az iparágat érintő nehézségekről, illetve az előttük álló feladatokról is beszélt. Hangkép.
 

Dr. Székely Károly: "... bizalommal keresnek az emberek"

Dr. Székely Károly: "... bizalommal keresnek az emberek"

2023. jan. 24.

Önkormányzati évértékelő sorozatunk újabb megállója az 8-as választókerület – dr. Székely Károly  képviselő szerint elsősorban a befejezett projektekre lehetnek büszkék, de az is örömmel tölti el, hogy bizalommal fordulnak hozzá a körzet lakói.