Kovács Zsófia illusztris társaságba került

doszerk - 2023. január 3. 17:30

A televízió előtt izgulta végig az Év Sportolója választás sajtótájékoztatóját háromszoros Európa-bajnok tornászunk.

Kép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd

Mint arról beszámoltunk, komoly megtiszteltetés érte a DKSE háromszoros Európa-bajnok tornászát, Kovács Zsófiát, ugyanis az Év Sportolója választáson bekerült a legjobb három közé az év női sportolója kategóriában. A Magyar Sportújságírók Szövetsége által meghirdetett szavazás első körében minden kategóriában tíz-tíz jelöltet nevezett meg az MSÚSZ, s a sportújságírók által december 30-áig leadott szavazatok alapján, a legtöbb három voksot kapó jelölt maradt versenyben.

Az M4 Sport - Év sportolója Gálát a budapesti Operaházban rendezik meg 2023. január 9-én 19.30 órától, s mint azt a DKSE kiválósága a Magyar Torna Szövetség honlapján elmondta, számára már az is óriási szó, hogy ismét "versenybe szállhatott" a szavazáson.

– Nagyon boldog vagyok, hogy 2020 után ismét bekerültem a legjobb három női versenyző közé, úgy gondolom, ez nagyon megtisztelő, és illusztris társaságban vagyok. A családommal együtt izgultuk végig pénteken a televízió előtt a sajtótájékoztatót, így derült ki számomra, hogy a legjobbak között vagyok. 2020-ban második lettem, persze nagyon örülnék, ha most hozzám kerülne a díj, de őszintén szólva nekem már az is nagy dolog, hogy ott voltam a legjobb 10 fő között, akire egyáltalán szavazni lehetett.

A rovat további hírei: Sport

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.