Balesetet okozott az M6-oson, majd lelécelt a helyszínről

Öcaline - 2023. január 12. 16:45

Segítségnyújtás elmulasztása és közúti baleset okozása miatt nyomoz a rendőrség – és egyelőre kérdés, miért koccolt a sztrádáról a vétkes sofőr a kedd esti ütközés után.

Közúti közlekedési balesetről tudósított a vármegyei főkapitányság kommunikációs szolgálata. A részletes szóvivői összegzés szerint az M6-os sztrádáról érkezett bejelentés a rendőrségre kedden 19 óra körül. A rendelkezésre álló adatok alapján egy Mazda típusú személygépkocsi közlekedett a sztrádán Pécs irányából Budapest irányába, amikor a 35-ös kilométerszelvényhez érve a jármű jobb első részével nekiütközött az előtte szabályosan közlekedő Opel típusú gépkocsinak, melynek következtében az utóbbi jármű a menetirány szerinti jobb oldali útárokba hajtott. 
A baleset során az Opelből kiszakadt a futómű, amin később egy arra közlekedő Volkswagen típusú jármű áthajtott – ebben a járműben is komoly anyagi kár keletkezett. Az Opel sofőrje és utasa megsérült, őket a mentők kórházba szállították. A balesetet okozó 27 éves budapesti járművezető az autópálya leállósávján megállt, majd ezt követően elfutott a helyszínről. Még volt egy fordulat a történetben: a férfi másnap önként jelentkezett a rendőrségen, ahol segítségnyújtás elmulasztása bűntett, és közúti baleset gondatlan okozás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A bűncselekmények elkövetésének körülményeit vizsgálja a rendőrség – egyelőre az is kérdés, miért menekült el az okozó az ütközés után.

(Fotó: FVMRFK)

A rovat további hírei: Sziréna

Késsel raboltak ki egy dohányboltot – vádat emeltek a trió tagjai ellen

Késsel raboltak ki egy dohányboltot – vádat emeltek a trió tagjai ellen

2024. ápr. 19.

Csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt járt el az ügyészség a tavaly augusztusi bűntett elkövetői ellen. Egy doboz cigaretta lett a zsákmány, derül ki az ügyészégi összegzésből.

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

2024. ápr. 15.

Dunaújvárosi társasházi lakásban is a szénmonoxid-érzékelő figyelmeztette a lakókat a mérgező gázra vasárnap. Nem ez volt az egyetlen eset aznap a vármegyében, szerencsére nem történt személyi sérülés, értesült a DO.

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

2024. ápr. 11.

Dunaújvárosi helyzetkép is színesíti a Zsaru Magazin húsvéti körképét – a város közútjain végzett ellenőrzésekről Kőhalmi László főtörzszászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyettes vezetője számolt be.

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

2024. ápr. 10.

Ismeretlen személyazonosságú gépjárművezető azonosításához kérik a lakosság segítségét a dunaújvárosi rendőrök. Elektromos kerékpárral közlekedő hölgyet sodort el, megállás nélkül koccolt a helyszínről, értesült a DO. Egy megosztás is közelebb vihet hozzá!

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

2024. ápr. 07.

Az internetes közösségi oldalakon, csoportokban terjedt el a hír, miszerint a felső Duna-parton mérgező eledeleket találtak, amelyek akár végzetesek is lehetnek a házi kedvencekre.

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

2024. ápr. 04.

Félmillió forint értékű berendezést lovasított meg az a férfi, aki ellen a Dunaújvárosi Járási Ügyészség emelt vádat. Hihetetlen, de még a két társa sem tudta, hogy éppen lopnak, értesült a DO.

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

2024. ápr. 03.

A nagy közösségi portálon élesített tájékoztató videóval jelentkezett a rendőrség – a cél egyértelmű: az úgynevezett "bankos" csalók üzelmeinek megakadályozása. Egy megosztás is sokat érhet!