Dunaújváros Hetilap

Dr. Székely Károly: "... bizalommal keresnek az emberek"

Fábos Zsolt - 2023. január 24. 18:03

Önkormányzati évértékelő sorozatunk újabb megállója az 8-as választókerület – dr. Székely Károly  képviselő szerint elsősorban a befejezett projektekre lehetnek büszkék, de az is örömmel tölti el, hogy bizalommal fordulnak hozzá a körzet lakói. 

A lámpatestek cseréje, járdafelújítás, autóelszállítás, valamint egy új kutyafuttató – ismert problémákat és beruházásokat idézett fel évértékelőjében Dr. Székely Károly, a 8-as körzet önkormányzati képviselője. 

Megoldásra váró problémák

Tavaly a körzet lakói is számos beruházásnak, befejezett projektnek örülhettek. Évértékelőjében dr. Székely Károly idézte fel a körzetét érintő legfontosabb fejlesztéseket. Elmondta, körzetében is jellemzőek a település többi részén ismert problémák, gondoljunk csak a parkolás helyzetére vagy a járdák állapotára, de a lehetőségeikhez mérten folyamatosak a fejlesztések. 
– Nagyon fontosnak tartom a járdafelújításokat, hiszen valamennyien használjuk, nem mindegy, hogy milyen minőségűek. A parkolók kérdése is ugyanilyen feszítő, hiszen ma már ott tartunk, hogy egy lakásra majdnem két autó jut. Szinte lehetetlen feladat ezt parkolóval győzni, de igyekszünk. Megkezdődött még a 2022-es esztendőben a Kandó Kálmán tér rekonstrukciója, ami egy ideig kellemetlenséget okozhat az arra közlekedőknek, de ha elkészül, sokkal könnyebb lesz az életünk. Tavaly év végén adtuk át a Béke városrész új kutyafuttatóját, remélem, hogy sok-sok kutyusnak és gazdájának jelent ez sokkal kényelmesebb feltételeket. 

Közvetlen a kapcsolat

A képviselő elmondta, a napi teendők feltérképezésében nagy segítséget jelentenek a körzetben élők visszajelzései. Örömmel veszi, hogy bizalommal fordulnak hozzá az emberek. A koronavírus-járványt követően egyébként is hatalmas igény volt az emberi kapcsolatok megerősítésére. 
Dr. Székely Károly hangsúlyozta, a körzetben az elkészült projektek mellett persze sok még a megoldandó feladat, de az önkormányzat képviselői az anyagi lehetőségeikhez mérten mindenre próbálnak odafigyelni.  A 2023-as esztendővel kapcsolatban a képviselő azt mondta, a legfontosabb feladat a megkezdett projektek befejezése lesz, de további járdaszakaszok felújítását, valamint a parkolással kapcsolatos gondok enyhítését is tervezik.

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

A szolidaritási hozzájárulás csökkentését kérik a képviselők

A szolidaritási hozzájárulás csökkentését kérik a képviselők

2023. jan. 26.

Az év első rendes ülését tartotta a közgyűlés; a testület összesen 31 témát tárgyalt a nyílt és kettőt pedig zárt ülésen. A napirendi pontok között voltak igazán fajsúlyosak is – amelyek százmilliókat, milliárdokat jelentenek a városnak.

A pentelei zsidóság sorsa a II. világháború alatt

A pentelei zsidóság sorsa a II. világháború alatt

2023. jan. 26.

Tragikus sorsok, tragikus korszak, vészterhes történet: a holokauszt időszakának dunapentelei eseményeire fókuszál Kronászt Margit történész-muzeológus vendégposztja.

Harmincnál több napirend vár a képviselőkre a közgyűlésen

Harmincnál több napirend vár a képviselőkre a közgyűlésen

2023. jan. 25.

Pontosabban 29+2 – a naptári év első nyílt ülése után két tételről döntenek zárt ajtó mögött a Városháza közgyűlési termében csütörtökön.

Tóth Kálmán: "Visszahoztuk a fényt Dunaújvárosba"

Tóth Kálmán: "Visszahoztuk a fényt Dunaújvárosba"

2023. jan. 25.

Önkormányzati évértékelő sorozatunk utolsó előtti állomása a 9-es választókerület – itt Tóth Kálmán  a képviselő, aki szerint az átgondolt, hatékony munka és a közösségek összefogása a fejlődés kulcsa.

Évindító, visszatekintő, időutazó beszélgetés Barta Endrével

Évindító, visszatekintő, időutazó beszélgetés Barta Endrével

2023. jan. 25.

Eredetileg egy klasszikus évértékelést, visszatekintést kértünk Barta Endre humán alpolgármestertől, aztán évekre visszanyúló, talán egy kicsit az összefüggéseket is boncolgató beszélgetés lett belőle. És talán olvasóink sem bánják, de időben visszautaztunk 2019-ig, ott kezdjük…

DSTV: bizakodnak a mezőgazdászok

DSTV: bizakodnak a mezőgazdászok

2023. jan. 25.

Optimizmusra ad okot az elmúlt hetek-hónapok csapadékos időjárása, derül ki a DSTV összegzéséből. A riportban a határjárást követően a szakember az iparágat érintő nehézségekről, illetve az előttük álló feladatokról is beszélt. Hangkép.
 

Lakossági áras távhő azon üzleteknek, amelyek lakóházakban működnek

Lakossági áras távhő azon üzleteknek, amelyek lakóházakban működnek

2023. jan. 24.

Dunaújváros közgyűlése még tavaly novemberben módosította a távhőrendeletet. Ennek köszönhetően a lakóházakban működő üzletek lakossági árú távhőt kapnak. Figyelem, igényelni kell!