Dunaújváros Hetilap

Harmincnál több napirend vár a képviselőkre a közgyűlésen

Öcaline - 2023. január 25. 17:40

Pontosabban 29+2 – a naptári év első nyílt ülése után két tételről döntenek zárt ajtó mögött a Városháza közgyűlési termében csütörtökön.

Az új esztendő első közgyűlését tartja Dunaújváros önkormányzata a Városházán január 26-án, csütörtökön 9 órától.

Jogviszonytól pályázatokig

A szokásos tájékoztató és jelentés után azonnal a dolgok közepébe vághatnak a képviselők, módosulhat a Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők és közszolgálati ügykezelők jogviszonyát szabályozó rendelet, majd a lakások és helyiségek bérletéről szóló rendelet is. E körben változhat a szociális juttatásokat szabályozó önkormányzati rendelet, és hatályon kívül helyezheti a testület a személytaxi-szolgáltatás legmagasabb hatósági díjának megállapításáról, valamint a díjalkalmazás feltételeiről rendeletet.
Szintén zsebbevágó tételkén szerepel a napirenden az a javaslat, amely az önkormányzat által fizetendő szolidaritási hozzájárulás összegének mérséklése érdekében született felterjesztésről szól – a címzett a Belügyminisztérium, a képviselők a küldésről dönthetnek a csütörtöki ülésen.
Módosulhat a Rácalmással megkötött egyezségi keretmegállapodás – a vonatkozó javaslat újabb állásfoglalás kialakítását célozza –, és támogatói megállapodás születhet a helyi fenntartható energetikai beruházások támogatását célzó European City Facility (EUCF) Városokkal a városokért pályázat kapcsán. Dönthetnek a képviselők a Táborállás csapadékvíz elvezetését célzó TOP-os pályázat harmadik ütemének kivitelezési feladatait szabályozó szerződés megkötéséről, valamint a bölcsődék fejlesztését célzó – szintén TOP-os – program keretében a Zengő-Bongó Bölcsőde kivitelezési feladatainak ellátására irányuló szerződés megkötéséről is.

Fontos fejlesztések, hivatali tételek

A közgyűlésen döntés születhet a fürdőpark kialakítását célzó program tervezési feladatainak ellátására vonatkozó szerződésről, és az Országos Bringapark Program 2023 című pályázaton történő indulásról is határozhat a testület.
Több ingatlan és tárgyi eszköz kerül a DVG-től Dunaújvárosi Gazdasági Ellátó Szervezet (GESZ) tulajdonába – az idevágó decemberi határozat módosításáról is dönthetnek a képviselők. Szintén határozhat a közgyűlés a Dunaújvárosi Szennyvíztisztító Szolgáltató Kft. üzleti terve elfogadásáról, ás új fb-tagokat választha a közgyűlés a Dunaújvárosi Turisztikai Nonprofit Kft.-be. Közgyűlési döntés nyomán születhet meg a Dunanett Nonprofit Kft. javadalmazási szabályzata, módosíthatják az Élményfürdő DVG-vel kötött üzemeltetési szerződését is.
Dönthet a közgyűlés egy albérleti kérelemről, a lőtérre vonatkozó vételi ajánlatról és a Juharos Étterem bérleti szerződésének meghosszabbításáról is, majd Orosz Csaba képviselői indítványa szerepel a napirenden.
Módosíthatja a közgyűlés a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézettel kötött támogatási szerződést, és  döntés születhet "Az emberek egészségéért" Alapítvánnyal kötendő kontraktusról is. Szintén a csütörtöki közgyűlés hagyhatja jóvá a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza SZMSZ-ét, és dönthetnek a képviselők az önkormányzata és a helyi nemzetiségi önkormányzatok közötti együttműködési megállapodás felülvizsgálatáról, módosításáról is.
Az ülés végén a polgármesteri hivatal tavalyi munkáját összegző beszámoló elfogadása, a hivatali SZMSZ módosítása szerepel a napirenden, de döntés születhet a polgármester igénybe nem vett tavalyi szabadságáról is.

Zárt ülésen folytatják

A nyílt ülés után zárt ajtó mögött folytatódik a tanácskozás – méghozzá két tétel szerepel a napirendben. Előbb a ”Dunaújváros Sportjáért” díj adományozásáról dönthetnek a képviselők, majd egy önkormányzati hatósági ügyben benyújtott fellebbezés elbírálásáról határozhatnak.

(Archív fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.