Emberkereskedelem, prostituálás, kényszermunka – családi vállalkozásban

Öcaline - 2023. január 26. 18:06

Befejezték a nagy vihart kavart ügy vizsgálatát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai – az elfogás ténye mellett sikerült felszámolni a kizsákmányolást; az összegzés végén egy aktuális felhívás is olvasható!

Emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak eljárást T. Attila dunaújvárosi lakos és társai ellen a dunaújvárosi rendőrök, derül ki a vármegyei főkapitányság kommunikációs szolgálatának összegzéséből.

Szerelmet színlelt, erőnek erejével kényszerített

A szóvivői összegzés a nyomozás adatait idézi, ezek szerint a férfi 2019. évben internetes közösségi oldalon megismerkedett egy somogyi nővel, majd arra vette rá, hogy dunaújvárosi lakásába költözzön, ott rendszeres haszonszerzés céljából prostitúciós tevékenységet folytasson – az abból származó bevételt neki, édesanyjának, vagy testvérének kellett átadni.  
A sértettnek több hónapot követően sikerült elmenekülnie – ekkor T. új áldozatot szemelt ki a gyanúsított, és egy szabolcsi nőt ejtett tévedésbe. Neki szerelmet ígért, és rávette, hogy hozzá költözzön, és szexuális szolgáltatást nyújtson más személyeknek. A prostitúciós tevékenységből származó pénzösszegeket szintén neki, vagy a bűncselekmény elkövetésében segédkező édesanyjának, illetve a férfi két testvérének kellett adnia. Az ilyen módon megszerzett anyagi javakat az elkövetői kör saját kiadásaira fordította.

Felszámolták a bűnbandát

A dunaújvárosi rendőrök a bűncselekmény felderítése során minden lehetséges adatot, bizonyítékot begyűjtöttek a bűnbanda tevékenységének felszámolása érdekében; majd – amint az a mellékelt videóból is kitűnik – 2022 júniusában akciót szerveztek elfogásukra. A rendőr-főkapitányság munkatársaival közösen végzett rajtaütés során a nyomozók az illegális tevékenységből származó bizonyítási eszközöket, továbbá vagyonvisszaszerzés keretében gépjárművet és egyéb vagyontárgyakat foglaltak le.

Az ügy rendőrségi vizsgálata során T. Attila és édesanyja mindvégig letartóztatásban volt, míg a két testvér szabadlábon védekezhetett. A dunaújvárosi rendőrök az eljárásban szükséges nyomozási cselekményeket elvégezték, és a napokban átadták az iratokat az ügyészségnek.

Mit tegyen, kihez forduljon, ha baj van?

A rendőrségi összegzés szomorú aktualitású felhívással ér véget – íme: amennyiben bárki lelki, fizikai bántalmazás, szexuális erőszak, vagy bármely egyéb jogsértés áldozatává vált, haladéktalanul jelezze ezt a 112-es segélyhívó számon, vagy tegyen bejelentést bármely rendőrkapitányságon. 
Emellett segítséget kérhet az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot belföldről ingyenes hívható 80/205-520 zöldszámán, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonal 80/225-225 számán is.

Jelezze, ha baj van – lépjen ki a bántalmazó kapcsolatból!

(Fotók: FVMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

2024. már. 23.

Több hónap alatt összesen 730 ezer forinttal károsította meg az egyik távközlési szolgáltató céget az a férfi, aki ellen csalás miatt emeltek vádat a napokban. Adathalászattal kezdődött, értesült a DO.

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

2024. már. 19.

A 17 éves fiatal még február második felében tűnt el, a dunaújvárosi rendőrök keresik. Felhívás a hajtás után – most is segíthet egy megosztás!

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

2024. már. 13.

Nem ismert akadályt, egy kiadós ünnepi motorozásért még azt is vállalta, hogy mástól elvett motorral, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt pattanjon nyeregbe az a férfi, akivel szemben most vádat emeltek. Benny Hill jelenthet.

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

2024. már. 05.

A tavaszias időjárás és a kerti munkák megkezdése miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. Idén már csaknem nyolcvan ilyen esethez riasztották a tűzoltókat Fejér vármegyében.

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

2024. már. 04.

Nem hivatalos információink szerint 5 métert zuhant egy munkás az erőmű gyáregységben történt baleset során ma délelőtt, létesítményi tűzoltók szabadították ki, mentőhelikopter szállította Fehérvárra. Anyagunk frissül!

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

2024. már. 03.

A tavaszi teljes körű szirénapróba vár ránk hétfőn délelőtt. Lakossági teendő nincs, de senki ne ijedjen meg a katasztrófariadó üvöltő jelzésétől!

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

2024. már. 02.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 45 éves férfi eltűnése ügyében. Múlt szerdán látták utoljára, jelentkezzen, ha tud róla – és persze egy megosztás is segíthet! (FRISSÍTVE)