Dunaújváros Hetilap

Dr. Székely Károly: "... bizalommal keresnek az emberek"

Fábos Zsolt - 2023. január 24. 18:03

Önkormányzati évértékelő sorozatunk újabb megállója az 8-as választókerület – dr. Székely Károly  képviselő szerint elsősorban a befejezett projektekre lehetnek büszkék, de az is örömmel tölti el, hogy bizalommal fordulnak hozzá a körzet lakói. 

A lámpatestek cseréje, járdafelújítás, autóelszállítás, valamint egy új kutyafuttató – ismert problémákat és beruházásokat idézett fel évértékelőjében Dr. Székely Károly, a 8-as körzet önkormányzati képviselője. 

Megoldásra váró problémák

Tavaly a körzet lakói is számos beruházásnak, befejezett projektnek örülhettek. Évértékelőjében dr. Székely Károly idézte fel a körzetét érintő legfontosabb fejlesztéseket. Elmondta, körzetében is jellemzőek a település többi részén ismert problémák, gondoljunk csak a parkolás helyzetére vagy a járdák állapotára, de a lehetőségeikhez mérten folyamatosak a fejlesztések. 
– Nagyon fontosnak tartom a járdafelújításokat, hiszen valamennyien használjuk, nem mindegy, hogy milyen minőségűek. A parkolók kérdése is ugyanilyen feszítő, hiszen ma már ott tartunk, hogy egy lakásra majdnem két autó jut. Szinte lehetetlen feladat ezt parkolóval győzni, de igyekszünk. Megkezdődött még a 2022-es esztendőben a Kandó Kálmán tér rekonstrukciója, ami egy ideig kellemetlenséget okozhat az arra közlekedőknek, de ha elkészül, sokkal könnyebb lesz az életünk. Tavaly év végén adtuk át a Béke városrész új kutyafuttatóját, remélem, hogy sok-sok kutyusnak és gazdájának jelent ez sokkal kényelmesebb feltételeket. 

Közvetlen a kapcsolat

A képviselő elmondta, a napi teendők feltérképezésében nagy segítséget jelentenek a körzetben élők visszajelzései. Örömmel veszi, hogy bizalommal fordulnak hozzá az emberek. A koronavírus-járványt követően egyébként is hatalmas igény volt az emberi kapcsolatok megerősítésére. 
Dr. Székely Károly hangsúlyozta, a körzetben az elkészült projektek mellett persze sok még a megoldandó feladat, de az önkormányzat képviselői az anyagi lehetőségeikhez mérten mindenre próbálnak odafigyelni.  A 2023-as esztendővel kapcsolatban a képviselő azt mondta, a legfontosabb feladat a megkezdett projektek befejezése lesz, de további járdaszakaszok felújítását, valamint a parkolással kapcsolatos gondok enyhítését is tervezik.

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: újra nyitva az adománykuckó

DSTV: újra nyitva az adománykuckó

2023. már. 20.

Ismét megnyitotta kapuját Adománykuckó, derül ki a DSTV összegzéséből. A Törő Anikó irányításával működő a Római városrészi karitatív bázis módosított az adományozás feltételein, de töretlen lendülettel várja mind az adományozókat, mind a rászorulókat. Hangkép.
 

Padok, parkok, játszóterek, járdák és útszegélyek újulnak meg

Padok, parkok, játszóterek, járdák és útszegélyek újulnak meg

2023. már. 18.

A kellemes márciusi időjárás sokakat kicsalogat a betonrengetegből, szívesen megyünk a parkokba – Mezei Zsolt városüzemeltetésért felelős alpolgármestert arról kérdeztük, hogyan áll a város tavaszi nagytakarítása?

"A lényeg változatlan: Dunaújvárosért dolgozom továbbra is!"

"A lényeg változatlan: Dunaújvárosért dolgozom továbbra is!"

2023. már. 17.

Szabó Zsolt, Dunaújváros gazdasági alpolgármestere, a 6-os választókerület önkormányzati képviselője a héten jelentette be, hogy a Párbeszédet, annak országos elnökségét elhagyva, mostantól a Demokratikus Koalíció tagjaként folytatja munkáját. 

Fontos változások várhatók a buszközlekedésben májustól

Fontos változások várhatók a buszközlekedésben májustól

2023. már. 17.

Először a koronavírus járvány, majd az energiaárak írták át az életünk szinte minden mozzanatát, ami érthető módon érintette a városi buszközlekedést is. Most módosul a rendszer – a diákok és nyugdíjasok éves bérlete 1200 forint lesz!

Iváncsa szerint nekünk nem jár pénz. Szerintünk jár! És baj, ha nem jut!

Iváncsa szerint nekünk nem jár pénz. Szerintünk jár! És baj, ha nem jut!

2023. már. 16.

A képviselőtestület mindösszesen 54 napirendi pontban hozott határozatot, köztük számos fajsúlyos kérdésben a Városháza közgyűlési termében ma délelőtt. Fókuszban: Iváncsa!

Tavaszi start: a megszokott módon folytatódik a lomtalanítás

Tavaszi start: a megszokott módon folytatódik a lomtalanítás

2023. már. 16.

Hamarosan elstartol a tavaszi lomtalanítás: a már hagyományos akciósorozat a Római városrészben kezdődik szombaton – négy helyszínen várják a lakókat a kihelyezett konténerek, ahol a már szükségtelenné vált, felhalmozódott eszközeiktől megszabadulhatnak. 

"Emlékezni jöttünk, ünnepelni – szabadon!" (galériával)

"Emlékezni jöttünk, ünnepelni – szabadon!" (galériával)

2023. már. 15.

Városunkban is megemlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulójáról, számolt be az ünnepségről a város hivatalos oldala.