Kemény sárkányhajós összecsapások a kecskeméti uszodában

spigott - 2023. január 18. 12:30

Értékes bronzéremmel, hasznos tapasztalatokkal zárták medencés sárkányhajó versenyüket a Dragon Steel SE sportolói.

Kecskeméten vágott neki a 2023-as versenyszezonnak a Dragon Steel Se sárkányhajó szakosztálya, mely az ötödik alkalommal megrendezett Hírös Medencés Sárkányhajó Versenyen mérette meg magát. Mivel ez a viadal nem része a szövetség versenyprogramjának, így számos szabadidős csapat is részt vesz rajta minden évben, s mint azt Tóth Edit, a Dragon Steel Se elnöke érdeklődésünkre elárulta, az idei esztendőben ötvenöt hajóegység nevezett a megméretésre, melyen több mint száz összecsapást követhettek figyelemmel az indulók, illetve a sportág szerelmesei.

– A medencés verseny a kötélhúzásra hasonlít, hiszen a húszszemélyes sárkányhajó két végén foglal helyet két hat-hatfős fős csapat egymással szemben, majd megpróbálják egymást leevezni, eltolni, így az ilyen típusú versenyeken a technika és az erő mellett a versenyzők súlya sem elhanyagolható tényező.

Képek forrása: Dragon Steel SE

Mi ezúttal két hajóegységet indítottunk a viadalon, méghozzá ifjúsági (általános és középiskolások), valamint Profi Mix kategóriában (4 férfi, 2 nő). Fontosnak gondoltuk, hogy a fiatalok versenyzési lehetőséget kapjanak, s szerencsére csapatuk ki is használta ezt a lehetőséget, mert a nap végén mindannyian bronzéremmel és rengeteg tapasztalattal gazdagabban térhetett haza. Felnőtt csapatunk sajnos nem szerzett helyezést a versenyen, mely ezzel együtt is nagyon hasznos volt egyesületünk számára, ugyanis megmérkőzhettünk sárkányhajós versenyzőkkel, s nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjthettünk, amit legközelebb már nyílt vízen is kamatoztathatunk.

A csapat tagjai: Biró László, Biró Vivien, Biró Zalán, Böhm Angéla, Fischer Péter, Horváth Lujza, Lakatos Adél, Lakatos Enikő, Lakatos Viktor, Nyíri Andrea, Simonidesz Zoltán, Telekes Ábel, Tóth Gergely, Varga Béla, Wizner Dávid.

A rovat további hírei: Sport

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.